PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=157786}

X-Men

1992 - 1997
7,7 8,7 tys. ocen
7,7 10 1 8672
6,9 7 krytyków
X-Men
powrót do forum serialu X-Men

Gorąca polecam tą kreskówkę fanom całej serii. Jednak mam jedno pytanie, czy ktoś mógłby mi
polecić równie dobrą kreskówkę ze świata Marvella? Zastanawiałem się nad jakimiś
Avengersami lub Spider-manem ale nie wiem czy będą to produkcje dorównujące tej.

ocenił(a) serial na 10
MR_Pablo6

Spiderman TAS (1994) również jest świetny. :) Może nieco słabsze od X-Men TAS, ale to akurat najlepsza ekranizacja przygód bohaterów ze świata Marvela.

ocenił(a) serial na 10
damiansosnowiec

Dzięki za polecenie! Akurat się zastanawiałem, którego Spidermana obejrzeć, starego czy najnowszego. Problem z głowy.

ocenił(a) serial na 10
MR_Pablo6

Jeśli podobał Ci się ten serial i masz ochotę na kolejne spotkanie z mutantami to polecam Ci zapoznanie się z serialem pt: " X-Men: Ewolucja". Emitowana w latach 2000- 2003 produkcja również opowiadała o prof. Xavierze oraz jego podopiecznych, z tą różniącą, że część składu odmłodzono do wieku nastoletniego, a z reszty uczyniono grono nauczycielskie.

http://www.filmweb.pl/serial/X-Men%3A+Ewolucja-2000-95058

ocenił(a) serial na 10
Skandal

Dzięki, tą serię również mam już za sobą i również mi się ona podobała ale X-men: Animated series nie przebije :)

ocenił(a) serial na 10
MR_Pablo6

Zdecydowanie bardziej wolę produkcję z lat 2001- 2003, ale TAS też zdobyło moje uznanie, gdyż to był mój pierwszy kontakt z mutantami, a do tego całość operiała się na oryg. komiksach pośród których nie zabrakło " Sagi Fenixa".

ocenił(a) serial na 10
Skandal

Wg mnie nawet dla dziecka więcej wartości chociażby daje ta stara seria. Nic dodać, nic ująć praktycznie. Nie czytałem komiksów ale cieszę się, że to obejrzałem bo dzięki temu znam różne historie mutantów. Pytanko, czy ta kreskówka opiera się na oryginałach jota w jotę czy raczej dosyć luźno, znaczy czy trochę jest pozmieniane?

ocenił(a) serial na 10
MR_Pablo6

Większość odcinków to wymysł scenarzysty, ale pewna ich część bazowała na komiksach z okresu lat 70-tych, chociaż ich fabuła tez została ciut zmieniona min poprzez usunięcie niektórych postaci. Pewnie, że przedstawia wartość dla dziecka albowiem uczy je przede wszystkim tolerancji i akceptacji innych.

Jako ciekawostkę powiem Ci, że kilka lat wcześniej przed TAS wyemitowano pilot niezrealizowanego serialu o mutantach pt: " Pryde of the X-Men", gdzie przynajmniej skład drużyny był ciekawszy po dodaniu do niego Shadowcat, Collosusa czy Nightcrawlera.

http://www.youtube.com/watch?v=vNRr16UAG_k

ocenił(a) serial na 10
Skandal

To szkoda, że nie pociągnęli tej serii. W TAS bardzo podobała mi się ta wielka ilość postaci i różnych wątków, z których i tak parę zostało jeszcze niedokończonych ale i tak całą kreskówkę zakończono w fenomenalnym jak na mój gust stylu.

MR_Pablo6

Kiedyś widziałem z tej serii jeden odcinek z Wolverinem i chyba Kapitanem Ameryką podczas wojny. Dalej szukam i nie mogę znaleźć ktoś wie jaki to sezon albo numer odcinka ? W ewolucji była to misja odrodzenie, ale w tej też był.

ocenił(a) serial na 10
Cezerium19

To któryś z ostatnich dziesięciu czy nawet pięciu odcinków

ocenił(a) serial na 10
Cezerium19

To 73 epizod noszący tytuł "Old Soldiers", a dokładniej 10 odcinek V serii...