PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=36607}

Z Archiwum X

The X Files
1993 - 2002
7,9 102 tys. ocen
7,9 10 1 102204
8,2 22 krytyków
Z Archiwum X
powrót do forum serialu Z Archiwum X

"Gary Newman i Dana Walden ze stacji FOX przyznali, że są prowadzone rozmowy z twórcą oryginału Chrisem Carterem na temat powtórnego otwarcia "Z Archiwum X" - prawdopodobnie w formie miniserialu." źródło:
kultura (kropka) gazeta (kropka) pl/kultura/1,127222,17294006,To_juz__prawie__pewne___bedzie_nowe__Z_Archiwum_X__ .html
Dodam, że sam Carter otwarcie mówi o chęci nakręcenia trzeciej części kinowej wersjo. Według niego powróciłby w niej do "korzeni" bo znana wszystkim fanom data kolonizacji już minęła. Nic jednak nie jest pewne na 100%, ale zbyt dużo osób włącznie z aktorami jest zainteresowana powrotem...

WashingtonX

Powiem szczerze, że kontynuacja serialu w postaci komiksu, czy filmów pełnometrażowych nie jest zła, ale 10 sezon serialu? Nie wiem. Dla mnie serial jako taki zakończył się w 2002 r.(choć najlepsze odcinki były i tak we wcześniejszych seriach, później trochę na siłę przedłużano produkcję). Nie wspomnę już o tym że dzisiaj widownia może mieć inne oczekiwania od nowych produkcji niż w latach 90. Troszkę pachnie to "odcinaniem kuponów popularności.

boryskarasek

Tak,, też się z tym zgadzam. Jest niestety ryzyko,że wyjdzie im gniot. Drugi film i dwa ostatnie sezony moim zdaniem były słabe. Ciekawe co też mogą wymyślić, skoro wątek kosmiczny już tak zapętlili,że chyba nikt nie wie o co w zasadzie chodzi. N i o Mulder i Scully w końcu są razem. Więc, nie wiem co musieli by wykombinować żeby było ciekawie i dalej z klimatem. Ale to wie?

boryskarasek

Mam takie samo zdanie i ciekawa byłam, jak wiele osób będzie mieć takie mieszane uczucia. Nie chciałabym zobaczyć widowiska pokroju "I Want To Believe", bo dla mnie to była porażka. Uważam, że skoro serial do tej pory jest chętnie oglądany - ludzie do niego wracają, a często dopiero go odkrywają i mimo upływającego czasu im się podoba, to należałoby tak to zostawić. Ale pieniądz rządzi się swoimi prawami...

boryskarasek

A nawet i jedenasty sezon, bo w końcu komiks z sezonem dziesiątym jest oficjalną kontynuacją zaaprobowaną przez Chrisa Cartera (i już w pierwszym tomie wskrzesza cztery postacie uśmiercone w ostatnim sezonie).

Wolałbym kolejne filmy kinowe zapominające o istnieniu sezonu dziewiątego i drugiej kinówki. Jednak każdy ruch w temacie jest lepszy od jego braku. Z pewnością obejrzę.

WashingtonX

http://film.interia.pl/wiadomosci/telewizja/news/z-archiwum-x-powstanie-nowy-sez on-kultowego-serialu,2086931,3604

czy miniserial nie wiadomo,coby nie było z pewnością obejrzę.

WashingtonX

Komiks zbiera wśród czytelników bardzo dobre recenzje.
Na pewno kupię.

WashingtonX

No fajnie, fajnie. Tylko gdzieś przeczytałem, że ma to reebot, albo zupełnie nowa formuła, odrywająca się od ostatnich 9 sezonów, bo jak stwierdził Carter, nie ma sensu wracać do wątku kolonizacji, bo data serialowa już dawno minęła. Szkoda, że przydałby się jakiś skromny epilog tego głównego wątku.