PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10038717}
6,0 25 tys. ocen
6,0 10 1 24513
5,4 19 krytyków
Wzgórze psów
powrót do forum serialu Wzgórze psów

Nie czytałem książki, więc nie mam żadnych oczekiwań czy wyobrażeń. Usiadłem do tego z "otwartym sercem" i ... wynudziłem się bo znowu ogląda to samo... te same problemy, te same traumy... pierwszy odc. jest nudny. wybitny aktor Więckiewicz nic tutaj nie poradził ( a jest to chyba obecnie najlepszy aktor w tym kraju). nie poradził bo nie ma materiału. Kościukiewicz niestety to nie moja bajka i nigdy nie była więc nie jestem rozczarowany ;-)
to jest taki serial, który udaje, ze jest głęboki, ciekawy, artystyczny a tak naprawdę to nic ciekawego nie ma do zaoferowania. kolejna miałka rzecz autorów Warszawianki.

Marek_Calka_2

Korporacja Netflix wypuściła pierwszy produkt ? Wypuściła . Książka zekranizowana. Znany aktor zatrudniony. Dotacja z PISF otrzymana. Reklama w serwisie Filmweb opłacona.

ocenił(a) serial na 2
Amfios

Do tego jeszcze scenografia wtórna, bo szpital dokładnie z: "Idż przodem bracie" i parę wnętrz też - nawet im się nie chciało przemalować koloru ścian LOL

ocenił(a) serial na 1
Bleszka

Poza tym wszystko jest nieprawdziwe, wystylizowane. Gabinet pani burmistrz jest tego przykładem….

Amfios

PISF nie dog

Amfios

PISF nie dofinansowywuje serialu Nettflixa. Pisz prawdę.

ocenił(a) serial na 1
witek_byczek

Dofinansowuje. Zobacz plansze początkowe. Jest logo pisfu.

Marek_Calka_2

Czuję to samo, kończę drugi odcinek i raczej na tym skończę.

ocenił(a) serial na 1
Bobrowa

może trzeba dać szanse ale jest to męczarnia

ocenił(a) serial na 7
Marek_Calka_2

Nie przesadzaj. 1/10???? Film dobrze zrobiony. Gra aktorów dobra. Muzyka też.

ocenił(a) serial na 1
malasue

ciesze się ze się podoba! przyjemnego oglądania.

ocenił(a) serial na 3
Marek_Calka_2

Oglądam drugi odcinek. Czekam na w sumie nie wiem co, bo mam wrażenie, że na nic się nie doczekam. Może gdyby z tego film zrobili to by się obronił? Z pustego nawet Więckiewicz nie naleje...

ocenił(a) serial na 1
Snobka1211

niestety mam to samo zdanie.

ocenił(a) serial na 6
Marek_Calka_2

Gdyby nie Wieckiewicz to bym to wyłączył po pierwszych 30 minutach...

Marek_Calka_2

Tez mialem taka mysl ze serial siadl i nic sie nie dzieje ale koncowka rekompensuje wszystko

rafal_402

Emocje jak na grzybach. Chociaż sory grzyby dostarczają super rozrywki, więc nie ma co ich obrażać. Wynudziłam niemiłosiernie, równie dobrze mogli zrobić jeden odcinek, bo pozostałe wniosły tylko dłużyzny i nijakość. Siedzimy i nic się nie dzieje w pełnej krasie. Aktorzy drewniani, jeden biedny Więckiewicz nie miał nawet jak tego pociągnąć. Dialogi mamrotane pod nosem, bez napisów nie dało się oglądać. Od drugiego odcinka modliłam się o koniec tej katorgi i bardzo się cieszę, że już więcej nie muszę tego oglądać. Strasznie to smutne, bo oczekiwania były duże.

ocenił(a) serial na 1
rafal_402

Po torturach 4 odcinków ta końcówka mnie rozczarowała i kompletnie jej nie kupuję - facet dowiedział się o zbrodni sam wymierza sprawiedliwość …. Po co? Dlaczego? Taki wymysł scenarzysty…

Marek_Calka_2

Mi już odechciało się oglądać po kilku kadrach. Dziewczyna zgwałcona i maltretowana przez 3 facetów leży ze spuszczonymi majtkami i wyprasowanej spódnicy. I wtedy już wiedziałam że będzie tylko gorzej.

ocenił(a) serial na 1
aaneciabilt

zwróciłem na to uwagę, ale nie chciałem być złośliwy;-)))))))) totalnie się zgadzam

ocenił(a) serial na 5
Marek_Calka_2

Po dwóch odcinkach chciałem porzucić oglądanie tego serialu. Jednak uległem pokusie i dokończyłem. Stracony czas. Najgorsze jest zakończenie, które ma wyjaśniać całą intrygę i zbrodnię, a następuje dosłownie w ostatnich minutach serialu. Ono ma się nijak do całej poprzedniej opowieści. Znaczy to, kto zgwałcił, to można było się domyśleć, ale cała reszta, to jak królik wyciągnięty z kapelusza. Dotychczasowe zachowania bohaterów w najmniejszym stopniu nie sugerowały, że mogły robić takie rzeczy. No i ta metamorfoza na zasadzie Deux ex Machina. Słaby ten twist i zupełnie nie uprawdopodobniony scenariuszowo.
Gra aktorska też na ogół przeciętna, żeby nie powiedzieć słaba, z paroma wyjątkami typu Więckiewicz. Do tego jakiś demoniczny inwestor z Niemiec, raczej groteskowy, niż realny, nie pomaga serialowi.

ocenił(a) serial na 1
Tomasz_Cegielka

zgadzam się w 100%!!!!

Marek_Calka_2

Ja tam nie lubię Więckiewicza za jego nos. Sprawdza się tylko w konkretnych rolach - wku*wiony, wykolejony, obolały, agresywny, szorstki, chamkowaty. Nie mój klimat zupełnie, omijam szerokim łukiem produkcje z jego udziałem. I nie, to nie jest ani wybitny aktor, ani najlepszy w tym kraju, nie żartuj.

ocenił(a) serial na 1
sososky

nie wiem co ma nos do talentu. każdy aktor się w czymś sprawdza. nie wszyscy mogą grać wszystko. nie każda aktorka może grać kochankę... nie każdy aktor amanta. można lubić, nie lubić, filmy i seriale, w których występuje Więckiewicz podobnie mogą nam nie podobać lub nie, ale wydaje mi się, że trzeba oddzielić prywatne upodobania od talentu, a talent ten aktor ma. rozumiem, że nie twój klimat i z tym nie dyskutuje.

ocenił(a) serial na 3
Marek_Calka_2

Gdyby zrobić z tego 90 mimutowy kryminał, to może byłoby to strawne. Tylko główny aktorzyna do wymiany