przeczytalam gdzies przypuszczenia, ze
<spoiler>
moc Rudy'ego zostala wprowadzona w jedynym oczywistym celu: by Dealer przekazal ją
Simonowi, a potem by czesc Simona cofnela sie w czasie.
</spoiler>
co Wy na to ?
Nie szkodzi. W każdym razie, też wpadłam na to, że to całkiem możliwe, zastanawia mnie tylko co stanie się z drugą 'połówką', jeśli jedna zginie? No bo w jakiś sposób są one ze sobą powiązane, to chyba nadal ta sama osoba..?
Wydaje mi się, że śmierć jednego jest równoznaczna ze śmiercią obojga. A co do tego, że Simon miałby otrzymać te moc .. nie wydaje mi się, przecież ratując Alishie Simon nadal był tym tajemniczym superbohaterem skaczącym po budynkach itd. a przecież tę moc straciłby przejmując moc Rudy`ego.
Czemu miałby ją stracić? Przecież była chyba w drugim sezonie historia gościa, który kupił od Setha kilka mocy i podawał się później za Jezusa. I jakoś dał radę mieć kilka mocy, nieprawdaż?
rzeczywiście, nie wiem w sumie czemu założyłam, że można mieć tylko jedną moc ;P
A czy on się przypadkiem sam nie uczył skakania po budynkach?? Jaką Simon ma moc tak konkretnie bo mnie się wydawało, że widzi przyszłość
Okazuje się, że ma moc, która ostrzega go przed nieudanym skokiem po budynkach. Ciekawe, nawet nic nie było mówione w serialu, tylko jedną scenę na ten temat pamiętam, a i tak była bardzo niedosłowna.
No właśnie nie zbyt specjalnie to wyjaśnili :) i w ogóle mogli by mu coś dołożyć bo jakoś go tak mało jest w tym sezonie:P
możliwe, ale wtedy jedna z jego 2 części musiałaby posiadać moc cofania się w czasie czy coś takiego.
no wlasnie rozkminiam, czy obie polowki musza koniecznie zyc, wydaje mi sie, ze nie, bo to tylko osobowosci. u Rudy'ego jest introwertyk i ekstrawertyk; ale gdyby zabic w Simonie introwertyka, to chyba niewiele by tam zostalo.