PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94864}

Xena: wojownicza księżniczka

Xena: Warrior Princess
1995 - 2001
6,3 26 tys. ocen
6,3 10 1 26340
7,2 5 krytyków
Xena: wojownicza księżniczka
powrót do forum serialu Xena: wojownicza księżniczka

Nie wiem jak tv puls może tak kaleczyć ten serial,nie dość że nie puścili świetnego odcinka "The
Haunting of Amphipolis" (pewnie z nadmiaru krwi, egzorcyzmów,albo "diabełka") to na dodatek pocieli
wczorajszy odcinek "Who's Gurkhan?" (np torturowanie Xeny,odcięta głowa...) ktoś to zauważył czy
tylko prawdziwi fani Xeny? Z drugiej strony na polsacie było jeszcze gorzej mieszali odcinki z kilku
sezonów...

ocenił(a) serial na 7
Xmen

Nie odcieli jej głowy w tym odcinku xd

ocenił(a) serial na 7
Xmen

zreszta wszystkie odcinki mozna obejrzec w necie xd

angel94_filmweb

nie napisałem że Xenie odcieli xD no jasne że można na necie ale wole z lektorem ;)

ocenił(a) serial na 7
Xmen

a jo, soryy xD
6 SEZON jest akurat z lektorem, wiem bo ogladałam;)

ocenił(a) serial na 10
angel94_filmweb

poszedł piękny spoiler :) ale spoko :) dziwie sie ze PULSowi chce sie ciąć te odcinki , to juz ich sprawa:)

Anxej

takiego "Spartakusa" też pocięli i to ostro ale to z wiadomych względów xD,ale chociaż koło północy dawali bez cenzury :) a co do spoilera było ostrzeżenie;]

Xmen

ehh dzisiaj była kolejna cenzura na tv puls (w odcinku "Dangerous Prey") a mianowicie zakończenie tej ciekawej walki na końcu...

Xmen

No właśnie widać było że mocno skrócono te sceny, ale jako ciekawostkę można dodać że kolejny raz jedna z dzisiejszych bohaterek przyćmiła Xene urodą...

SzymonS1

co do urody to kwestia gustu;]

SzymonS1

no i kolejny odcinek pomineli ("The God You Know") ...

Xmen

Nawet się nie zorientowałem bo już nie pamiętam kolejności, ale dobry dziennikarz był szkoda że mu kamera wysiadła bo byśmy znali odpowiedz na jedno pytanie więcej..

ocenił(a) serial na 10
Xmen

zauwazylismy. pamietasz moze czy w poprzednich sezonach na tv puls tez to mialo miejsce w jakichs odcinkach?

s_w

dopiero w tym sezonie jest to ucinanie zauważalne,a co do pominięcia odcinka to tylko jeden wcześniej...

s_w

no i kolejne dwa zostały pominięte...

użytkownik usunięty
Xmen

A gdzie można zobaczyć nieocenzurowane odcinki w dobrej jakości ?

ja oglądam z "cho.mikuj" profil "xxxena" ma wszystko związane z tym serialem (odcinki,napisy do nich,zdjęcia i muzyka)

u mnie na chomku są też bez cenzury i opisany każdy odcinek chomk: kKahlan

ocenił(a) serial na 8
Xmen

Dzisiaj też nie jest kolejno. Wczoraj był 17ty dzisiaj 19ty - denerwujące. Szkoda trochę, bo jakoś w tv lepsza, ale przynajmniej wszystkie są w necie.

ocenił(a) serial na 9
Gulsonowa

Na facebookowej stronie pulsu pisze, że (chociaż dotyczyło zapytanie odc 2 6 serii ale może następnych nie emitowanych też to dotyczy) odcinek nie został zakwalifikowany do emisji z powodu złej jakości materiału.

ocenił(a) serial na 8
Selena_Evrillo

Hmmm, to ciekawe. Ale cóż, przynajmniej dobrze wiedzieć, że cokolwiek napisali ;)

ocenił(a) serial na 9
Xmen

Również zauważyłam te brakujące odcinki, nie jestem tylko pewna czy w poprzednich sezonach też się to zdarzało.
Sezon 6 akurat niedawno oglądałam online po angielsku a , że przy okazji emisji na Pulsie całości chciałam go sobie zobaczyć lektorem, to te zmiany i braki wyraźniej rzucały mi się w oczy.

Jak na razie Puls nie wyemitował w 6 sezonie tych pięciu odcinków:

6x02 - The Haunting Of Amphipolis

6x12 - The God You Know

6x15 - To Helicon And Back

6x16 - Send In The Clones

6x18 - When Fates Collide

Jeszcze się okaże jak to będzie z trzema ostatnimi odcinkami. I nie mam też pewności czy wyemitowano ten 10 odcinek:

6x10 - Old Ares Had A Farm ( niestety ale akurat mnie bawi więc widziałam tyle razy, że teraz nie jestem pewna kiedy i na czym ;)

Co do tego tłumaczenia PULSa z 'kiepską kopią' to jest co najmniej mało wiarygodne. Kiepską kopią czego? Polskiego udźwiękowienia? Jakości obrazu?
Mamy rozumieć, że zakupiono sezon w którym jak na razie przynajmniej pięć odcinków miało tak fatalną kopię, że nie nadawały się do użytku?

Czy ten sezon 6 był w jakiejś promocji ? Mniej odcinków = rabat? Raczej się wykupuje prawo do emisji całego sezonu, to nie można było zdobyć lepszych kopii? Nie przemawia cosik do mnie to ichnie tłumaczenie o kiepskiej kopii. Można go było użyć raz, ale na reszcie odinków?

Tak cóż, ja też jak kupuję auto to nie zwracam uwagi jeśli np jedna opona jest w strzępach... taki detal, może nikt akurat nie zauważy ;p

Rejka

dobrze powiedziane xD marna ta ich wymówka,choć te odcinki może tak wymieszali że puszczą pod koniec sezonu... (tak jak było z odc. z "furiami" :))
a co do "Old Ares Had A Farm" to na szczęście był w tv;]

ocenił(a) serial na 10
Xmen

spoiler (ale i tak wszyscy wiedzą więc)

puls przegina pałę. nie ma jak to skrócić do kuriozalnej długości ostatnią walkę głównej bohaterki, pokazać słownie migawkę z jej zgonu i od razu jebnąć reklamę.... no żenada

s_w

ta;/ na dodatek jutro ma być kolejny odc... choć ten jest ostatni,ale co tam nikt sie nie domyśli...(to dopiero żenujące)

ocenił(a) serial na 10
Xmen

wielbijmy niebiosa więc za to, że jest jeszcze internet poza tv. na dodatek od pn. leci juz nowy serial zamiast Kseni, więc zostaly dwa odcinki, a nie wyemitowali bodajze 5 z tej serii, ciekawe... mozemy zasypac tv puls pytaniami na fb o ewentualna powtorke tego sezonu w normalnym porzadku badz calosci w przyszlosci. gdzie jak gdzie, ale tam maja milych i komunikatywnych adminow, sprobujmy

s_w

no w przyszłości na pewno jeszcze puszczą Xene,przecież wiedzą ilu ma widzów ten serial więc trochę zarobili chyba;]
teraz prędzej będzie Herkules tez by było fajnie tym bardziej że tam tyle postaci z Xeny, ale w tym roku nie ma na to raczej szans by cokolwiek z tego było na pulsie

ocenił(a) serial na 9
Xmen

nie przepadam za Herculesem, fajnie by było, jakby zdecydowali się jeszcze raz puścić XWP
z tego co się orientuję to całkiem sporą oglądalność miało jak na serial, który nie leci już od dobrych kilku lat
fandom xenowy na świecie nadal mocno się trzyma, tylko w Polsce jakoś słabiej... ;)

ocenił(a) serial na 9
kasialomotowska

mnie się wydaje, że to właśnie dlatego, że od tak dawna Xeny w polskiej telewizji nie było :) tak samo zresztą dobrze wypadła emisja „Z Archiwum X” na Tele5 gdzie też wyemitowano po raz pierwszy wszystkie sezony po polsku :) Ci co pamiętali emisje z przed lat i lubili skusili się z sentymentu, a nowi widzowie mieli okazję zobaczyć o co ten cały zgiełk ;)

Ja się przyłapuję na tym, że w zalewie tych taśmowo kleconych naprędce serii, wracam co jakiś czas do lubianych seriali z lat 90'siatych. Dziś się już niestety tak nie kręci... szkoda.

ocenił(a) serial na 10
Rejka

Nie wszystkie pokazali, a dopiero od 5 lub 6 sezonu zaczęto i lecieli już do końca. Pierwszy raz pokazano w telewizji po polsku sezon 9 X-Files.

Hercules też już w sumie był powtarzany, ale został potraktowany jako zapchajdziura.

Konkretnie, to przed wakacjami 2012 (i przed Euro 2012) TVP 2 powtarzała ten serial. Zrobiła przerwę na mecze, a po meczach już nie wrócili do serialu. Wyemitowali wtedy cały pierwszy sezon i kilkanaście odcinków drugiego.

ocenił(a) serial na 9
Rejka

Tak, zauważyłam, że w momencie, kiedy puścili XWP w TV pojawia się coraz więcej fanów tego serialu :)
Bardzo się z tego cieszę, bo warto. Szczególnie jak porówna się Xenę do chłamu, który obecnie leci w tv.

ocenił(a) serial na 9
Xmen

Wiesz, po tym co oni dzisiaj zaserwowali nam na tym nadobnym PULSie to mnie się wydaje, że to nie była żadna cenzura z ich strony tylko, że oni tam u siebie mają za przeproszeniem większy bajzel niż w Superman szafie xp bo nie jestem w stanie tego inaczej, logicznie wytłumaczyć xp

a już naiwna nabrałam nadziei kiedy trzy ostatnie odcinki puszczono w normalnej kolejności eh... ( ale to polska właśnie, z widzem liczą się tylko płatne stacje. Nie wyobrażam sobie żeby np HBO puściło niekompletną np. „Grę o Tron”, w dodatku nie po kolei i przeszłoby to bez echa albo jakiś gustownych konsekwencji personalnych :p )

widziałam co prawda dziś w programie, że serial nadal leci choć się wczoraj skończył... ( tak, poproszę jakąś nagrodę literacką za to piękne zdanie, aczkolwiek podzielić bym się nią musiała z drogim PULSem bo mnie szczodrze natchnął xD ) ... więc też pomyślałam, że MOŻE ktoś się tam u nich obudził i puszczą te pięć pominiętych odcinków... ale nie, bo po co.

Zamiast tego ktoś się faktycznie obudził, ale tylko dlatego, by policzyć, że mu się dziwnym trafem ilość odcinków nie zgadza... ale zamiast sprawdzić dlaczegóż to, najwyraźniej postanowili dociągnąć do prawidłowej sumy 22 poprzez emisję ponowną jakiś kompletnie randomowych odcinków... gratuluję zmysłu strategicznego, naprawdę, przedni koncept, szkoda tylko, że Złotych Malin stacjom nie przyznają. Ręce opadają na taką radosną inwencję.

ocenił(a) serial na 9
Rejka

bajzel był i na Polsacie, jak leciało na bieżąco. Tu zapomną, tu ocenzurują, tam pominą - bo tak. I weź się człowieku połap w tym wszystkim.

ocenił(a) serial na 9
s_w

oj racja, te reklamy w tym akurat miejscu były w potwornie złym guście :(

Ja rozumiem, że to telewizja zarabiająca na reklamach ale na litość... może by tak choć odrobinę taktu, wyczucia czy chociaż zdrowego rozsądku? Jakiegoś pozytywnego podejścia do widza? Nie? A przepraszam, znowu zapomniałam, że to polskie realia, eh...

Rejka

no i na koniec mamy powtórkę powtórek;] i to z sezonu 2...

ocenił(a) serial na 9
Xmen

niczego innego nie oczekiwałam ^^

ocenił(a) serial na 9
Xmen

Czyli wygląda na to, że bez kompletnej listy odcinków pod łapą ani rusz.