PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=549728}

Wyklęci

Misfits
2009 - 2013
7,6 35 tys. ocen
7,6 10 1 34964
8,0 7 krytyków
Wyklęci
powrót do forum serialu Wyklęci

W przyszłości będę psychologiem, lub pisarzem. Jestem zafascynowana ludźmi nazywanymi przez społeczeństwo "innymi", np. gejami, lesbijkami, transseksualistami, biseksualnymi, albo takimi `wyrzutkami`. Mam 13 lat i sama jestem tylko w połowie "normalna" właśnie ze względu na to, jakie mam zdanie na temat takich ludzi. Nie wiem dlaczego, po prostu nie mogę się nimi brzydzić, albo ich nienawidzić. Wprawdzie nie znam ani jednej osoby z tych, które powyżej wymieniłam, ale jest to moje marzenie. Gdybym spotkała takiego chłopaka jak Simon, byłabym w siódmym niebie. Taki człowiek chyba jednak nie istnieje, prawda? Inny, ale nie taki, który nienawidzi całego świata.

Wiem, że nie ma sensu ta prośba, ale jeśli spotkacie kogoś takiego jak Simon- niekochanego, samotnego, odrzucanego i ignorowanego, powiedzcie mu o mnie.

3902746 - to jest moje GG.
mschocolate483@spoko.pl- to jest mój e-mail

Mam nadzieję, że ktoś się odezwie.
Ktoś "inny"...

ocenił(a) serial na 7
MsChocolate_2

Myślę, że wystarczy jak rozejrzysz się po szkole do której chodzisz, takich ludzi jest pełno.

MsChocolate_2

sory ale jesteś normalna???

ocenił(a) serial na 10
MsChocolate_2

"Mam nadzieję, że ktoś się odezwie.
Ktoś "inny"..."

oby nie jakiś pedofil, a na poważnie dobrze że jesteś otwarta i tolerancyjna, ale musisz wpierw dorosnąć.

ocenił(a) serial na 8
zooshe

No właśnie, nie chce być niemiła, bo w Twoim wieku też miałam jakieś śmieszne poczucie misji zbawiania świata, ale Twój post wydaje się strasznie dziecinny.Ok, ktoś się odezwie i co, pogadacie, wstawisz mu wspierającą gadkę, przeprowadzisz "psychoterapię" i tym odmienisz jego życie? Nie sądzę.
Tak jak napisał ktoś powyżej - jeśli chcesz komuś pomóc, poprostu rozejrzyj się dokładnie dookoła, w każdej szkole jest sporo osób samotnych czy odrzucanych, wyciągnij do niech rękę, zamiast szukać w internecie, gdzie nie wiadomo, kogo możesz znaleźć.A w prawdziwymi życiu może naprawdę byś komuś pomogła.
I strasznie generalizujesz - nazywanie ludzi o odmiennej orientacji "innymi" to w pewnym sensie też dyskryminacja a pisanie, że poznanie kogoś takiego to Twoje marzenie brzmi śmiesznie, bo wśród gejów czy lesbijek tak jak wśród całej reszty ludzi, są zupełnie odmienne osobowości, a Ty traktujesz ich jak jedno.
Pozdrawiam i życzę, żebyś zachowała takie podejście do świata na całe życie, chociaż odradzam takie ogłoszenia w internecie, dla Twojego własnego dobra.

ocenił(a) serial na 8
MsChocolate_2

to ja podobnie jak malena, życzę ci zebys zachowała takie podejście jak podrośniesz.

ocenił(a) serial na 8
TurnMeOn

mnie nikt nie kocha, koledzy sie ze mnie smieja i nazywaja mnie loserem, pomozcie :(

ocenił(a) serial na 10
MsChocolate_2

Kurczę, nie ma innych, każdy jest normalny na swój własny sposób, co jest takiego innego w Simonie? Jest nieśmiały i bardzo wrażliwy, widać było jak zaczął promienieć, kiedy kręcił z kuratorką, od razu innych człowiek. Poza tym poświęca się dla przyjaciół, nawet jeśli tego nie doceniają, może jest po prostu za dobry ;] Każdy ma swoje uczucia i to ludzie "normalni" są zwykle tymi, którzy gardzą innymi.

rzepcio

Oceniając ludzi jako "innych" czy "nienormalnych" od razu ich segregujesz, nie uważasz, że każdy zasługuje na to, by traktować go jednakowo? Geje czy lesbijki to też zwyczajni ludzie, nie widzę żadnego powodu, aby uważać ich za innych. Z takim podejściem raczej niczego się nie osiągnie.