ulubionych 4 5lub 6 odc z kazdego sezonu xd
1 sez odc 1 Sins of the Past
22 Callisto
8 prometeusz
10 Hooves & Harlots
sez 2 odc 5 Return of Callisto
odc 7 Intimate Stranger
odc 14 A Necessary Evil
odc22 A Comedy of Eros
sez 3 odc 1 The Furies
odc 2 Been There, Done That
odc 21 Sacrifice
odc22 Sacrifice 2
odc 11 Maternal Instincts
odc 12 The Bitter Suite
sez 4 odc 5 A Good Day
odc 21 The Ides of March
odc 20 endgaame
odc 19 Takes One To Know One
sez 5 odc 1 fallen angel
odc 9 Seeds of Faith
odc 22 Motherhood
odc12 God Fearing Child
odc 20 livia
odc 21 eve
sez 6 odc 1 Coming Home
odc 2The Haunting of Amphipolis (1)
odc 14 Path of Vengeance
odc 13 You Are There
mam pewne zaleglosci, bo z sezonu 1 widzialam kilka odc (ale nadrobie, juz czeka 1 sezon na obejrzenie:D), ale dzisiejszy return of callisto naprawde zajebisty
Nom byl naprawde swietny, jeden z lepszych jak do tej pory;d Mam pytanko, Callisto bedzie żyła?? I czy zmieni sie w przyszłości? Wybaczy Xene ze jej nie uratowała??
wiesz, ja jestem dopiero w tym miejscu co na tv puls, czyli po kilku odcinkach 1 i 2 sezonu do dzisiejszego, nie chce psuc sobie seansow czytaniem fabuly dalszych odcinkow, ale na 100% pamietam z zamierzchlych szasow 90, ze Callisto sie jeszcze pojawi, ale jakie byly ich relacje i jak powroci do zywych to nie pamietam. zreszta musialaby sie jeszcze pojawic, bo to odjechana postac, chyba bedzie jedna z moich ulubionych. zreszta, kurcze, zawsze mialam sentymentalne podejscie do takich seriali z czasow, gdy bylam szkrabem (jeszcze mcgyvera pamietam, z archiwum x, a z kreskowek he-mana i conana:D), bo to dziecinstwo, ale z mysla, ze teraz te seriale bylyby dla mnie co najwyzej smieszne, pokraczne, durne i kiczowate. no ale xena na pulsie sie pojawila i obejrzalam kilka odc 1 sezonu, potem kolejne, jedne sa gorsze, inne znakomite, teraz 2 sezon i to jest naprawde dobry serial! owszem, ze walki sa czasami zbyt nierealistyczne, ale taka konwencja i to widac. zarzuty, ze sa w serialu glupotki zwiazane z historia i mitologia tez mozna schowac do kosza, bo chocby odc the giant killer, bioracy na warsztat walke dawida z goliatem pokazuje, ze tu nie chodzi o historyczna chronologie i historyczna prawde, ot, z mitoligii roznorakich brane sa rozne ciekawe historie i tyle. ubostwiam fantasy i tu znajduje wszystko co lubie: swietny soundtrack (http://www.youtube.com/watch?v=B9uYHZICcuk to jest poki co moj lider), z grafik widze, ze scenografia i kostiumy z sezonu na sezon sie prezentuja jeszcze lepiej (gdzies czytalam ,ze ekipa odpowiedzialna za rekwizyty, kostiumy, dekoracje itd. to ta sama ekipa, ktora w przyszlosci pracowala przy... Wladcy Pierscieni. widac, na xenie sie nauczyli i doszli do perfekcji w lotrze:D), jest Nowa Zelandia (myslalam, ze piekno NZ docenilam po obejrzeniu Wladcy Pierscieni, jednak slabosc do tych widokow mialam juz pewnie po xenie) i najwazniejsze, bohaterowie z ktorymi mozna sie utozsamiac i ktorym mozna rzeczywiscie kibicowac. dla mnie para gabi i xena ma potencjal poki co (bo nie wiem i nie pamietam, jak sie ten serial konczy) na taki duet jak frodo i sam z wladcy (moze to jedne z nudniejszych postaci dla niektorych w wp, mi sie jednak ich relacja przyjacielska bardzo podobala), a zapowiada sie, ze panie tamta pare przebija, wnioskuje to po dzisiejszym odcinku, a tu jeszcze tyle odcinkow:).
Najlepsza postać bez dwóch zdań .. jeszcze parę odcinków ze 'złą" Callisto zobaczymy, powróci do świata żywych bo Xena ją wyciągnie z hadesu ,pózniej zje sobie smaczne jabłuszko co pozwoli jej zostać boginią .. ale na końcu stety, niestety się zmieni na 'dobrą" Callisto i co gorsza obetnie włosy ... eh
No na szczęście łysa nie będzie, ale niestety w porównaniu z tą fryzurą którą widzieliśmy ją ostatnio to skróci je bardzo mocno .. szkoda bo ten zabieg sporo zaszkodził jej na urodzie ale cóż, warto też obejrzeć Herculesa bo w odcinku pt. "Armagedon Part Now 1 i 2, wystąpi chyba w obydwu częściach tego tytułu ...
heh, pytanie typowo w temacie:) mam 19 lat, urodzilam sie w 94 roku, serial powstal w 1995 i trwal do 2001 roku. wiec to wszystko w temacie:)
Masz racje, ale to i tak nie zmienia faktu ze moge wielu rzeczy nie pamietać..;d
Oczywiście że tak, jak jest Callisto to obowiązkowo trzeba oglądać, lecz akurat dziś niestety nie mogła za bardzo pokazać swojego charakterku ze względu na tą zamianę ciałami ...
Dobra jest, lubie ją, chociaż bardziej Xene, ale dobrze ze Callisto jest w tym serialu xd
Herkulesa nie lubie;p Xene kocham, ale załamałam sie.. od 22 kwietnia od 8 rano bd na Pulsie;(
niestety nie.. nie ma odcinków o 16 tylko beda o 8.00 rano, zobacz w programie tv xd
niestety to prawda, do 20.04 jest normalnie, od 22.04 o 8 nowe odcinki, a o 16 nie ma:/ i coś czuję, że dokończą ten sezon, a nowych nie puszczą, dupki z tv puls....
niestety nie strasze.... co prawda widze, ze o 8.00 3 sezon bedzie kontynuowany, ale o 16 juz nie bedzie. i nie bedzie zadnych powtorek, jak sie spoznisz na 8 to przepada;/ i zaglosujcie w ankiecie, prosimy!xD
W sumie to mi wystarczyłoby zobaczyć tylko te odcinki z Callisto i może jeszcze te 2 lub 3 z Herculesa ...