PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94864}

Xena: wojownicza księżniczka

Xena: Warrior Princess
1995 - 2001
6,3 26 tys. ocen
6,3 10 1 26340
7,2 5 krytyków
Xena: wojownicza księżniczka
powrót do forum serialu Xena: wojownicza księżniczka

kocham

ocenił(a) serial na 8

Uwielbiam Xene , ostatnio oglądam tylko to ! jestem już w ostatnim sezonie niektóre odc są kiepskie ale ogółem serial bardzo dobry :) polecam

ocenił(a) serial na 10
Monia16_2

Ha, widać jak się do oglądania Xeny człowiek przysiądzie, to już się odczepić nie można xd Fakt, niektóre odcinki słabe i nudnawe ale ogółem tak jak napisałaś 'bardzo dobry'.

ocenił(a) serial na 10
Marga

słabe i nudnawe bo od ich powstania minelo juz 15 lat i sie zestarzaly !

ocenił(a) serial na 10
Anxej

Wiek tutaj nie ma znaczenia ;p chodzi o fabułę

Marga

ukrzyzowanie Xeny zenua.

ocenił(a) serial na 10
Anxej

sam jestes slaby i nudny baranie

ocenił(a) serial na 6
Monia16_2

Nienaganna figura, ładny strój i odważna kobieta z jajami która broni pokrzywdzonych. Ciekawy pomysł na serial i sądzę że nieźle im wyszło. To trochę komedia, postać sprawia wrażenie nienaturalnej, ale nie o to chodzi.

ocenił(a) serial na 10
Jimbo87

Ja zawsze ją uwielbiałam jak byłam mała, a odkąd mam internet to tylko czekałam aż ktoś doda na jakąś stronę szkoda, że nie ta jakość co w tv ale przecież na nasza polską telewizję nie ma co liczyć.

Alex2804

Tu masz wszystkie sezony bez logowania a napisy na napi.
http://isohunt.com/torrents/?ihq=xena

ocenił(a) serial na 10
6058145

dzięki ;)

ocenił(a) serial na 9
Monia16_2

Ohh Xena, serial z dzieciństwa:) jakoś pod koniec czerwca, naszło mnie, by obejrzeć go sobie od nowa. Nie wiem co w tej postaci takiego jest (no dobra wiem ale za długo by pisać;p), że nie mogę się oderwać od kolejnych odcinków... Jestem w połowie 4 sezonu i mimo że wg mnie cały czas trzyma poziom, to póki co najlepszym smaczkiem tego sezonu był image Xeny w dwuczęściowym odcinku "Adventures in the Sin Trade". Strój a la szaman-wojownik stanowił świetną odmianę dla jej codziennej zbroi.

Mam do was takie zapytanie - Co byście powiedzieli, gdyby Hollywood (najlepiej gdyby reżyserką zajął sie Sam Raimi) wzięło się za nakręcenie pełnometrażowego filmu Xena - Wojownicza księżniczka ??? Mimo mojego uwielbienia dla wyglądu, głosu, charyzmy i gry aktorskiej Lucy Lawless, zdaję sobie sprawę, że główną rolę musiałaby zagrać inna aktorka, co jest dla mnie jedynym acz ogromnym minusem tej myśli... Co o tym sądzicie?

ocenił(a) serial na 7
adamgorsky

To też jeden z moich ulubionych seriali dzieciństwa :) Ale teraz już bardziej krytycznie do niego podchodzę. Pomysł z filmem ciekawy ale chyba za trudny do zrealizowania. Moim zdaniem w serialu były 3 najważniejsze elementy trudne do zawarcia w filmie:
1. Lucy Lawless, aktorka, która "robiła" ten serial, bez niej to nie będzie to samo
2. uniwersum serialu - współcześnie chyba trochę zbyt archaiczne (a po dodaniu mocy efektów 3d już w niczym nie przypominałoby serialu), poza tym tematyka grecka jest już mocno wyeksploatowana.
3. związek Xena i Gabrielle czyli przyjaźń z podtekstem erotycznym albo zawoalowany związek lesbijski - złożoność tej relacji ciężko pokazać w 1,5h. W sumie to można by pójść na całość i pokazać bohaterki jako parę, ale czy mainstream jest na to gotowy?

ocenił(a) serial na 9
Dagmik

Ehh... Zgadzam się z Tobą. Po prostu chęć zobaczenia tego serialu na wielkim ekranie przesłania mi zdolność logicznego myślenia:p gdyby ktoś zabrał się za to tak z 5 lat temu......
Chętnie bym również zobaczył dalsze losy Gabrieli! :D Czytałem parę fanfików o tej tematyce i nieźle mnie wciągnęły! Jak dla mnie, w drugiej połowie serii Renee, ku mojej uciesze, stworzyła całkiem nową postać:D

ocenił(a) serial na 7
adamgorsky

A kogo widziałbyś w roli Xeny? Ciężko znaleźć godną następczynię... Może Jessica Biel - ładna (włosy można przefarbować), z sylwetki idealna - silna ale i kobieca, tylko brak mi tej charyzmy. Może Megan Fox tylko by musiała nabrać masy bo nie wyobrażam sobie Xeny w rozmiarze 0.

adamgorsky

dajcie spokój! inna aktorka jako Xena to już nie będzie Xena. Najlepiej jakby zagrała znowu Lucy, przeciez nie jest jeszcze stara...

ocenił(a) serial na 9
Seiya

ffakt, Lucy jest w kwiecie wieku - kiedy ogladalem Spartakusa ciezko bylo mi oderwac od niej oczy:P
Przyznaje to z ciezkim sercem, ale chcialbym zobaczyc jakas odswiezona wersje Xeny... Przydaloby sie troche nowoczesnych efektow specjalnych, pokazowych walk i wciagajacej fabuly z ekscytujacym zakonczeniem... ale tez bez przesady! Zadnych scen a la Matrix, czy wszechobecnego seksu!!
ehh marzenia scietej glowy...

adamgorsky

z reguły takie odświeżane filmy to juz nie jest to samo, bo porównuje się z tym co było wcześniej
najlepiej zadowolić się tymi 6 seriami Xenie, które zostały nakręcone i tyle, bo nowe ekranizacje i tak nie przebiją całej serii

ocenił(a) serial na 9
Seiya

wiem seiya... ale po prostu ile razy mozna oglądać od poczatku 6 sezonów?:P
szymons1 nie trolluj:D

adamgorsky

To nie był trolling, tylko taki malutki żart, ale też nie do końca, bo faktycznie Lucy się nieco zmieniła przez te kilkanaście lat , a np.ja mógłbym zobaczyć Kim w takiej roli !

adamgorsky

wiem wiem, zwłaszcza, że nie wszystkie odcinki mi sie podobają
ale jakas nowa wersja i tak nie miałaby tego klimatu

adamgorsky

Ja bym efektów specjalnych więcej nie dodawał bo one tylko psują film....
A wiecie co ? a co byście powiedzieli gdyby w nowej wersji Xeny w postać tytułową wcieliła się ..
Kim Kardashian ?

ocenił(a) serial na 10
SzymonS1

ladna ale musi nia byc lucy lewis do konca:D

SzymonS1

Kardashian? hm...duża, mocna baba to fakt, ale to nie ten typ co Lucy
myślałam kto by tu pasował na nową Xenę ale jakoś nikt mi nie przychodzi do głowy

Seiya

Ale one i tak różnią się od siebie, bo Lucy to typ wysokiej kobiety, takiej no .. dużej może nawet trochę umięśnionej, a Kim jest niska ale ma baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo podkreślone kobiece wdzięki, co u Lucy jednak nie było to aż tak widoczne .. lecz odrzuciłbym z miejsca kandydaturę którą zasugerował Dagmik, czyli Megan Fox którą widziałem wczoraj w Transformersach .. .. najbardziej to i tak nie mogę odżałować że na 100% nie byłoby godnej następczyni Callisto ..

ocenił(a) serial na 10
SzymonS1

po co ktos ma calisto zastepowac jak tamta jest jeszcze dosc mloda hudson leick :D

ocenił(a) serial na 9
hercules38

hmm moze gemma arterton jako xena??

http://www.filmofilia.com/wp-content/uploads/2012/09/Jeremy-Renner-Gemma-Arterto n-Hansel-and-Gretel-Witch-Hunters.jpg

http://www.aceshowbiz.com/images/still/hansel-gretel-witch-hunters06.jpg

a co do calisto to zgadzam sie z herkiem...

ocenił(a) serial na 10
adamgorsky

ale lucy lewis tez mloda wiec powinna zostac xeną xd

ocenił(a) serial na 9
hercules38

pewnie dalyby rade raz jeszcze zagrac xene i calisto, ale obawiam sie ze walki nie bylyby juz tak spektakularne:D

ocenił(a) serial na 10
adamgorsky

dobre by byly poza tym sie by dodalo troche komputerowo:D

hercules38

Hudson ma dziś prawie 44 lata, grając Callisto miała 27-29 lat przy młodym wyglądzie, ale dziś już naprawdę wygląda niestety zdecydowanie "dojrzalej" niż przed laty, i moim zdaniem czas nie był dla niej zbyt łaskawy .. wybór tej aktorki na osobę Callisto był strzałem w 10-tkę , nie sądzę żeby ktoś lepiej zagrał tą postać (bardziej niezastąpiona niż Xena) od niej ...

ocenił(a) serial na 10
SzymonS1

no wlasnie ale mozna by cos zrobic by dalej mogla ją grac

hercules38

Oczywiście można by reaktywować Xenę ze wszystkimi postaciami które występowały wcześniej (oprócz oczywiście Aresa) ale to się już niestety na 99,9% nie wydarzy .. poza tym jestem pewien że dziś już nie byłoby takiej oglądalności jak kiedyś bo produkcji z kategorii fantasy jest wiele ..

ocenił(a) serial na 10
SzymonS1

no ale mzona by wiekszosc z tych co wtedy byla i jak by sie dalo fajne odc to by byla duza ogladlanosc:D

ocenił(a) serial na 10
SzymonS1

Wersja Xeny bez Xeny (tj Lucy Lawless) to kompletnie by nie było to samo. To tak jakby chciał ktoś stworzyć Rambo, bez Stallone...Widz tego nie kupi przyzwyczajony do oryginału. Więc już wolę żeby nie było filmu, bo LL nikt nie jest w stanie zastąpić -jej mimiki, wyglądu, głosu; to samo Callisto -któż może taki szyderczy uśmieszek zagrać, jak nie Leick? ;)) Aczkolwiek znowuż takie stare nie są...trochę make-upu, trochę zagrań reżyserskich i byłoby cacy^^

Marga

To prawda że nie byłoby już to samo, z chęcią bym obejrzał jak by to wypadło gdyby zdecydowano się wznowić produkcję w 2013 r, jednego jestem pewien na bank, że nie powinno się zmieniać reżysera, bo udało mu się stworzyć świetny wręcz identyczny klimat w Xenie i Herculesie. (A tak na marginesie , skoro wspomniałem już swoją czysto hipotetyczną kandydaturę na nową Xenę, to tak mi przyszło na myśl że gdyby przefarbować Kristen Steward na blond to może, może kto wie czy nie udałoby się jej zagrać "szyderczego uśmieszku" ..

ocenił(a) serial na 10
SzymonS1

nie tylko te 2 aktorki musza zostac paru innych tez :D

SzymonS1

to juz lepiej nasza polska Iwona Pavlowicz hehe;) podobna nawet do Xeny, niestety obecnie wiekiem równiez do Lucy xD

Seiya

z tą polskością pani Iwony to bym tak nie przesadzał .. ale za to Kim bym pasowała to tej zbroi co ją nosiła Xena ...

SzymonS1

ale z aktorstwem pewnie byłoby gorzej bo Kim najlepiej gra samą siebie...

ostatnio widziałm Lucy w Spartakusie i stwierdzam, że nic się nie zestarzała więc może dałaby radę w kontynuacji xD

Seiya

Od Spartakusa minęły już 3 lata (niewiele ale może robić różnicę) również widziałem ją w tym serialu ... ale jeśli mamy być w 100 procentach obiektywni to trzeba powiedzieć szczerze że ... różnicę widać ... !

SzymonS1

wniosek z tego jeden: niech nikt nie kręci żadnej kontunuacji Xeny xD

ocenił(a) serial na 7
Seiya

Prawda jest taka ze nikt nigdy Lucy w tym serialu nie zastąpi, i kontunuacja po prostu nie ma prawa bytu..niestety..