PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=618075}

Wybrani

Person of Interest
2011 - 2016
7,9 13 tys. ocen
7,9 10 1 12679
Wybrani
powrót do forum serialu Wybrani

No i kolejny odcinek za nami. Odcinek w moim odczuciu lepszy od poprzedniego procedurala.

Na plus zasługuję:

Ofiara odcinka, moim zdaniem świetnie zarysowana pewna siebie postać.
Pojawienie się Zoe też dla mnie na plus. Jak pojawia się ta postać to dla mnie od razu odcinek staję się ciekawszy
Tekst przy czyszczeniu broni - "When I do it in the park, people look at me funny" oraz mina Johna gdy Finch powiedział mu , że ma randkę z ofiarą" po prostu rewelacja.
Zachowanie Fosco też oceniam na plus. Głownie przez to, że starał sobie sam poradzić z HR.
Szefa HR też oceniam pozytywnie - ciekawe czy będzie głównym wrogiem sezonu tak jak w poprzednim był Elaias czy może coś nowego wymyślą.

Co do minusów to:

Mało scen z Miśkiem:(
Brak nawiązania do głównego wątku wątku - nawet w retrospekcjach maszyny.
Szczerze to myślałem , że będzie więcej śmiesznych scen gdy było wiadomo, że John nie może ujawnić kim jest.

Tradycyjnie już zapraszam na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnychmysli.blogspot.com/

z1s

"Brak nawiązania do głównego wątku wątku - nawet w retrospekcjach maszyny. " Nie jestem do końca pewien ale czy w ostatnich minutach odcinka gdy John "dostaje kosza", przy pierwszym ich ujęciu na ulicy nie idzie przed nimi Root?

Celog

Nie, to nie była ona podobna ale nie :)

ocenił(a) serial na 9
z1s

No weź! Stary murzyn szefem HR?! Jakoś mi to nie pasuje. Ale zobaczymy co będzie robić w następnych odcinkach. Zresztą jak Elias ucieknie z więźnia, powinien go rozwalić, bo "może być tylko jeden" :).

Pomysł z tym by John miał dziewczynę jest strasznie ckliwy i tandetny, ale trochę mi smutno się zrobiło jak go rzuciła na koniec :). Nawet fajna laska była - może jeszcze wróci. A powrót pani The Fixer też był dobry :).

Fusco jest gupi, że nic Johnowi na razie nie mówi. I tak w końcu będzie musiał to zrobić bo mu wybuchnie to w twarz - jak ZAWSZE :). A sam wątek HR może rzeczywiście nie jest główny główny ale bardzo ważny. I obok wątku Eliasa i originu maszyny splata się w jedną całość walki Johna ze wszystkimi złymi w NY :). I za to właśnie kocham ten serial - niby pozorny procedural ale sprawy pięknie się zazębiają z wątkiem głównym. No i genialne teksty Johna, jego sposób bycia i rozwalanie przeciwników jak Terminator. Jim Caviziel zdecydowanie powinien dostać Emmy i Złotego Globa za tą rolę, a nie jakiś gupi Homeland :).

ocenił(a) serial na 9
8azyl1szek

"Stary murzyn"??
Clarke Peters to świetny wybór. Super, że się pojawił w serialu, a jak się okazało, że będzie grał tą postać to tym lepiej. Znam go z ról pozytywnych charakterów. Ciekaw jestem,jak wypadnie w takiej roli.

8azyl1szek

Jim powinien zostać zauważony, to bardzo dobry aktor.

8azyl1szek

Może i tandetny pomysł żeby miał dziewczynę ale uważam że przez jeden odcinek może ją mieć :). Oczywiscie, że Fosco nie poradzi sobie sam ale przez to pewnie będą ciekawe wątki z szefem HR

ocenił(a) serial na 10
8azyl1szek

"Stary murzyn" toż to jest świetny aktor z mego ulubionego serialu The Wire. Właśnie przez ten ostatni odcinek serial dużo zyskał u mnie ;D

z1s

wiesz może gdzie można zobaczyć z napisami ?

z1s

Muszę powiedzieć, że odcinek był na prawde ciekawy.
Scena z czyszczeniem broni i szafa Johna :)
Kim była Zoe ?

ocenił(a) serial na 10
Darciia

Wystąpiła w 1 sezonie w 6 odcinku . John Reese skupia swoją uwagę na ostatniej podejrzanej, pięknej kobiecie, która jest biegłą w sprawie, którą się zajmują. Była jedną z osób, których maszyna podała numery. Później wystąpiła jeszcze w dwóch epizodach pierwszego sezonu, gdzie pomagała Johnowi i Finchowi.

lampard22

Dziękuje :)

ocenił(a) serial na 10
z1s

już jakoś w połowie odcinka wiedziałem, że szefem HR będzie ten murzyn

no_bo_co

Witam!potrzebuję wykonawcy i tytuł piosenki z końca 5 odcinka?!

ocenił(a) serial na 8
martins2000

To DJ Shadow - Building Steam With A Grain Of Salt - z płyty Endtroducing (Deluxe Edition)

badusia_d

Wielkie dzięki!