W odcinku dowiadujemy się,że były przed Walterem osoby, które wykiwały Mike'a :D
Nazwa tytułu nawiązywała chyba do spotkania Wernera z żoną (na skale którą wyważali był taki napis)
Wszyscy stawiali że to Kai z tego ekipy pierwszy wyląduje w kwasie, no chyba jednak się myliliśmy :P
Patrząc na to,że Jimmy nie odzyskał licencji, możemy się spodziewać na 100% dwóch kolejnych sezonów. W ostatnim odcinku aktualnego sezonu pewnie dostaniemy petardę,która sprawi,że będziemy z niecierpliwością czekali na kolejny sezonik :P
Fajną historię wymyślili w kontekście dzwoneczka Hectora! :D
A dziękuję za miłe słowa. Jak będę miał czas i coś mnie poruszy, będę się starał zamieszczać tu tego typu wypowiedzi.
Hahaha, mialam prosic kogos o to samo.
Notabene wkufiona jestem ale poszperalam troche w necie i sie dowiedziala o Eses ze on ma zone i nosi okulary, zapewne jak mniemam z moich dociekliwych spostrzezen cierpi na krotkowzrocznosc bo zauwaza takie detale ze mi troche rynce opadaja :D
W sumie racja z ta podmianka, ale ubawila mnie ta cala scena i wykorzystanie wreszcie wlasciwego watka Kim Jim jako brat i siostra.
Dla mnie duzo podsumowuje Kim i jej YOU ARE ALWAYS DOWN JIMMIE. I miala sporo racji mu to wszystko wypominajac, ale on mogl sie odciac ''a Ty jestes ch**** w lozku'' i bylby swiety spokoj. Ta ostatnia scena mnie troche znuzyla jak padlo ''a Ty chcesz byc jeszcze prawnikiem? - No KCEM, no to zaczynamy od nowa''. Tez od facepalmu mi okulary spadly i lekkiej trzesawki dostalam bo ja tego duetu juz wiecej nie zdzierze. Fajnie Eses zauwazyl ze jedna klotnia a Jim sie pakuje( ale w sumie niech sie kuswa spakuje bo mam dosyc ogladania wystepow panstwa Memejow)
Mike to jest gosc generalnie, kropki na kamerach wyweszyl i zdziwko niezle ze starszawy pan tak go zrobil w bambuko. Z dupy ten watek serio bo spytal Mike'a ten powiedzial siedz na dupie i przepraszam jak on sie dostal do Niemiec? na nogach kur*a czy prywatny helikoptejro go odebral? Przeciez musial jakis bilet/lot wykupic to nie pozabieral im Gus dokumientow na wejsciu? Strasznie ten watek dziurawy bo sie dziadek chcial do zony poprzytulac. Tez, za Esesem sadze zeby mu te Helge (dzieki dziewczyny!) przywiezli jakby ladnie Majkiem zakrecil.
Za tydzien ostatni odcinek, bede za Wami tesknic! :(
HOWIE?! Gdzie?!
"on mogl sie odciac ''a Ty jestes ch**** w lozku'' i bylby swiety spokoj. Ta ostatnia scena mnie troche znuzyla jak padlo ''a Ty chcesz byc jeszcze prawnikiem? - No KCEM, no to zaczynamy od nowa''. "
XD
do tego niestety sprowadził się ten serial. I okazyjnych, ciekawych podrygów w wątku gangsterskim.
Do 5 sezonu wrócę, głównie przez ten fakt, i z powodu forum ;)
Howard wraca w finale wygląda, że z optymistycznym spojrzeniem w przyszłość, ale nadal bez hamlindigo blue :), a co do Wernera, to z trailera wynika, że daleko z buta nie ucieknie :D
Możliwe, że Werner przeżywa załamanie nerwowe i już nie kontroluje tego, że postępuje irracjonalnie.
A że wykiwał Mike'a, cóż - jako inżynier dysponuje dużą wiedzą techniczną, ekspercką w swojej dziedzinie, zresztą na tym samym jechał Walt przez 6 sezonów - wiedział i potrafił więcej niż inni, i śmiało z tego korzystał.
Werner zorientował sie wreszcie ze żywy z tego nie wyjdzie tak jak i cała ekipa stad jego załamanie przy skale
Troche głupi jak na łebskiego gościa -oczywistym było ze taki projekt to nie ma co przyjmować bo koniec moze byc jeden
On potrzebował reakcji Mike'a na serwetkę i braku zgody na wyjazd
W ogóle to goście sa tępi -siedzą w bunkrze, limitowane telefony, non stop monitoring zero praktycznie życia na zewnątrz i żadnej refleksji co po zakończeniu pracy
W BB Mike powiedział Walterowi ze ci co budowali nie żyją i nie zdradza lokalizacji jak i samego pomysłu
Saula nie sprawdza "jakas komisja" tylko sad dyscyplinarny i to on ma decydujący głos nie ważne ze "tylko" zawieszony
W Polsce jest podobnie
Całkiem możliwe. W tej sytuacji parcie Wernera na spotkanie z żoną może być nie tyle oznaką tęsknoty, co wiązać się z silnym przeczuciem (graniczącym z pewnością), że już jej więcej nie zobaczy.
COOOOOO?? Gdzie w Polsce jest podobnie??? Jesli masz karę zawieszenia to jesteś zawieszony, czyli PRZEZ OKRES ZAWIESZENIA nie możesz wykonywać czynności zawodowych, ale po upływie okresu zawieszenia normalnie podejmujesz czynnosci bez dalszego pierdzielenia. Jesteś cały czas wpisany na listę i nie trzeba Cię ponownie dopuszczać do czynności.
Tak samo zresztą działają wszelkie zakazowe środki karne, np. właśnie karnoprawny zakaz wykonywania zawodu czy zakaz prowadzenia pojazdów.
Prosiłbym więc o wskazanie podstawy prawnej z prawa o adwokaturze albo ustawy o radcach prawnych, która wskazuje, że adwokat/radca ukarany karą dyscyplinarną zawieszenia po upływie okresu zawieszenia musi mieć akceptacje na ponownie podjęcie czynności zawodowych, a akceptacja ta jest uznaniowa. Ja takowej nie znam, i nie bardzo wiem też, czym wówczas zawieszenie różniłoby się od wydalenia z zawodu, gdzie przy tej drugiej karze można zostać do niego i tak ponownie przyjętym.
Gdzie w BB był fragment, że ci co to budowali nie żyją??? ja takiego cytatu nie kojarzę a widziałem BB dwa razy.
Jak wyżej pisałem, serial SUGERUJE OD RAZU, że WYKONAWCA WIE, ŻE TO COŚ NIELEGALNEGO. Ten pierwszy francuzik czy skad był ten fircyk SAM SIĘ CHWALI PODZIEMNYM TUNELEM DO MEKSYKU. Poza tym BCS musiałby uważać Wernera za kretyna, gdyby ten nie wiedział, przy wszystkich tych ceręgielach, że robi cos w jakims co najmniej podejrzanym celu, a juz smutny Pan Mike wożacy go przez kilnascie godzin przez stany raczej nie wskazuje, ze dla zakonnic bedzie robione. o tym musieli pomyslec nim sie zdecydowali w ogole startowac w konkursie. Takżę odkrycie, ze ooo to gangsterzy zaklada skrajna glupote tak Wernera i ekipy, jak i scenarzystów.
A poza tym troche to smieszne, ze nikt nie wiedzial, ze tam jest laboratorium. No nikt, tylko kilkanaście praczek z meksyku codziennie widziało jak kilku typów wchodzi za pralke i potem zza niej wychodzi. faktycznie, tajemnica ze o ja pierdziu. Jasne, nielegalni to pewno nie wydadzą, ale tym bardziej niemcy w europie nie wydadzą, zwłaszcza, jakby serial nie robił kretyna z Mike'a i ten nie wysłął ich do pubu obok, to nawet by nie wiedzieli, w jakim stanie są sposród 50, bo lądowali w cholernym Denver, 450 mil od ABQ.
Różnica między nami jest taka ze ja jestem adwokatem a Ty nie widząc jakie bzdury prawne piszesz
Co więcej studiowałem tez prawo na Columbii także prawo amerykańskie nie jest mi obce
Wykładu nie bede Tobie dawał bo nie zapłaciłeś
Saula lubie bardzo bo mam kumpla w NJ co mozna powiedzieć miesza Sopranos z BCS i sie śmieje ze tez skończy w kawiarni albo i nie
Co do śmierci Niemców -numeru nie pamietam odcinka ale był to odcinek kiedy Walter odwiedza kadzie i zachwyca sie nie tylko sprzętem ale i obiektem
Wtedy Mike mówi mu co sie stało z budowniczymi dając do zrozumienia na jakiej jest pozycji
Polecam oglądać w oryginale a nie na polskich napisach:)
" był to odcinek kiedy Walter odwiedza kadzie i zachwyca sie nie tylko sprzętem ale i obiektem"
5 odcinek 3 sezonu, obejrzałem i niestety nie ma tam nic wspomniane o budowie
Jednak mi też coś świta, że była w BB mowa o tym, że ci co budowali już nie żyją.
W rozmowie Gusa z Waltem w tym odcinku nic takiego nie ma. Facet pieprzy bzdury w praktycznie każdym wypowiedzianym słowie.
Aha.
Spoko Panie Mecenasie z Columbii. Tak trudno znaleźć podstawę prawną swojego pieprzenia?
EOT.
Albo jednak czemu nie niszczyć buca.
No to jak Sz. Kolego, zna Kolega swoją ustawę korporacyjną, czy Kolega nie zna? Wie Kolega gdzie jest taki przepis, że konieczna jest ponowna zgoda/przyjęcie/dopuszczenie do czynności zawodowych po upływie okresu zawieszenia? Podpowiem, że obydwa akty, które tę kwestię regulują, są dostępne w internecie. Zresztą, Sz. Kol. ma zapewne dostęp do komentarzy do PoA przez Legalisa albo Lexa, to nawet Pan nie musi mnie słuchać, przykładowo Kolega Sz. Kolegi z korporacji, niejaki prof. P. Kruszyński wystarczająco jasno to opisuje.
I nie ma problemu, mogą zapłacić, czas szukania odpowiedzi winien Sz. Koledze jakieś no z 7 minut, w samym POA jakieś 1,5 minuty. To co, przelać Koledze na FV te, niech będzie moja strata, 30 zł? Tylko, że jak jest, tak jak ja napisałem (a jest), to zwrotnie też poproszę 30 zł. Da Kolega NIP, to nawet sobie Kolega to w KUP wrzuci.
No i jak tam to oglądanie BB po angielsku (niesamowicie skomplikowana czynność pośród osób z wyższym wykształceniem prawniczym, jak zakładam po wywyższaniu się)? Znalazł Pan gdzie tam przy kadziach Walt ma wyłożone przez Mike'a, że ci co to zbudowali to pomarli? Dobrze byłoby też znaleźć zachwyty Walta nad obiektem. W koncu interakcji Mike-Walt przy kadziach jest przez niecałe dwa sezony zatrzęsienie.
A już poważnie, bucu jeden. Przeprosisz, czy nawet na tyle cię nie stać?
Ktoś mi może przypomnieć, gdzie się pojawiała postać Lalo w Breaking Bad? Nie mogę sobie przypomnieć tej postaci...Pewnie była wspominana słownie jak Nacho, ale Lalo nie pamiętam.
Nie pojawił, tylko Saul, gdy Walt i Jesse porwali go na pustynie myślał, że Lalo ich przysłał
Saul: "Lalo didn't send you? No Lalo?"
Jesse: |Who?"
Saul:"Oh, thank God, oh Christ :)"
Wreszcie troche wiecej Gustavo i jego slawnego usmiechu idealnego szefa.
Ciekawe czy juz mysli zeby sprzatnac wielbiciela kurczakow, pewnie wykorzysta Nacho.
W watku Kim i Jimmiego najleosza scena to konfrontacja na.dachu. Jimmy wywalil z grubej rury a Kim nie byla mu dluzna.
https://www.youtube.com/watch?v=VYiUjggcSj4&lc
Filmik wyjaśnia,że Werner uciekł tylko po to, aby wymusić spotkanie z żoną. Co z drugiej strony nie wyklucza,że ma raka! :)