Temat opioidów I OxyContin'u się powtarza, a jednak serial ogląda się naprawdę dobrze. Rola przedstawicieli handlowych w procederze sprzedaży, właścicieli firmy, lekarzy, agencji DEA - bardzo dobrze zostało to w serialu pokazane. Wszystko w imię kasy, pieniędzy, rekordowych zysków.
Warto zobaczyć, nawet jeśli temat jest już znany.
Agencja FDA*.
DEA to agencja ds. nadużycie narkotyków i śledztwa - Hank z Breaking Bad i te sprawy.
opioidy ...ciekawe kiedy ktos sprobuje cale spektrum uposledzenia alkoholowego ludzkosci przedstawic w sposob rownie analityczny i zrozumialy i czy... ktos wyciagnie wnioski z takiego materialu...
Tu nie chodziło o ukazanie jakiegokolwiek spectrum tylko o reklamę tego leku. Nic tutaj nie odbyło się bez zgody producenta niebieskiej tabletki.
Ważne że: zapamiętaliśmy nazwę leku, i każdy ćpun też już po niego sięgnie.
,wiemy że na tym można dobrze zarobić. Dużo dziewczyn będzie zachęcone wizją imprez z bogaczami, scena z wąchaniem drogich skórzanych butów i itp
Wiemy jak cudowna jest ta faza skoro gość wywraca piekarnik byleby to zażyć.
Są to obrazy które mocno zachęcają do ćpania (osoby zainteresowane ćpaniem)
Ponadto często podkreślane w serialu, że świetnie uśmieża ból.
Jak będzie Cie mocno bolało uwierz mi przypomnisz sobie o tej tabletce.
Na końcu niby ktoś tam kończy źle, że niby serial ku przestrodze, ale nie dajcie się zwieść. Tabletki zawsze były pokazane jako mocarne i skuteczne, za którymi ludzie stoją w kolejkach.
Pozdro dla kumatych.
Z tematu zrobiono przedramatyzowany komiks i oczywiście główna bohaterka to waleczna Murzynka a biali to w większości ludzie glupi lub chciwi.
Każdy ma prawo interpretować po swojemu. Ja na przykład zupełnie nie zwracałem uwagi na kolor skóry bohaterów i do głowy mi nie przyszedł taki odbiór. Ale jak widać, każdy z nas ma swój pogląd na kino i otaczający świat.