Normalnie przeginka, oglądałam ten serial drugi raz i bardzo go lubie. Za pierwszym razem nie udało mi sie obejżeć ostatniego odcinka i teraz też nie bo TVP1 nie wiem po co zmieniła emisje godziny.Serial jest młodzieżowy więc gdyby ktos pomyślał to by sie może domyślił że wielu widzów w tym czasie będzie w szkole. Wielka prośba kto oglądał ostatni odcinek niech napisze co sie w nim dzieje
A więc tak w ostatniej chwili to odnajdują ten skarb, w sumie to nie jest skarb tylko to raczej posąg, który zamienia wszystko w złoto(posąg ten jest na innej wyspie, chyba czaski o ile sie nie myle) i na tej że wyspie pokonują Czarne Serce, w taki sposób, że sam zamienia się w złoto poprzez dotknięcie posągu;)Mieszkańcy wyspy godzą się z rodzeństwem, Kate ze swym rodzeństwem odzyskują skaner i baterie by dostać się do domu. Ta mała blondyneczka zapomniałem jak miała na imie chce wziąść ze sobą dzwoneczka(tego kwiatka) ale Kate jej tłumaczy, że dzwoneczek jest tylko programem, fikcja tak jak reszta w grze Wyspy Piratów, i że jesli wezmie dzwoneczka do siebie to go nie bedzie ponieważ istnieje tylko w grze;) ale ta mała sie niepoddaje i zabiera w ukryciu dzwoneczka poczym po dotarciu do domu okzauje się, że dzwoneczek nadal jest i żyje;) wychodzi nato, że Kate poraz pierwszy nie miała racji, i że częśc gry była jak prawdziwa;) a potem napisy koncowe i tyle;) pzdr;) nie pamietam co sie stało z Marsem bo dawno oglądałem
Jeśli chodzi o Marsa, to z tego co pamiętam pozostał w grze. Ale przed
powrotem do normalnego świata Kate go pocałowała.