I nie jest tak dlatego ze po pierwszym genialnym sezonie w drugim ciezko bylo utrzymac ten sam poziom bo spadek jest olbrzymi. 1 sezon to niemal arcydzielo jezli przy takim luznym gatunku filmowym mozna mowic o arcydziele. Ale tak 1 sezon byl genialny. 2 natomiast to porazka. Wyglada to jak parodia filmow si-fi nie da sie tego ogladac. Przeskakiwanie ze sceny na scene. Jakies dziwne watki kazdy niemal o takiej samej formule. Na poczatku odcinkow 2 sezonu pojawia sie nowa postac po to zeby na koncu zginac. Wyglada to tak jakby nie bylo pomyslow, scenariusza a kazdy odcinek wyglada jakby byl pisany przez innego scenarzyste. 2 sezon jest juz bardzo naciagany. W kazdym odcinku ktos ginie policja w ogole sie tym nie zajmuje, seks z gorylem, atak orzeszkami solonymi, a odcinek z gosciem z gry komputerowej chyba najgorszy ze wszystkich. W tej chwili juz nie pamietam ale takich absurdow jest mnostwo. Swietny humor z pierwszego sezonu wiele sytuacji gdzie naprawde mozna bylo sie posmiac gdzies przepadlo teraz w 2 sezonie wiecej jest sytuacji gdzie krece glowa z zazenowania i zastanawiam sie jak mozna bylo zje*** tak dobry serial.
"Wyglada to jak parodia filmow si-fi." - i właśnie tak ma wyglądać! Twórcy serialu przedstawiają motywy użyte w sf i fantastyce w krzywym zwierciadle. Moim zdaniem taki jest właśnie zamysł tego serialu.
Stąd też kompletnie się z Tobą nie zgadzam - drugi sezon bardziej mi się podobał, wręcz wgniótł mnie w fotel, a każdy kolejny odcinek oglądałam z zapartym tchem. 1 sezon nie zrobił na mnie takiego wrażenia.
moim zdaniem oba sezony były genialne ale 2 miał jedna ciekawszy scenariusz ale możemy też się dowiedzieć czegoś o 3 sezonie który może być znacznie lepszy chociaż tego nigdy nie wiadomo.
Moim zdaniem niektóre pomysły są genialne a niektóre nie ale moje ostateczne zdanie brzmi tak że to 2 sezon jest ciekawszy ale mam nadzieje że Simon przeżyje po tym jak uratował alishie bo to moja ulubiona postać a ona przecież lub ktoś z nich może mieć moc leczenia lub wskrzeszania