Osobiście uważam je za 3 najlepsze jeżeli chodzi o cały serial. Jednym z nich jest FOLIE A DEUX z 5 sezonu. A dwa pozostałe też pamiętam, że zrobiły na mnie niezłe wrażenie, ale nie kojarzę tytułu.
W jednym z tych dwóch odcinków, Scully jest w laboratorium, przeprowadza sekcję i widzi, że trup nagle wstaje i idzie aby ją zaatakować. Domyślam się, że chyba chodzi o jeden z odcinków mitologicznych, ale jaki? A w tym drugim jest taka scena jak Mulder widzi w lustrze taką kobietę demona - wygląda to naprawdę niesamowicie.
Pierwsze co mi przychodzi do głowy to "Hollywood A.D" (s07e19) i "Chimera" (s7e16) ale nie jestem na stówę pewna :P
z "Chimerą" chyba trafiłaś, Wielkie dzięki. Ale "Hollywood" to raczej odcinek komediowy, a może jest w nim taka scena?
W "Hollywood" właśnie jest taka scena kiedy Scully przeprowadza sekcję, odwraca się żeby zważyć serce bodajże i wtedy ten trup ożywa. Ta scena mi się od razu skojarzyła z tym co napisałeś w poście dlatego podałam tytuł tego odcinka, ale jeśli to nie ten to sorry. Naprawdę nie kojarzę tej sceny z żadnym innym odcinkiem. :P