PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=549728}

Wyklęci

Misfits
2009 - 2013
7,6 35 tys. ocen
7,6 10 1 34962
8,0 7 krytyków
Wyklęci
powrót do forum serialu Wyklęci

Chory serial

ocenił(a) serial na 8

Serial był by absolutnie rewelacyjny. Pomysły scenarzystów biją na głowę wszystko, co było wcześniej w takich klimatach. Gdyby nie był tak potwornie wulgarny. Ja wiem, że w filmie pokazani są degeneraci. I że bez wulgarności nie byli by sobą, Ale tutaj to jest wyeksponowane do jakiejś chorej przesady. Momentami aż się rzygać chce. Wszystkie filmy/seriale oglądamy zawsze z żoną, ale ten oglądam sam, bo przy niej chyba spalił bym się ze wstydu, że oglądam coś tak zboczonego. Dał bym mu nawet 9, ale za tą przesadzoną wulgarność 3 punkty w dół.

ocenił(a) serial na 9
AJGOR_2

Coś w tym jest. Ja polecam ten serial znajomym mówiąc "tak głupi że aż śmieszny". Albo od razu go polubisz albo od razu przestaniesz oglądać.

ocenił(a) serial na 8
olimpiaok

To znaczy może nie tak od razu. Ja oglądając pierwszy odcinek, musiałem się zmuszać, żeby go nie wyłączyć. Od razu wydał mi się kompletnie odrażający. Ale nie mieściło mi się w głowie, że tak chory film może mieć takie dobre opinie :) Jakoś dotrwałem do końca pierwszego odcinka, włączyłem drugi, i tak powoli serial mnie tak wciągnął, że na razie dojechałem do połowy drugiego sezonu.

ocenił(a) serial na 9
AJGOR_2

Serial jest o outsiderach, ludziach, którzy trafili właśnie na "roboty publiczne" za swoje niemoralne zachowanie. Bohaterzy nie pochodzą z "inteligentnych domostw", dlatego też przeklinają. Mnie się to podoba, bo to stwarza realność tych postaci ( mimo "nierealnej" fabuły).

ocenił(a) serial na 8
efemera

Nie prawda. To akurat nie ma nic wspólnego z realnością. Owszem Przeklinają. Ale widziałaś kiedyś takiego outsidera, który przy czterech osobach (dwóch chłopaków, i dwie dziewczyny) robi kupę na tapczan w obcym mieszkaniu? To nie są outsiderzy. To jest chore. I nie ma nic wspólnego z realizmem. Autor scenariusza powinien się leczyć.

ocenił(a) serial na 9
AJGOR_2

Ludzie różne mają osobowości a Nathana zachowania akurat przejawiają się w działaniach narcystycznych. Ludzie są różni i nic mnie naprawdę nie zdziwi, jacy są.

ocenił(a) serial na 8
AJGOR_2

Leczyć to się powinni scenarzyści niektórych horrorów (z cyklu - ręka, noga, mózg na ścianie). Scenarzyści Misfitsów mają specyficzne poczucie humoru, tyle. Na początku ta wulgarność też mnie drażniła, ale trzeba podejść do tego z dystansem - przecież to tylko serial. A co do tego, że Nathan walnął klocka w mieszkaniu obcej dziewczyny - niektórzy moi znajomi robili dziwniejsze rzeczy.

ocenił(a) serial na 8
Arthaniel

A ja nigdzie nie powiedziałem, że autorzy horrorów splatter punkowych (tak się nazywa ten nurt) nie powinni się leczyć :) Ale że tamci są chorzy, to nie oznacza, że ci nie są :)
Dodam, że z kolejnymi odcinkami ja też się już uodparniałem na to chamstwo.
P.S. Gratuluję znajomych :)

ocenił(a) serial na 4
AJGOR_2

mam na ten temat identyczne zdanie, ale to tylko dopełnia realizmu postaci, mających niewiele wspólnego z pojęciem savoir vivre'u, więc trzeba to wybaczyć. poza tym często wulgarność i... 'obleśność' jest też źródłem komizmu. Poczucie humoru natomiast bardzo mi odpowiada, więc minusy zabierają tylko jedną gwiazdkę.

ocenił(a) serial na 10
AJGOR_2

http://www.youtube.com/watch?v=s_osQvkeNRM