Xena: wojownicza księżniczka

Xena: Warrior Princess
1995 - 2001
6,3 26 tys. ocen
6,3 10 1 26415
7,2 4 krytyków
Xena: wojownicza księżniczka
powrót do forum serialu Xena: wojownicza księżniczka

Mój zdecydowanie ten, w którym Xena pomagała bronić fortu przed atakiem Hordy.

ocenił(a) serial na 10
Bodzepor

Za 6 sezonów, to było zdecydowanie za wiele dobrych odcinków bym mogła wybrać jeden ulubiony :D Ale na pewno wśród ulubionych znają się te komediowe (pojadę tytułami, bo opisać gorzej xd) - A Day in the life, Been There Done That, Warrior..princess, warrior princess tramp i warrior priestess tramp oraz właśnie ten z hordą -> The Price; Debt, Ides of March i To Helicon and Back

ocenił(a) serial na 10
Marga

calisto prometeusz instynkt macierzysnski livia wve materwood zlo konieczne ofiara 1 i2 czesc powrot calisto

ocenił(a) serial na 10
hercules38

eve*

ocenił(a) serial na 10
Bodzepor

Mój ulubiony odcinek to to jak Xena i Gabi dostają się chyba do rzymskiego fortu i tam odpierają taki chyba dzikiej hordy

użytkownik usunięty
maciejerzy

Ja bym wyróżnił najbardziej mroczny z odcinków , gdy Xena jest u Amazonek z północy i tam przechodzi w zaświaty żeby zmierzyć się z szamanką Amazonek Alti. To był chyba podwójny odcinek , lepiej się go oglądało niż większość horrorów.

Bodzepor

moje ulubione to odcinki z 5 sezonu związane z dzieckiem Xeny:
Looking Death in the Eye, Livia oraz najlepszy Motherhood ( pierwsze miejsce z wszystkich odcinków)
oraz
Antoniusz i Kleopatra
odcinki z Cezarem, zwłaszcza Idy marcowe
Amphipolis Under Siege - świetny odcinek z Aresem
The God You Know - śmieszny!

Seiya

ten smieszny odcinek to chyba nie The God You Know tylko You Are There
chodzi mi o odc z Jolaosem jako reporterem

ocenił(a) serial na 10
Seiya

Mój ulubiony komediowy to zdecydowanie A Day in the Life i wszystkie Warrior...cośtam. Te a'la współczesne mniej mi odpowiadały aczkolwiek odc gdzie 3 znajomych przywraca Xene w obecne czasy jest dość ciekawy^

ocenił(a) serial na 9
Seiya

A to był ten odcinek, w którym Xena uczestniczyła w rzymskiej wojnie domowej i na końcu główni bohaterowie spotkali się na zasłanym trupami polu bitwy?

Bodzepor

NIE
w odcinku You Are There Jolaos z herkulesa jest współczesnym reporterem, który przeprowadza wywiady z osobami znającymi Xenę
by dowiedzieć się jaka ona jest naprawdę
na końcu Xena zodbywa złote jabłka i przywraca Aresowi jego boskość

najlepsze sceny w tym odc to wywiad z Odynem i przyłapanie Aresa na jego "ziemskiej" egzystencji

ocenił(a) serial na 9
Seiya

Nie nie, ja pytałem o ten odcinek o Antoniuszu.

Bodzepor

to trzeba było napisac o który odcinek Ci chodzi, napisałam kilka tytułów

w Antoniuszu i kleopatrze faktycznie była jakaś bitwa i Antoniusz poległ a jaki był sam koniec to nie pamiętam

ocenił(a) serial na 10
Bodzepor

Prawdopodobnie mówiąc o polu trupów masz na myśli odc. A Good Day, gdzie Xena włączyła się i wystawiła armie Cezara i Pompejusza przeciwko sobie. Koniec właśnie taki jest.

ocenił(a) serial na 9
Marga

Możliwe, widziałem ten odcinek jakieś 10 lat temu. Swoją droga, to ciekawe, czy PULS puści cały serial, czy znowu bez podania przyczyny przerwą nadawanie, bo ta stacja ma taką dziwną manierę.

Bodzepor

Podoba mi się większość odcinków z Callisto.
Jednak najlepiej wspominam podwójny "Sacrifice" (nie wiem jak się pisze dokładnie, a nie chce mi sie sprawdzać, w każdym razie to 2 ostatnie odcinki 3 sezonu.. :)

aga_mimi

A mi wszystkie odcinki z Callisto się podobały (pierwszy leciał w piątek na Pulsie) poza ostatnim ..

Bodzepor

co myślicie o odcinkach kiedy Xena urodziła Eve i kiedy ona była juz starsza?
Looking Death in the Eye, Livia oraz Motherhood ?
w ogóle Motherhood to świetny odcinek - walka z bogami super a ich zdziwienie najlepsze, no i poświęcenie Aresa...mega!

ocenił(a) serial na 10
Seiya

fajne sa najlepsze z tych po 25 latach ale lepsze byly z przed 25 lat xd

ocenił(a) serial na 6
Bodzepor

(sezon 3)The Debt, za motywy chińskie, przedstawione w dość niezły sposób, jak na serial tej klasy. (Bo chyba każdy się zgodzi, że to jednak nie jest produkcja wysokich lotów, chociaż bardzo przyjemnie się ogląda... nawet po latach)

(sezon 2) Here She Comes... Miss Amphipolis - Za humor.

I A Friend in Need Part - Może powinnam się oburzyć o takie wykorzystanie motywów japońskich, to jest pomieszanie strojów i broni i obyczajów z różnych epok oraz przedstawienie tego wszytskiego w iście karnawałowej koncepcji... Ale nie jestem. Tym bardziej, że pewne szczegóły (np. kobiece ukłony i ) zostały przedstawione prawidłowo... Szkoda tylko, że kończyło się, tak jak się skończyło.

Bodzepor

W tym momencie (nie widziałam jeszcze wszystkich): najbardziej Been There, Done That i Fins, Femmes and Gems (oba z 3 serii).

Oprócz tego wyróżniłabym: Dreamworker (1), Warrior...Priestess...Tramp (3) (może też inne z Warrior... w tytule), A Day in the Life (2), Blind Faith (2), The Deliverer (3), One Against An Army (3) i Many Happy Returns (6) (pomimo tego, że w świetle dwóch ostatnich odcinków nie przepadam za samym tytułem).

Chciałabym lepiej znac 4, 5 i 6 sezon, żeby dodac więcej.