PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10038717}
6,0 25 tys. ocen
6,0 10 1 24970
5,4 19 krytyków
Wzgórze psów
powrót do forum serialu Wzgórze psów

Serio? Kolejny taki sam serial. Nikt nie zauważył podobieństwa do wcześniejszego polskiego serialu Belfer? Bardzo dużo wątków jest takich samych aż oglądając Wzgórze psów wiedziałam, co będzie dalej i jakie będzie zakończenie. Ten sam schemat - małe miasteczko, zamordowana młoda dziewczyna której zwłoki znaleziono w lesie, dziewczyna ma niepełnosprawnego umysłowo brata który przygląda się zbrodni, dziewczyna ma chłopaka który chce dojść do tego jak doszło do morderstwa, no i na końcu grupka znajomych przyjaciół która torturuję dziewczynę a na końcu morduje i zostawia w lesie. Cała historia taka sama tylko wątki poboczne inne. W Belfrze jakoś bardziej mnie przekonują a we wzgórzach troche rażą w oczy. Tomasz morduje po kolei kilku młodych chłopaków policja o tym wie i nic z tym nie robi a jemu uchodzi to na sucho. Jeszcze ten jego syn, cały serial gra ofiarę losu a na końcu się odradza po morderstwie kolegi i nagle staje się hardym twardym mężczyzną aż ma chęć mordowania innych osób. Serial przewidywalny, do obejrzenia na raz.

ocenił(a) serial na 4
CandyCane_filmweb

Skumałaś w ogóle że to wizja idealnego zakończenia po dragach a nie realna końcówka xD ?

ocenił(a) serial na 3
piotruchowy

Skoro tak, to dlaczego w końcowych scenach Tomasz rozmawia z policjantem i pyta się go czemu go nie powstrzymał skoro o wszystkim wiedział? To jakie jest prawdziwe zakończenie?

ocenił(a) serial na 3
CandyCane_filmweb

Z resztą ja nie o tym, tylko o tym, że ta historia już została opowiedziana w innym serialu. Bardzo dużo wątków jest takich samych nawet to z kupnem gruntów i stawianiem eksklusywnego hotelu nie wpominając już o morderstwie młodej dziewczyny