Uwazam ze Xena jest lepsza od Herculesa chociaz aktor calkiem calkiem ;) ale nie o wygladzie chaialam pisac lecz o samym filmie. Mnie bardziej podoba sie Xena i chyba dlatego ze tym razem to kobieta walczy, zdobywa, zwycieza i td. Gdyby w tym serialu graly inne aktorki zapewne nie ogladala bym tego serialu i w sumie gdyby nie Renee, ktora gra swietnie role Gabrieli, to tez by filmik nie byl tak ciekawy jak "teraz". Chociaz juz dawno zakonczono produkcje, to nadal sa zwolennicy serialu i pisza swoje odcinki, maja swoje wyobrazenia jak dalej mogly by sie potoczyc losy bohaterek, za to jestem im wdzieczna bo wiem ze nie jestem jedyna osoba, ktora chetnie by ogladnela nowe odcinki, lecz jest to nie mozliwe. To chyba na tyle, Xena jest najlepsza. Aaaa...jeszcze jedno...WIE KTOS MOZE SKAD WZIASC TLUMACZENIA ODCINKOW NA CD? BO NIESTETY NIE ZNAM HISZPANSKIEGO :D Pozdrawiam
Moim zdaniem 'Herkules' też ma sporo równouprawnienia. Którego kulminacją jest pełnometrażówka 'Herkules i Amazonki'. Jeśli ten film nie jest dyskusją z gender i feminizmem z męskiego nieszowinistycznego punktu widzenia, to nie wiem, co należałoby za taki dialog uznać.