Witam. Czy ktoś się może orientuje jak wygląda sprawa z 3 filmem Z archiwum X?
Podobno były jakieś plany, ale mało jest na ten temat.
Wygląda to tak, że nadal czekamy i nie wiadomo jak długo jeszcze. Twórcy, aktorzy są zainteresowani projektem i chętnie wezmą w nim udział, ale prawa do Archiwum X posiada 20th Century Fox i wszystko zależy właśnie od tego studia. Druga kinówka nie miała dobrych wyników finansowych w USA, ale na świecie wyciągnęła drugie tyle ile kosztowała produkcja. Myślę, że to jest główny powód dlaczego tak ciężko wydać zgodę na zielone światło dla X Filów, które z pewnością przyczyniły się do obecnej pozycji studia na rynku.
Nie pozostaje nam więc nic innego jak czekać, ale o ile w oczekiwaniu na dwójkę żywiłem ogromną nadzieję co do jej powstania, tak teraz jest mi bardzo ciężko zdobyć się na jakiekolwiek pozytywne myślenie, a szkoda bo ten serial zasługuje na jeszcze jedną odsłonę, która definitywnie zwieńczy losy świetnego duetu.
Podobno w lipcu były prowadzone jakieś wstępne rozmowy na ten temat, ale nic konkretnego z nich nie wynikało.
Gillian mówiła kiedyś w wywiadzie, że trwają rozmowy, że powstaje scenariusz. Chris mówił, że jeszcze nie ma scenariusza, ale ma pomysł na fabułę. Żadnych konkretów.
Przed drugą kinówką też była cisza. Wszyscy chcieli, Chris procesował się z wytwórnią, żadnych konkretów, a potem FOX zadzwonił do Chrisa i powiedział teraz albo nigdy i w wielkim pośpiechu powstało IWTB. Myślę, że teraz będzie podobnie, wszystko zależy od FOXa, ale w międzyczasie Chris i Frank mogliby napisać bardzo dobry scenariusz, żeby mieć jakąś kartę przetargową.