PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94864}

Xena: wojownicza księżniczka

Xena: Warrior Princess
1995 - 2001
6,3 26 tys. ocen
6,3 10 1 26340
7,2 5 krytyków
Xena: wojownicza księżniczka
powrót do forum serialu Xena: wojownicza księżniczka

Przecież kiedyś bił rekordy popularności, mam już dość telewizyjnych seriali typu m jak coś tam , barw, klanów wielokrotnych powtórek kiepskich, rodziny zastępczej itp.

ocenił(a) serial na 10
kolsol

Mam ciągle taką nadzieję. Pisałam nawet do niektórych stacji telewizyjnych i czasami dostawałam odpowiedzi, ale odmowne oczywiście.

ocenił(a) serial na 10
atalanta7

dlatego ja tv nie ogladam.

ocenił(a) serial na 7
ambershine

Ja także chciałabym, żeby puścili tego typu stare seriale : ]

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 10
kolsol

A ja przeżyłam szok właśnie, choć teraz czuję, że deja vu, bo tak mgliście to pamiętałam i wraca mi pamięć o Xenie. Oglądałam odcinki między 4 a 5 serią, czyli ukrzyżowanie i powrót Xeny i Gabrieli. Ukrzyżowanie pamiętam tym bardziej, że widziałam je na YT, ale wspaniały 1 odcinek 5 serii... że ja go jednak pamiętałam :D
No i mam dowód-jak coś się kocha to tak to wnika w pamięć, że to siedzi w głowie i teraz jestem szczęśliwa, bo odzyskuję świat, którego nie ma. Wystarczy, że ludzie mi mówią, że ja jestem inna-tak, bo mam wrażenie, że żyję jakby w dwóch światach, albo i wielu-świecie moich wspomnień (lata 90.), teraźniejszości i przyszłości...
Dopiero teraz czuję, jak ten serial wpłynął na mnie-od dziecka miałam jednak wrażliwą duszę. M.in. to właśnie ten serial, a szczególnie Xena i Gabriela sprawiły to, kim jestem, za co jestem ogromnie wdzięczna ich odtwórczyniom, które włożyły do tych ról siebie. Jestem im ogromnie wdzięczna i marzę, bym ich mogła za życia swego jeszcze ujrzeć :)
One są niesamowite ;D

PS. Potwierdza się reguła-oglądajcie uważnie przede wszystkim ostatnie i początkowe odcinki w sezonach, ale... nie zapominajcie o innych odcinkach, bo nigdy się nie zrozumie danej historii bez jej kompletnego poznania, dlatego szukam też materiałów dodatkowych o tym serialu, jak i o każdym serialu, filmie, książce, muzyce, czyli światach, które poznaję, bo dopiero pełny obraz i wszystkie źródła danego świata dają pełen świat danej historii, który... potem jest rozszerzany i kreowany dalej przez fanów. To stwarza nam ogromne możliwości :)
Stąd szeroko rozpowszechniona fanfiction ;)
PS 2. Wiem, ja bym tak mogła pisać i pisać i wiem, że kiedyś będę prowadzić blog i pisać książki, ale to przyszłość na razie odległa zbyt, jak dla mnie i marzenie. Niedoceniana przez rodzinę, doceniana często przez obcych już teraz, choć nie pragnę sławy, ile to, żeby pomóc innym. Oh, kończę :P

Armada

Ja jestem pełen podziwu

ocenił(a) serial na 7
Armada

Armada - sam się lecz na zbetonowanie mózgu.

ocenił(a) serial na 7
unimatryca2009

w latach 90 powstało mnóstwo dobrych seriali , komediowych sci fi czy akcjii jak choćby xena , herkules , sliders , SeaQuest , strażnik teksasu , przyjaciele itp itp można by wymieniać długo to były chyba najlepsze czasy dla seriali, niestety w 21 wieku zmieniły się standardy i zaczęto tworzyć podrzędne romansidła lub głupkowate seriale dramatyczne coraz rzadziej powstają seriale stojące na odpowiednim poziomie a bardziej robione są dla głupkowatej młodzieży nie wymagające a nieraz swoją prostotą aż odpychające .

ocenił(a) serial na 7
TheGoldi07

Sama prawda, niestety pulpa między reklamowa.

unimatryca2009

Mogli by przypomieć ten serial wreszcie.

ocenił(a) serial na 7
Regan_McLeod

Mogliby, ale wolą jakieś głupawe seriale rodzinne, aż do obrzygania takie denne.

unimatryca2009

No zgadzam się z tym albo pokazują coś właśnie dennego, albo w kółko ten sam serial jak już zakupią i i tak nie ma nic do oglądania w tv.

ocenił(a) serial na 7
Regan_McLeod

Niestety. ani star treków, ani Zeny, Herkules też od biedy przejdzie, Batler star Galactica też nie ma no nic tylko pier... pierwsza miłość . Orły z Bostonu niezłe ale to inny klimat a ja lubię właśnie s-f albo fantasy.

unimatryca2009

Aha, ja też lubie tego typu seriale właśnie, a Xena to serial mojego dzieciństwa.

ocenił(a) serial na 7
Regan_McLeod

Naprawdę trzeba sobie N television zafundować tam są dwa kanały z fantastyką AXN i cos jeszcze. Tam są do oporu seriale o których piszemy. Zaś miesięczny koszt w sumie mniej jak 50 zł tylko pierwsza wpłata może i do 400 zł dojść - talerz, kable i inne , ale potem ... i to tego wysoka jakość Full HD nie powiem jak mi się skrót kojarzy hehehe pozdrawiam

unimatryca2009

Wiem mam narazie dekoder z multimediów i tam też są fajne kanały z takimi serialami i czasem oglądam, ale Xeny na nich niestety też nie ma. Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 7
Regan_McLeod

Szkoda....Ale Lucy można zobaczyć w serialu Spatakus: krew i piach bodajże.

unimatryca2009

No tak nawet fanie tam gra bo oglądałam Spartakusa online.

ocenił(a) serial na 7
Regan_McLeod

Gratulacje. Co prawda to nie Xena ale zawsze coś. Nawet moją mama ją oglądała i była pod urokiem serialu. Gdy żyła...

ocenił(a) serial na 10
Marga

Co się w takim razie dzieje dalej z głównymi bohaterkami skoro w odcinku o którym piszesz umarły na krzyżu ?
Jakim cudem można oglądać Xenę w sezonie 5 i 6 skoro duchy jej i Gabrieli unosiły się ponad krzyżami tak jakby uszły z ciała w odcinku The Ides of March ?

ocenił(a) serial na 10
LilPeneros

Ano widzisz na tym polega cała zabawa ;D Jest to związane z tym całym Elim i jego religią, trzeba po prostu oglądnąć sezon 4 i pocz. 5 żeby to zrozumieć najlepiej co też polecam. A jak wiadomo serial zalatuje fantastyką, więc pewne rzeczy nie powinny dziwić ^^

ocenił(a) serial na 10
Marga

Czyżby zmartwychwstały jak Jezus Chrystus ? Ten Eli w odcinku "The Ides of March" jak uzdrawiał to przypominało mi to sceny z filmów o Jezusie.

ocenił(a) serial na 9
kolsol

Ten serial obok Herkulesa i Powrotu Supermena był kiedyś moim ulubionym serialem.Szkoda,ze dzisiejsze dzieci,młodzież nie mają okazji ich zobaczyc.

ocenił(a) serial na 9
ewekroza

No co ty, bez cycków i urywania łba? Nikt by tego nie oglądał.

ocenił(a) serial na 7
kolsol

gdyby te wszystkie seriale można gdzieś tanio kupić już dawno stałyby u mnie na półce. Kiczowate, zrobione tanim kosztem ale klimatyczne zabawne i niepowtarzalne. Teraz już takich rzeczy nie robią.

ocenił(a) serial na 10
zonk_2

ten serial jest super,polsat mógl znów pusc zamat ych gupot dlaczego nie. itp.

ocenił(a) serial na 10
lukasz16

Właśnie nie pamiętałam, która to stacja xenę emitowała, ale skoro polsat, to może można by ich zasypać mailami z prośbami/pytaniami o ponowne wrzucenie serialu na antenę. Bowiem jak się nie spróbuje, to się na pewno nie uda, a nuż może...? ;D

ocenił(a) serial na 10
Marga

fajny pomysl ,czemu nie .mozna sprobowac.

lukasz16

Ja bym była za to jedne z pierwszych seriali który pamiętam chyba 10-11 lat miałam w tedy pamiętam jak z siostra oglądałyśmy odcinek w którym dostały sie do współczesność kto wie ktory to odcinek?
a propo właśnie od kryłam że X iG były lesbijkami ;O

ocenił(a) serial na 10
NemezisGoToHell

O to czy były to już zostawmy, bo każdy po swojemu interpretuje xD :P A odcinek gdzie dostały się do współczesności (swoją drogą fajny xd) to S6E16 Send in the Clones. Ja do polsatu piszę, ślijcie i wy prośby :)

Marga

Z tym Polsatem to wcale nie głupi pomysł zawsze warto próbować :)

ocenił(a) serial na 7
buterfly

Polast ma w dupie widzów, lepiej napisać już do Pulsu czy TV4, oni często puszczają to co kiedyś leciało na Polsacie.

gamertr

Co racja to racja ! Puls teraz powtarza Łowców skarbów (serial puszczany kiedyś na Polsacie) wiec może i powtórzyli by Xene ;) achhhh dobrze chociaż pomarzyć

ocenił(a) serial na 7
buterfly

Tylko musielibyśmy zrobić jakąś petycję czy coś bo kiedyś pisałem do nich w pewnej sprawie to nie odpisali ;p
Ale te stacje są chyba jednak bliższe widzom niż Polsat

ocenił(a) serial na 10
gamertr

Można próbować skoro mówicie, że Puls puszcza coś czasem Polsatu, bo tv4 to w sumie jakoś jego jest więc skoro Polsat nie odpisał to i na tv4 nie liczę...; chociażby jakby na Ipla wrzucili to byłoby dobrze. Widać co do kontaktu z widzami, to wciąż wygrywa tvn...przynajmniej odpisują jak kiedyś tam pisałam ;D

Marga

Xena leciała pierw w polsacie a potem w tv4. Po tylu latach znowu obejrzałem wszystkie 6 sezonów, od stycznia do maja. To tak wciąga że jesienią znowu sobie ucztę z Xeny zrobię. A co najważniejsze to choć stary serial ale przesłanie aktualne. A dlaczego nie emitują Xeny ? serial był popularny w śród młodzieży może nie chcą aby popularyzować bogów greckich. Pamiętajmy że Xena była w ciąży niepokalane poczęcie.

ocenił(a) serial na 7
6058145

http://www.filmweb.pl/serial/Xena%3A+wojownicza+ksi%C4%99%C5%BCniczka-1995-94864 /discussion/DLa+TYCH+KT%C3%93RZ%C4%84+CHC%C4%84+XENE+W+TV%21,1946951 zapraszam

ocenił(a) serial na 7
Marga

http://www.filmweb.pl/serial/Xena%3A+wojownicza+ksi%C4%99%C5%BCniczka-1995-94864 /discussion/DLa+TYCH+KT%C3%93RZ%C4%84+CHC%C4%84+XENE+W+TV%21,1946951

kolsol

Ja liczyłam, że serial zostanie wydany na dvd. Tyle już seriali wypuścili na rynek..