PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94864}

Xena: wojownicza księżniczka

Xena: Warrior Princess
1995 - 2001
6,3 26 tys. ocen
6,3 10 1 26340
7,2 5 krytyków
Xena: wojownicza księżniczka
powrót do forum serialu Xena: wojownicza księżniczka

Z Twittera Lucy:

"@RealLucyLawless
Had an interesting call from a chap who wants to re-invigorate the #Xena brand. You guys may
have started something."

i

"@RealLucyLawless
But there's a lot of red tape around #XWP so don't get your knickers in a twist. It may come
back in a different form."

Nie wiem, czy cokolwiek z tego wyjdzie, ale brzmi ładnie ;)

ocenił(a) serial na 10
joasiarybelska

czy;i o co chodzi:D

hercules38

Aaa no widzisz, nie trzeba było spać na lekcjach angielskiego ........ !

ocenił(a) serial na 10
SzymonS1

bardzo smeiszne madralo jak ty wiesz to pwiedz o co chodzi;D

hercules38

No dobrze .. a więc mają wznowić produkcję serialu XWP z tą różnicą że teraz to nie ma być serial dla małoletnich lecz dla dorosłych i mają być tam bardzo "odważne" sceny z udziałem Xeny i Gabrieli (coś w rodzaju Spartacusa tylko jeszcze ostrzej ..) .. aaa widzisz, ja uważałem na angielskim ...

SzymonS1

Hmm, nie widzę, żeby Lucy mówiła o jakichkolwiek szczegółach (szczególnie takich, o których wspominasz ;))

joasiarybelska

Pani też słaba z angielskiego ? A może ten mój angielsko-polski translator coś słabo przetłumaczył .... !

SzymonS1

Z tego co widzę, Luce mówi, że ktoś, kto chce wznowić Xenę, skontaktował się z nią, ale nie mamy się zbytnio zapalać, bo biurokracja universalska nadal trzyma markę w garści. Przynajmniej ja to tak rozumiem.

joasiarybelska

Ale ja nie pisałem tego posta na poważnie !

SzymonS1

Dobrze ;)

ocenił(a) serial na 10
SzymonS1

wtedy nie bylo dla maloletnich tylk odla wszystkich:D

hercules38

Tylko dla dorosłych !

ocenił(a) serial na 10
SzymonS1

ale mowie wczesniej jak byly te 6 sezonow

hercules38

Aha, ale niestety następnego sezonu nie będziesz mógł sobie obejrzeć bo będzie od 18 lat ...

ocenił(a) serial na 10
SzymonS1

ciag pale mam 21 i nie pyskuj bo vi wyrwe pale;D

hercules38

Co z tego, ale mentalnie masz maksymalnie 11 lat .. i nie podskakuj bo cię Ojciec chrzestny zbanuje !
trollu ..

ocenił(a) serial na 10
SzymonS1

cicho skrzaczie ty sie zatrzyamles umyslowo na 5 roku zycia

hercules38

Jak będziesz tak dalej podskakiwał to zdradzę twój największy sekret wszystkim na forum, a mianowicie że marszczysz freda oglądając Xenę ...

ocenił(a) serial na 10
SzymonS1

nie robie tg cwelu:D:D

hercules38

Chyba ktoś tu dostanie ... .. bana !

ocenił(a) serial na 10
SzymonS1

ty:D

ocenił(a) serial na 10
SzymonS1

zatkalo szymek;D

hercules38

No zatkało bo widzę że pozyskałeś dwie nowe znajome ... a i jak taki "znafca" Xeny jesteś to pomóż tej pani z posta poniżej ...

ocenił(a) serial na 10
SzymonS1

ktorej i w czym

hercules38

Wejdz w temat który założyła Nimfadora01 i tam ktoś zadał jakieś pytanie niedawno ale chyba Marga już odpowiedziała ...

ocenił(a) serial na 10
SzymonS1

ehe chodzi o pisoneke to nei jest wazne to nie mzuyka tylko film

ocenił(a) serial na 10
joasiarybelska

Ciekawe jaką "different form" ma na myśli ,aż się boję...

ocenił(a) serial na 10
joasiarybelska

jesli to nie fake (a to nie jest fake) to cos sie kroi. drugi tweet dotyczy jak zwykle tego co zwykle - praw do licencji, stad different form. trzeba sledzic sytuacje na biezaco. a Wy zawsze mozecie zostawic glosy poparcia za filmem o Xenie na page'u Universal Pictures: https://www.facebook.com/universalstudiosentertainment?fref=ts&filter=2

joasiarybelska

Większość spodziewa się serialu animowanego.. a wy co myślicie? jakieś spekulacje?

ocenił(a) serial na 7
Giedrys

animowany?? nie, tylko nie to xd
byłoby beznadziejnie...

angel94_filmweb

niestety :(( ale to jednak najbardziej możliwe..

ocenił(a) serial na 10
Giedrys

bez żywych Lucy i Renee nie ma Xeny, zadna animacja nie odda tej chemii. ale póki co badzmy dobrej mysli, bo to co piszą fani to tylko spekulacje. od czasow tweetow Lucy nie wiadomo nam nic nowego.

ocenił(a) serial na 10
s_w

Lucy co pewień czas podsyca zainteresowanie fanów takimi informacjami
juz kilka lat temu mówiła ze chętnie zagra Xene itp itd
ale nadal nic :) ja w tym roku tego nie zrobią
to juz nigdy
będa za stare

ocenił(a) serial na 10
Anxej

wiadomo, czego potrzebuje rynek. fani kupia L&R i za 5 lat, ale reszta świata już nie, wiec ja sie juz w tym momencie nie łudzę, że jesli dojdzie do nakrecenia filmu to pierwsze skrzypce będą graly L&R, nawet jesli to by sie zaczelo w tym roku. jesli w ogole ktos ma na mysli film to moim zdaniem bedzie to cos w stylu zupelnie nowej historii i będą nowe heroiny (reboot), a L&R zagraja tylko epizodziki jako legendarne postaci. albo remake, bo sequela sie nie spodziewam z innymi aktorkami. oczywiscie film animowany to bylaby ciekawa rzecz, ale tylko ciekawa. coz, jakby nie patrzec, za dlugo trzymaja licencje w zamrazarce, wielka szkoda. idealnym momentem na wskrzeszenie Xeny byl po pierwszej czesci lotr, gdy swiat zachlysnal sie fantasy.

Giedrys

Żadnych spekulacji, ale ostatnio myślałam, jak miło by było, gdyby ktoś kiedyś wykorzystał scenariusze, które odrzuciła cenzura, albo których nie zdecydowali się nakręcić, na przykład oryginalne Fins, Femmes and Gems albo musical o Sappho :)

ocenił(a) serial na 10
joasiarybelska

a jak mialo wygladać orginnalne FIns femmes ... ?

Anxej

Mieli sprawić, że obsesją Gabrielle będą pozycje ze ściany świątyni Afrodyty i Xena. Oczywiście wszystko w ramach zdrowego rozsądku!

ocenił(a) serial na 10
joasiarybelska

nooo, to bylby odcinek:P tym bardziej, ze obsesja Gabi na punkcie wlasnej doskonalosci jakos do mnie nie przemowila, porownujac to z obsesja Joxera i Xeny.

s_w

Zmieniali to w ostatniej chwili, bodajże 2 czy 3 dni przed rozpoczęciem kręcenia. Może dlatego wydaje się niedopracowane ;)

ocenił(a) serial na 10
joasiarybelska

dobrze wiedziec, dzieki za info

ocenił(a) serial na 10
joasiarybelska

i milo by bylo jakby ktos wykorzystal gotowy scenariusz na film, ktory powstal juz w 2005 roku do filmu o Xenie, ktory to nigdy nie powstal. ciekawe co tam zawarli

ocenił(a) serial na 10
Giedrys

znów to żaden pewnik, ale informacja ta podobno pochodzi od pracownika universal, że wytwórnia pacific reneissance opracowuje jakis projekt zwiazany z Xena, ale w "unexpected way". i tu pojawia sie znow kwestia filmu animowanego z glosami Lucy i Renee, o czym napisano w poscie. znow radze nie przykladac do tego zbyt duzej uwagi, jesli chodzi o forme, ale cos na pewno z uniwersum Xeny powstanie

ocenił(a) serial na 7
s_w

jezeli animowany, to lepiej zeby go wcale nie było...

ocenił(a) serial na 10
angel94_filmweb

wiesz, zalezy jak zrobiony. jesli cos w stylu filmu pixara, typu toy story czy dawno temu w trawie albo robiony "wspolczesna" kreska, jak w dzisiejszych kreskowkach to po trzykroc nie. do xeny styl wspolczesnych filmow animowanych po prostu nie pasuje. natomiast gdyby byl zrobiony jakas komiksowa kreską, albo na modle starych kreskowek o herosach jak np. She-Ra, czy Conan Awanturnik, z muzyka LoDuci, glosami starej obsady i dobrym scenariuszem to mogloby to byc ciekawe. dobrze zrobione mogloby sie szybko sprzedac, byc moze sukces takiej produkcji moglby byc kolejnym bodzcem dla universal do pomyslenia nad czyms powazniejszym. niemniej mysle, ze jesli to powstanie bedzie i tak ciekawostka dla fanów serii, a swiat nie bardzo sie tym zainteresuje. coz, nic nam nie pozostaje jak czekac

ocenił(a) serial na 7
s_w

niestety..tylko czekac i czekac..

s_w

Oby nie coś w rodzaju Hercules & Xena, Bitwa o Olimp, widziałam TAMTĄ kreską *ugh*

ocenił(a) serial na 10
joasiarybelska

mam nadzieje, ze nikt tej "genialnej" kreski nie powtorzy...

ocenił(a) serial na 10
joasiarybelska

to ja, wasz informator!xD tylko nie pospadajcie z krzeseł, bo nie są to (raczej) dobre wieści, ale też nie do końca pewne. ktoś na twitterze ponowił pytanie do Lucy o te tweety. Lucy na to, że wskrzeszenie Xeny najlepiej widziałaby jako... KOMEDIĘ!

ocenił(a) serial na 7
s_w

tylko nie to..

ocenił(a) serial na 10
angel94_filmweb

spokojnie :) Lucy z tym filmem podpuszcza juz fanów od wielu lat i nici :P:P
w ten sposób chce o sobie przypomniec i wzbudzić zaintersowanie
zresztą Ona z natury jest komediantką i dlatego tak powiedziala :)
To bardzo dowcipna osoba :)
Jak zobacze nowe zdj Lucy w kostiumie Xeny z planu do filmu , dopiero uwierze

ocenił(a) serial na 7
Anxej

o tym ze jest komediantka to wiem, wiem;d
Uwielbiam ja za to ;p