Xena pasuje do Aragorna z Władcy Pierścieni a Gabrielle do Legolasa :))
one pasują tylko do siebie :) miedzy innymi przez LOTR zywot zakonczyl nasz serial
heh wyraziłem swoje porównanie i dla mnie Xena i Lotr są wspaniałymi filmami i nic tego nie mienie :) Ps. Fajną masz lukrecje na awatarze :)
nie obwiniaj Lotra i Produkcji tego filmu że nie ma Xeny tez żałuję bo uwielbiam ją że jej nie ma ale to Lotra nie można w to mieszać :)
ekipa tworząca Xene podczas 5 sezonu odeszla by pracowac przy Lotrze , stąd 5 sezon to raczej klapa i pociagnnal Xene w dól
nawet aktor zagrał jeden z Xeny w Lotrze :) czyli ten co Cezara grał :) a z resztą nie ma co obwiniać Lotra o to Xena i tak była do końca zajebista :)
ojj, z lotra jest znacznie wiecej aktorow w xenie, Karl Urban tylko wierzcholek gory lodowej. do glowy tak na szybko przychodzi mi chocby Lurtz (ten uruk-hai z lotra, ktory zabil Boromira), Celeborn czy Haldir. Celeborn gral w xenie m. in. Boriasza:) ekipa od efektow specjalnych i rekwizytow zjadla zeby na Herku i Xenie, zanim wziela sie za lotra, jak napisal Anxej. nie mowiac juz o miejscu krecenia. wielu ludzi, pracujacych przy Herku i Xenie przyczynilo sie do sukcesu lotra. gdyby Tapert i Raimi w czasach 1995-2000 dysponowali takim budzetem, jakim mogl dysponowac lotr, majac do dyspozycji WETE, ehh...
a dodatkowo lotra: Lucy Lawless miala propozycje zagrania albo Galadrieli albo Arweny (nie pamietam ktorej), ale odmowila. kiedys myslalam, ze lotr doskonalszy byc nie moze, ale lotr z Lucy to juz bylby totalny odjazd... ale ja jej w roli elfki nie widze, ale jako Eowina czemu nie.
a odnosnie tematu: masz na mysli takie pary Xena-Aragorn i Gabi-Legolas czy porownanie charakterologiczne? bo jesli charakterologicznie to trudno znalezc podobna postac w lotrze do Xeny, kogos, kto na dobro sie nawrocil, bo w lotrze wszystko bylo z gory wiadomo: kto zly, a kto dobry i tak zostalo do konca. Gabi mi pasuje troszke do Sama - w sensie wyrwana ze spokojnego zycia, milujaca dobro i pokoj, konfrontujaca swoje poglady w ciagu podrozy z Xena - Sam, choc bardziej plasko bylo to przedstawione, tez zbudowal silna wiez z Frodem, on w tej parze byl tym od poczatku dobrym (bo Frodem od czasu do czasu wladal pierscien, tak samo jak w Xenie odzywaly sie od czasu do czasu jej "wojenne instynkty"). a jak mowimy o parkach to dla Gabi Faramir bylby idealny, Xena raczej do zwiazkow sie nie nadaje:P