PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94864}

Xena: wojownicza księżniczka

Xena: Warrior Princess
1995 - 2001
6,3 26 tys. ocen
6,3 10 1 26340
7,2 5 krytyków
Xena: wojownicza księżniczka
powrót do forum serialu Xena: wojownicza księżniczka

Wczorajszy odcinek był super , nie pamietam zebym tak sie smiałą na odcinku. Ares wspaniały był zawsze ale wczoraj spadłąm z krzesła. :)

mika26

Rzuca się w oczy jego umięśnienie jak chodził bez tej skóry, widać że trochę czasu na siłowni spędzał..

ocenił(a) serial na 7
mika26

szkoda, ze potem znowu będzie przeciwko Xenie :P

mika26

Zgadzam się- długo nie mogłam się zmusić do obejrzenia odcinka, ale kiedy już to zrobiłam... Uważam, że Kevin Smith przeszedł samego siebie. Jak dla mnie jego najlepszy odcinek z XWP (nie wiem, jaki był w Herkulesie).

joasiarybelska

Też dobry zwłaszcza jego pojedynki z Herculesem, tutaj są momenty gdy widzimy go w takich rolach jak ta, z kolei w Herculesie o ile dobrze pamiętam tego typu odcinków nie było z Aresem, raczej jego rola ograniczała się do podkładaniu kłód pod nogi Herculesowi..

SzymonS1

Przynajmniej tam mógł w tych walkach pójść na całość... Właśnie sobie przypomniałam, że Ares był w (chyba) Stranger in the strange world bogiem miłości, z tego, co mówisz, to jedyny taki wypadek?

joasiarybelska

Nie przypominam sobie więcej takich ról w jego wykonaniu.. Nie za bardzo mógł pójść na całość bo wiedział że jeśli zabije Herculesa narazi się Zeusowi.. wyglądało to tak że zaczynali się bić, Ares raczej mocy nie wykorzystywał tylko walczyli pięściami ale potem na końcu Ares zawsze spadał...

ocenił(a) serial na 10
SzymonS1

ares itak by nie dal rady zabic herculesa

hercules38

Tego do końca nie wiadomo, bo przecież był zmuszony odpuścić gdy robiło się coraz bardziej gorąco, Hercules nie miał mocy a Ares mógł np. wystrzelić w niego serią piorunów ...

ocenił(a) serial na 10
SzymonS1

jak ares se nie dawal rady z xena to tym bardziej z herculesem

hercules38

Z Xeną to nie dawał sobie rady bo tak naprawdę nie chciał się z nią rozprawić.. np. w tym odcinku gdy Xena oszalała postanowiła wyzwać go do walki a on na końcu także odpuścił i uznano jej zwycięstwo, dzięki temu przywrócono jej zdrowe zmysły...

ocenił(a) serial na 10
SzymonS1

no tak ale hercules jednak duzo silniejszy od xeny tak silny jak ares

hercules38

Od Xeny na pewno ale gdyby zrobić walkę na śmierć i życie Hercules vs Ares to różnie by mogło być.. zresztą tak na dobrą sprawę Ares był nieśmiertelny więc przegrać by nie mógł a Hercules był śmiertelnikiem więc prędzej czy pózniej by został dobrze trafiony.. chyba że Hercules by coś wymyślił..

ocenił(a) serial na 10
SzymonS1

no wtedy tak ale hercules itak jest bardziej odprony i wytrzymaly niz inni ludzie

ocenił(a) serial na 9
mika26

Prawda. :) To chyba będzie mój ulubiony odcinek, a na pewno ulubiony spośród tych lekko komediowych. I prawdopodobnie najlepszy z Aresem.

ocenił(a) serial na 10
Ciri94

najlepszy z aresem to odc keidy jest jeszcze bogiem

ocenił(a) serial na 9
hercules38

To znaczy który na przykład?

ocenił(a) serial na 10
Ciri94

kilka ich bd teraz to trudno mi ocenic ale napewno te w ktorych jest z calisto w xenie a z herculesa to np rmegedon now 1 i 2 albo revolution

ocenił(a) serial na 9
hercules38

Z Callisto, owszem, bardzo fajne, chociaż wszystkich pewnie nie widziałam, bo zaczęłam oglądać Xenę jakoś w środku drugiego sezonu. A o Herculesie to się w ogóle nie wypowiem, bo praktycznie nic z tego nie oglądałam.

ocenił(a) serial na 10
Ciri94

od czego jest net :D

ocenił(a) serial na 9
hercules38

No wiem, wiem, ale jak ostatnio leciało w tv, to jakoś średnio mnie wciągnęło. Ale teraz mam ochotę wrócić do tego serialu (ot, chociażby dla samej postaci Aresa) i pewnie to zrobię, ale chyba już po skończeniu Xeny.

ocenił(a) serial na 10
Ciri94

no dobra a skad jestes:D

ocenił(a) serial na 9
hercules38

Z Lublina, a czemu pytasz? Organizujesz jakiś konwent fanów Xeny z filmweba?

ocenił(a) serial na 10
Ciri94

tak tylko xd jaki konwent:D

ocenił(a) serial na 9
hercules38

No wiesz, taki zlot fanów.

ocenił(a) serial na 10
Ciri94

jak bym zrobil to cos innego:D

ocenił(a) serial na 9
hercules38

No ciekawe co takiego.

ocenił(a) serial na 10
Ciri94

zrobic sie takimi wojaownikami jak tam xd

ocenił(a) serial na 9
hercules38

Na konwencie chyba też tak można.

ocenił(a) serial na 10
Ciri94

no itrzeba najechac pare osob xd

ocenił(a) serial na 9
hercules38

Tzn osób z tego forum?

ocenił(a) serial na 10
Ciri94

nie xd

ocenił(a) serial na 9
hercules38

A kogo?

ocenił(a) serial na 10
Ciri94

nie znasz ich ;D

ocenił(a) serial na 9
hercules38

Skąd ta pewność?

ocenił(a) serial na 10
Ciri94

no bo oni niem ieszkaja tam gdzie ty xd

ocenił(a) serial na 9
hercules38

No może ten jeden raz masz rację.

ocenił(a) serial na 10
Ciri94

chyba cie cycuszki swedza ja zawsze mam racje xd

ocenił(a) serial na 9
hercules38

Heheheh no chyba nie. :)

ocenił(a) serial na 9
Ciri94

odbywają się zloty fanów XWP ;) w Polsce.

ocenił(a) serial na 9
kasialomotowska

Ciągle się odbywają? Myślałam, że czas największej popularności Xeny raczej przeminął.
Zresztą myślałam, że hercules chce zorganizować taki wyjątkowy zlot fanów z filmwebu, no ale chyba jednak nie.

ocenił(a) serial na 9
Ciri94

O Herculesie nic mi nie wiadomo ;) znam jedynie kilka osób, które nadal go oglądają, więc nie mogę się wypowiedzieć.
Czas największej popularności już minął, oczywiście. Ale to nie znaczy, że nikt juz nie ogląda :)

mika26

Mnie sie najbardziej podobał odcinek w którym Ares był śmiertelny z akcja na famie ogólnie uwielbiam watek Xena& Ares

NemezisGoToHell

Wiesz może jakim cudem Ares odzyskał swoje moce ? Bo nie kapuje tego, chyba przegapiłem jakiś odcinek

ocenił(a) serial na 9
lukasn3

Xena dała Aresowi i Afrodycie złote jabłko, które im przywróciło boskie moce. Ten odcinek to You Are There, wczoraj rano leciała powtórka.

ocenił(a) serial na 10
Ciri94

Powiedzcie moi kochani Xenomaniacy co wczoraj za odcinek leciał? że był Joxer :)

ocenił(a) serial na 10
kornmanson112

To było odcinek "Soul Possession" w którym dokończono historię z ostatniego odcinka 4 sezonu "Déjà Vu All over Again".