według mnie odcinek 2 nie taki zły jak początek serii... podoba mi się wątek z Finnem
ale ogólnie nie trzyma poziomu poprzednich sezonów
2 nowe tajemnicze postaci, więcej Finna i tej dziewczyny, a to świetnie grane postaci, humor ciągle na wysokim poziomie - ogólnie bardzo dobry odcinek, chociaż w takim klimacie sentymentalno-romantycznym. Ale ogólnie mógłbym ten sezon oglądać tylko dla akcentu Finna.
*hrabia
Chyba raczej jak Frankie Boyle. Nie wydaje mi się, żeby transylwańczycy mieli brytyjskie akcenty.
chrabia czy hrabia...fakt mój błąd. No nie wiem, ale te jego RRRR jest takie szlacheckie hmmm możę nawet rumuńskie :D
No właśnie to jest takie walijskie czy szkockie, sam nie wiem. Tak czy siak, to R jest boskie. Ogólnie w takim stylu akcenty uwielbiam.
Mi ten akcent będzie się kojarzył z Leslie Nielsenem i jego Drakulą w Wampirach bez zębów ;D
Aktor grający Finna pochodzi podobno z Liverpoolu więc zakładam , że ma po prostu taki brytyjski akcent . Lauren grająca Kelly też pochodziła z bardziej północnej części Anglii i też miała wspaniale brzmiała ;d
Mieszka w Liverpoolu, ale nic o jego miejscu urodzenia nie wiadomo. Poza tym brytyjski akcentów jest przynajmniej kilka, w samej Anglii, liverpoolski jest chyba jednym z tych oryginalniejszych. Kelly miała bardzo chavy akcent.
Masz rację z Kelly ! ;) , a ten Liverpoolski to Scouser accent . Polecam to : http://www.youtube.com/watch?v=dABo_DCIdpM . w 2:10 brzmi jak Finn ;D
Dobry jest.
A ja polecam to: http://www.youtube.com/watch?v=Etuo_Fk0GJk ;)
Ogólnie crabstickz(prościej - Chris) jest boski.
Mnie najbardziej interesuje postać Jess i o co chodzi między Curtisem a Abby ;)
tak, zdecydowanie, ale też postać Jess nie była najgorsza w tym odcinku :) chyba najbardziej pozytywna :D
Popieram. Odcinek drugi nieco poprawił atmosferę. Rudy w końcu wraca do swojej formy co bardzo mnie cieszy. Czas pogodzić się z brakiem Simona i Nathana, czas zamknąć ten rozdział i przestać ich wspominać (z bólem serca). Odcinek trzeci zapowiada się naprawdę ciekawie. Myślę że mimo tych braków, jednak jest szansa na jakąś stabilizację. Niestety szanowna pani Karla grająca Jess cholernie mnie irytuje. Jej sposób mówienia i te miny jakby miała jakieś problemy żołądkowe.. totalna porażka.
Bardzo dobry odcinek podobnie jak 1wszy z resztą....jak już ktos wspomniał najlepsza zapowiedz 3 odcinka i nowe wcielenie Rudyego. Kurator bardzo fajna postac, Finn podobnie - zajebisty ma akcent ;)
no właśnie tez kocham ten akcent. jednym słowem genialny:) pytanie do basiek66 a jakies inne seriale oprócz skins i misfits oglądasz z e4? bo ja wiem tylko o tych dwóch.
tylko Skins i Misfits to moje ulubione z e4 i ogólnie z brytyjskich... a pozatym oglądam; shameless US (wersja brytyjska była pierwsza ale za dużo do oglądania, amerykańska jest na dobrym poziomie...), Glee i The Big Bang Theory... no i oczywiście Southpark
w sumie stacja e4 emituje seriale takie jak; The Cleveland Show, The O.C., Smallville, Veronica Mars, Everwood, What About Brian?, Desperate Housewives, How I Met Your Mother, 90210, One Tree Hill, Ugly Betty, Scrubs, Rules of Engagement, The Big Bang Theory , Friends, The Ricky Gervais Show, Shameless, Hollyoaks, Skins, The Inbetweeners, Misfits i Made in Chelsea. Te 6 ostatnich to seriale brytyjskie, oglądałam kiedyś odcinek Inbetweeners na Youtube ale wcale mi się ten rodzaj humoru nie podoba... Skins i Misfits to seriale najlepsze w swojej kategorii