Ostrzegam przed oglądaniem z lektorem. Serial ten jest przeznaczony tylko i wyłącznie do
oglądania w oryginale z napisami. Słuchając lektora nie ma żadnej rozrywki. Z napisami,
słysząc wszystkie genialne żarty i teksty to zupełnie inna historia. Na mtv puszczają z lektorem. Chyba chcą z tego serialu zrobić jakieś gówno dla nastolatek.
Każdy film i serial zagraniczny z lektorem jest o połowę słabszy od oryginału. Jak słucham tego dziada zamiast oryginalnego dzwieku + napisy to mnie krew zalewa...
Oj, żenujący polski lektor to nie pierwszyzna, ale miałam nadzieję, że "Misfits" to nie dosięgnie. Już od jakiegoś czasu zastanawiałam się jakby to było, gdyby zaczęli puszczać serial w Polsce i w gruncie rzeczy wiadome było, że konsekwencją emitowania go w naszej telewizji jest nagranie lektora, ale już pomijając, że osobiście wolę oryginalne wypowiedzi aktorów, to chyba by się pochorowali, gdyby postarali się odrobinę bardziej nad tłumaczeniem. :/
O wiele więcej jest ludzi którzy wolą oglądać z lektorem. Ja do nich nie należę, gdyż znam angielski dość dobrze, ale nie na tyle dobrze by oglądać film bez napisów lub bez lektora.
W ogóle to ja sobie nie wyobrażam, jak można by nie usłyszec takiej zajebiaszczosci jak akcent Kelly :>
Ha, dokładnie, jedna z kluczowych cech postaci, która w tym wypadku może zostać raczej nieco zagłuszona. ;)
Albo przegenialne teksty Nathana, które są zagłuszane i ocenzurowywane przez lektora :)