Jestem w połowie 2. sezonu.
Dobrze rozumiem, że rząd również dostaje tylko numery ubezpieczenia? Wydaje mi się, że w pierwszym sezonie było mówione, iż Harold dostaje tylko numery by nikt się nie dowiedział, że ma do nich dostęp.
Coś przegapiłem czy błędy w fabule?
No rzad dostaje numery o atakach terrorystycznych, a Finch o tych nieistotnych.
Tak, ale jestem przekonany, że w pierwszym sezonie było mówione, iż Finch dostaje tylko numery by nikt się o tym nie dowiedział. Tak jakby rząd dostawał pełen zestaw informacji.
Rząd nie dostaje tych mało ważnych informacji, bo maszyna kasuje je każdej nocy. Pewnie rząd mógłby je odczytywać, przypuszczam, że ma taką możliwość, ale nie robi tego, bo nie po to stworzył ten system. Finch je dostaje, bo ma tylną furtkę do systemu.
Tak, ale nie o to chodzi ;)
Tylko o to, że rząd dostaje same numery ubezpieczeń zamiast pełnego profilu ;)
Rzeczywiście, nieuważnie przeczytałem. Rząd dostaje dużo więcej. Tak jak pisałeś, według Finch'a zostawił on sobie sobie dostęp tylko do numeru ubezpieczenia, żeby było ciężej wykryć jego furtkę do systemu.
Muszę się poprawić, oglądałem dopiero początek i z tego co widzę w reminescencjach z S01E11, to rząd też dostaje tylko numer ubezpieczenia. Nie jestem na bieżąco z serialem, dlatego nie powinienem pisać poprzedniego komentarza. ;)