Własnie obejrzałam ostatni odcinek. Serial podobał mi się bardzo. Były momenty zaskakujące , przerazajace.
JEdnak znalazlam kilka zastrzeżen: 1)np kiedy zniknał wujek marty, to jakos nikt sie tym nie interesował kilka odcinków,
2)co sie stało z mieszkańcami wyspy-- nie mowie o koncu filmu, tlyko w trakcie, np kiedy byli w tym pubie, przyszla tlyko ta dziewczyna, ktora tam pracowala. Fakt, nie bylo chyba wtedy pradu, ale nie mogli pobiec do miasta po pomoc???
3) księdzem też się nikt nie interesował- ani lokalni ludzie ani nikt.
Niektorzy pisza, ze to było do przewidzenia, ze to Henry był mordercą, np ja tego nie przewidzialam, był jeden moment w którym go podejrzewalam, wtedy kiedy zabito jego brata. Wtedy pomyslalam, ze to Henry. Zauwayzlam też ze scenarzysci chcieli pokazac widzowi w pewnym momencie, ze to Jimmy jest wspolnikiem Wakefielda,
-kiedy zostawił Trish samą
-kiedy stal z TRish na klifie( tak patrzył na nią dziwnie jakby chciał ja zepchnać) a potem powiedzial, ze ona spadła. To było takie jakby odwrocenie uwagi od Henryego.
1. w drugim odcinku jak szedł od ojca trish, zapadł się na moście i słuch o nim zaginął.
2. Reszta mieszkańców wypłynęłą łodzią, jak się wszyscy zbierali. Potem Salli powiedział, że skoro dwie łodzie już połynęły to i tak córka siostry trish już pewnie nie żyje.
3. zaczęli się interesować jak ta gruba powiedziała henremu, że na plebani nikt się nie odzywa
I takie wlasnie odwracanie uwagi wyszlo im strasznie nienaturalnie, mnie osobiscie wkurzylo bo bylo zrobione barzdo nieudolnie i od razu wiadomo ze mozna bylo takiego osobnika skreslic z listy podejrzanych.
Wezmy pod uwage ze to byly przygotowania do wesela. Dla tych ktorzy nie wiedza o co chodzi proponuje wlaczyc tvn style czy inne takie babskie telewiazje i tam leca czasmasi sprawozdania ze slubu, a wszystko sie wyjasni jak ludzie potrafia znikac, a robia na rozne sposoby. W serialu nie bylo to pokazane ale wierzcie mi wesele nierozlaczne jest z ogolnym haosem, zamieszaniem i nieprawdopodobnym znikaniem rzeczy ktore przed chwila mielismy w rekach:)
A poza tym jak kazdy fim czy serial ten takze posiada pewne niedociagniecia mniej lub bardziej wiedoczne (w tym pzrypadku bardziej), niestety zostal juz nakrecony drugi raz nie da sie tego zrobic, a na poprawki pewnie braklo im czasu albo kasy.
mnie się tam za bardzo to nie podoba, dlatego też przerwałam oglądanie, a możecie mi powiedzieć, czy Abby w końcu była z tym facetem, którego wcześniej zoistawiła na wyspie i on w niej był zakochany? Ten rybak.