Pamiętam na kanale Fox Kids ( jeszcze niedawno ) bardzo często puszczano ten serial a ja spędzałem całe dni przed ekranem :P
Oj oglądało się, oglądało:) jakoś nigdy nie był to mój ulubiony serial, po prostu lubiłem popatrzeć, ale teraz brakuje mi takich produkcji, pozdrawiam.
Właśnie rozpoczęłam oglądanie tej serii X-men. Jestem świeżo po nadrobieniu 4sezonu X-men ewolucja tak więc zapewne będę miała kilka pytań co do bohaterów z powodu ich różnicy wiekowej i poziomu ich mocy w obu tych seriach. Otóż na razie mam pytanie co do Rudej. Jak to jest z jej mocami. W ewolucjach dopiero uczyła sie nad nimi panować i mogła przejąć moce innych na pewien czas, w TAS już w pierwszym ep widzę, że potrafi latać, jest silna od tak bez dotyku innego mutanta. No i czy ktoś może mi wytłumaczyć jak to się dzieje ? Czy ona może już na stałe absorbować moce, czy rozwinęły się w niej takie? od razu dodam, że komiksów nie czytałam więc nie wiem co i jak.
Na wstępie zaznacze, że też nie czytałam komiksów, a x-men ewolucje oglądałam daaawno temu i dokładnie nie pamiętam.
Ale: wydaje mi się, że Rouge nadal może odbierac innym moce tylko na jakiś czas, a siłe i umiejetnosc latania jakos sobie przyswoiła czy tam wykształciła "na stałe". Prosze o korekte jesli sie myle:)
Hmmm, musze sobie odświeżyc ewolucje i może jeszcze raz obejrzec TAS;)
Pozdrawiam:)
właśnie dalej może odbierać innym moce na pewien czas i wspomnienia ale te dwie umiejętności, latania i siła skądś się musiały wziąć i to mnie zastanawia skąd, może być tak jak mówisz,że wykształciła sobie je na stałe ale zobaczymy co inni o tym wiedzą:)
http://pl.wikipedia.org/wiki/X-Men#Inni
O, tam jest kawałek o Rudej i jest wyjaśnione, że te moce wchłonęła na stałe od Miss Marvel (wiesz kto to jest bo ja nie mam pojęcia:)?)
Miss Marvel nigdy o niej nie słyszałam no ale gdzie ja miałam słyszeć z X-Men Evo^^ Znalazłam taki katalog postaci http://x-men.marvelcomics.pl/index.php?cmd=showCatalog i tutaj jest ich tyle, że *_* aż żal, że 3/4 nigdy się nie widziało. Przynajmniej jestem pewna, że oglądając TAS poznam więcej bohaterów i wyjdę poza ten kręg najbardziej znanych. Już po pierwszych 5 odc. sporo zupełnie nowych dla mnie mutantów zobaczyłam więc dobrze jest :)
Wiem, też kiedyś przeglądałam ten katalog i również większości nie kojarzyłam... Jak już obejrzysz całe TAS to daj znać czy podobało Ci się bardziej od Ewolucji, bo ciekawa jestem;)
Było o tym w jednym z odcinków tego serialu. Rogue (nie żadna "ruda" - sprawdźcie sobie w słowniku co znaczy "rogue", nie wiem kto wpadł na pomysł żeby to przetłumaczyć), kiedy była jeszcze przybraną córką Mystique, wchłonęła moc niejakiej Miss Marvel (czyli latanie i wielką siłę). Kiedy to robiła czuła że coś idzie nie tak, ale Mystique kazała jej wchłaniać dalej. Dla Miss Marvel skończyło się to wieloletnią śpiączką.
Dzięki za wyjaśnienie. Może rzeczywiście było o tym w którymś odcinku, zaczynam TAS oglądać jeszcze raz, bo jak widać są kłopoty z pamięcią;)
Co do tłumaczenia to wiadomo, tłumacze mają różne wymysły, ja częściej używam "Rogue", ale do "Rudej" zdążyłam też się przyzwyczaić i czasami używam wlaśnie tej wersji.
Pozdrawiam.
Ja niestety jeszcze nie dokończyłam 1seri :/ jakoś tak mi ostatnio nie po drodze...ale dostałam od znajomego stary plakat z X-men 2^^tylko szkoda, że na nim nie ma więcej postaci tylko Mmystique, Nightcrawler, Cyclops i Storm :)