PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=36607}

Z Archiwum X

The X Files
1993 - 2002
7,9 102 tys. ocen
7,9 10 1 102204
8,2 22 krytyków
Z Archiwum X
powrót do forum serialu Z Archiwum X

Otóż poszukuje pewnego odcinka 'Z archium x'. Oglądalem go bardzo dawno temu i niewiele pamietam, ale pamietam, ze byl niesamowity. Wiem, ze wtedy kosmici czaili sie na Muldera i Scully i chyba cos złego sie dzialo ze Scully- byla chyba na cos chora. Pamietam np taka scene, ze ta dwojka ucieka przed kimś i wsiadaja do samochodu ale nie moga ruszyc i ten ktos ma juz otworzyc drzwi, lecz nagle przejezdza go drugi samochod. Na koncu odcinka jest cos takiego, ze ktos pomaga Scully wydostac sie z miasta i jada samochodem a na drodze sa chyba jakies roboty drogowe i robotnik kieruje samochod w jedna ze stron i pozniej jest zblizenie na tego robotnika i okazuje sie, ze jest on kosmitą. Wiem, ze zbyt spójny opis to nie jest, ale moze wie ktoś o co moze chodzic ?

zelmer

Prawdopodobnie chodzi Ci o ostatni odcinek 8 sezonu "Essence". Scully w tym odcinku nie jest chora tylko jest w ciąży i z pomocą agentki Reyes ucieka przed super żołnierzami chcącymi zabić jej dziecko. Mam nadzieje że pomogłam :)
pzdr

moviegirl84

to jest przedostatni odcinek nie ostatni, sorry za pomyłkę ;p

moviegirl84

Dokładnie tak! Wielkie dzięki :)

zelmer

A skoro juz jestesmy w temacie, chodzi mi po glowie jeszcze jeden odcinek. Mianowicie pamiętam, że skupial sie on na jakms czlowieku, ktory chowal sie w kanałach wentylacyjnych chyba i stamtad atakowal ludzi ( wychodzil przez te kratki wentylacyjne). Kojarzysz cos może ?

zelmer

No jasne że kojarzę :) to jeden z moich ulubionych odcinków całego serialu, nazywa się "Squeeze" (s1 ep2). Jest też jego kontynuacja- "Tooms"(s1 ep20)

moviegirl84

Dobra jestes :D Wielkie dzieki