PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=697645}

Zadzwoń do Saula

Better Call Saul
2015 - 2022
8,4 87 tys. ocen
8,4 10 1 86986
8,7 32 krytyków
Zadzwoń do Saula
powrót do forum serialu Zadzwoń do Saula

s1e08 "Rico"

ocenił(a) serial na 10

Ktoś chętny do rozpoczęcia dyskusji?:D

1_3_3_7

Ma ktoś napisy już ? po pl ?

ocenił(a) serial na 9
1_3_3_7

Czemu nie ma jeszcze angielskich napisów?

ocenił(a) serial na 10
1_3_3_7

Z tego co zauważyłem, napisy do BCS pojawiają się ok. 2dni po "premierze" na torrentach, a że tam BCS jest dopiero od 10h to jeszcze sobie poczekacie ;p

1_3_3_7

Według polskiego czasu to odcinki pojawiają się we wtorek bardzo rano, a napisy od hataka są zwykle następnego dnia o różnych godzinach, ale czasem we wtorki jakiś noname też wrzuci

ocenił(a) serial na 10
jorger

Noname? Wypraszam sobie.

owiec_1989

Hehe, sorry. Spojrzałem, że Owiec jest jednak częściej, ale ten Józek jakoś szybciej mi zapadł w pamięć :)

ocenił(a) serial na 10
jorger

spoko

ocenił(a) serial na 9
1_3_3_7

A coś takiego wklepać w gogle próbowali?
"ekino better call saul"

Oglądałem tam HOC, ale zablokowali (teraz houseofcards kropka info kropka pl),
jest ciągle Fargo, jest i Saul, są i inne.
Od ręki.

1_3_3_7

Coś się lekko rusza w odcinku, jest sprawa, pewnie skończy się w sądzie. Oczywiście nie obyło się kilku nudnych i nic nie wnoszących scen: z córką, szwagierką i pieniędzmi, u weterynarza. W porównaniu z poprzednim duże drgnięcie, ale bez większych rewelacji. Nuda.

ocenił(a) serial na 10
perun_6

Wizyta u weterynarza była nudna? Przecież to wejście Mike'a w świat brudnej roboty w Albuquerque. Mi się podobał fail Saula ze śmieciami :D No i ciekaw jestem co będzie dalej z Chuckiem. Jak się zachowa po odkryciu tego, że się zagapił wychodząc na zewnątrz.

owiec_1989

Fakt, akcja w śmietniku bezbłędna.

ocenił(a) serial na 8
owiec_1989

Jimmy musi pamiętać, że w tych czasach obowiązuje segregacja śmieci, zanim znów zdecyduje się zanurkować do kontenera ;).

Fajny początkowa scena, zwłaszcza ta gdy coraz głośniejsze ksero całkowicie zagłuszyło rozmowę i został tylko obraz. Ten Hamlin - co za dziad! Oby mu firma splajtowała (gdy już nie będzie w niej Chucka) i w przyszłości zazdrość go zeżarła na widok "bogatych" reklam Saula. ;)

ocenił(a) serial na 9
owiec_1989

Jak znowu fail?
Przecież był w operze :D

ocenił(a) serial na 10
ZSGifMan

No przecież ;p

ocenił(a) serial na 9
owiec_1989

Na "Czarodziejskim Flecie" :)

ocenił(a) serial na 9
abramsA2

Ciekawe tylko, czy trud wizyty "w operze" się koniec końców płaci Saulowi?

ocenił(a) serial na 10
perun_6

Powiedziałbym, że to jeden z najlepszych odcinków jak dotąd, ale oczywiście odcinka prawi w całości poświęconemu Mike'owi nie przebije.

ocenił(a) serial na 9
1_3_3_7

Trochę ogólniej - nie sądziłem, że serial z prawniczymi pogadankami będzie tak trzymał w napięciu :), jest dobrze.

ocenił(a) serial na 5
1_3_3_7

00:09:02 Saul patrzy prosto w obiektyw kamery. Zamierzone ?

GGrzeCHH

to błąd ;p

GGrzeCHH

Przejrzałem kilka klatek z 09:02 i mi się wydaje, że w obiektyw nie patrzy

ocenił(a) serial na 9
1_3_3_7

Nie wiem czy inni też mają takie odczucie. Dla mnie postać Kim jest jakoś zbyt nowoczesna, nie wiem skąd się to bierze, czy z jest sposobu zachowania czy też w jaki sposób się ubiera. Po prostu obserwuję ją od kilku odcinków i nie mogę się pozbyć tego wrażenia. W końcu serial jest obsadzony w roku 2001, o ile się nie mylę, więc jest to 14 lat wstecz.

ocenił(a) serial na 10
1_3_3_7

Ja z każdym odcinkiem coraz bardziej żałuje, że nie będzie jakiejś alternatywnej linii czasowej, w której Jimmy dorobi się wielkiej firmy, zdetronizuje Hamlina, i będzie żył długo, szczęśliwie i dostatnio.
Taki z niego swój chłop, a to do kontenera wlezie, a to na podłodze zakima. Tak bardzo zależy mu na aprobacie Chuck'a a Chuck albo miał go za byle co, a teraz "choruje". Coś czuje, że to właśnie Chuck spieprzy całą tę sprawę z pozwem. On, i coś podejrzanie Kim o nią wypytywała. Biedny Jimmy.
Mike już zaczyna działać w półświatku, niedługo pewnie dostanie ofertę pracy u Gusa :)

Text odcinka: Blow my magic flute!

ocenił(a) serial na 10
Kasiek_haz

Podejrzewam, że ta sprawa przerośnie Saula. Widać to było po minie jaką miał kiedy Chuck rzucił te 20 M$. To nie jest poziom JMG - to świat, w którym będzie czuł się źle.
Myślę, że tę sprawę przejmie kancelaria Chucka, a Saul dostanie coś na otarcie łez, co pozwoli mu rozpocząć działalność jako Saul Goodman.

ocenił(a) serial na 10
Karakuli

Też tak myślę, że HHM przejmie całe laury za ten pozew. Jimmy kolejny raz dostanie w tyłek za próbowanie legalnej działalności i czara goryczy się przeleje. A, że w międzyczasie Mike już będzie pracował w podziemiach to i klientele wybada. Plus pewnie Nacho się jakoś zjawi.
Chyba, że Gilligan nas oszukał i będzie zupełnie odwrotnie :)

1_3_3_7

Chyba jeden z lepszych odcinków, głównie dlatego, że w pełni możemy docenić jak oddanym i w sumie szlachetnym prawnikiem jest Jimmy. Tym bardziej boli, że coś go w końcu złamie, skieruje na tory, które wskazała mu już Betsy w którymś z odcinków: "bez urazy, ale pan broni winnych". Mimo, że BCS ma bardziej komiczny wydźwięk od BB to moim zdaniem dramaturgia i ogólne fatum wiszące nad bohaterem są tu o wiele silniejsze.

No i czekam na pierwszą robotę Mike'a, liczę na moc.

1_3_3_7

https://www.youtube.com/watch?v=1CrvlKBOh4U 09 promo

https://www.youtube.com/watch?v=1CrvlKBOh4U 09 sneak peak

1_3_3_7

Najnudniejszy odcinek dotąd mam obawy co do przyszłości tego serialu
Jedyna nadzieja ze BB tez nie zapowiadało sie na kilera a wiadomo jak skończyło

ocenił(a) serial na 8
machiavellimind

lol jak to był nudny odcinek to pozdro

ocenił(a) serial na 10
prowned

Ja też uważam, że jeden z lepszych jak dotąd.

ocenił(a) serial na 8
1_3_3_7

Odcinek zacny jak i cały serial. W oczekiwaniu na s1e08 obejrzałem ponownie odcinki od 1-7 co mi się nie zdarzyło do tej pory w przypadku serialu :) Szkoda tylko że zostały 2 odcinki do końca tego sezonu :(

ocenił(a) serial na 10
1_3_3_7

Kurna, no co jest??? Kiedy będą napisy??? :(
Ktoś se w mola leci! :(

ocenił(a) serial na 9
ElRio

No to lepiej zadzwoń do Saula!

ocenił(a) serial na 10
TheSeith

Dzwoniłem, poszli z Mike'em na piwo. :(

ocenił(a) serial na 9
1_3_3_7

Gdzie są kur rwa napisy?

ocenił(a) serial na 8
1_3_3_7

So far so better ;) I if I mean better its could be better so far ;)

1_3_3_7

serial ogólnie spoko, odcinek ósmy przejdzie..
jednak Breaking Bad nic nie przebije i nie wiem nawet czy coś dorówna akcjom Waltera i Pinkmana ;P
minęło 8 odcinków i jednak jakiś super szałowy ten BCS nie jest, no ale zobaczymy na końcu ;)

ocenił(a) serial na 9
Adin93

Ale na 10 oceniles. Litosci...

peacefighter24

oceniłem na 10 z sentymentu do BB. Póki co niech zostanie ta ocena, jak skończy się sezon to zapewne zniżę do ósemki ;)

ocenił(a) serial na 9
Adin93

To powiem Ci, że The Wire i The Shadow Line bije BB w przedbiegach, no chyba, że mówimy o akcjach w kliamcie "zabili go i uciekł", to masz racje, BB króluje.

ocenił(a) serial na 10
marek_section8

Z tych dwóch seriali oglądałem Wire i oceniłem go wysoko, ale nie miał dla mnie tego czegoś, co powoduje, że nie można doczekać się kolejnego odcinka. A BB i owszem.
BCS aż do tego epizodu też mnie nie wciągnął, ale teraz naprawdę się rozkręcił. I z niecierpliwością czekam co będzie dalej.
A co do tego, że Wire jest zdecydowanie bardziej realistyczny niż BB to oczywista oczywistość i nie ma co polemizować. Inna konwencja po prostu.

ocenił(a) serial na 10
1_3_3_7

No - rozkręca się! Saul ma dużą sprawę a Mike postanawia zejść na złą drogę! :)
Świetny odcinek! Najlepsze numery to scena w śmietniku i kiedy Jim mówi do Chucka: "ty masz tylko siedzieć i wzbudzać grozę". :)
No i wygląda na to, że Chuck zdrowieje! :)
Jestem zły jak cholera! Sam na siebie. Zamiast czekać na koniec sezonu i oglądać ciurkiem (tak zrobiłem z BB) to czekam jak głupi na każdy nowy odcinek! :(
Ale nie mogę się powstrzymać - niech to szlag! :(
Zwracają uwagę świetne zdjęcia i dobra muzyka.

ocenił(a) serial na 8
ElRio

Odcinek świetny, widać, że to nie są ochłapy po BB, serial ma swój specyficzny styl, wprawdzie ma ślimacze tempo, ale widocznie takie jest zamierzenie twórców i to jest w końcu serial o prawnikach, więc od początku widać, że serial nie jest nastawiony na akcje, a właśnie na aspekty prawnicze z elementami komizmu. W tym odcinku polubiłem nawet postać Chucka, choć z początku nie darzyłem go sympatią, ale intuicja mi podpowiada, że to jest jedną z tych postaci, którą uśmiercą i wtedy Jimmy będzie powoli przemieniać się w Saula.

ocenił(a) serial na 8
ElRio

w życiu bym nie wytrzymała żeby doczekac do końca sezonu, i oglądać w całości. może to i dobrze, bo jak dorwałam BB to nocki były z głowy, właśnie miałam serial w całości. powiedz mi tylko, bo pod koniec odcinka do kogoś dzwonił, teraz nie było wyjasnione, coś przegapiłam?

ocenił(a) serial na 8
NikKI76

Pewnie to była ta babcia z tego domu starców :)

ocenił(a) serial na 10
1_3_3_7

Ktoś mi może powiedzieć czemu on do tego śmietnika wchodził w białym garniturze?

ocenił(a) serial na 10
biboktymon

Myślisz, że w czarnym by mniej cuchnął po wyjściu z "czarodziejskiego fletu" ;) ?

ocenił(a) serial na 10
GonZala

To nie było "Dlaczego on wszedł do kontenera akurat w białym garniturze skoro na czarnym nie byłoby widać plam?" tylko bardziej "Dlaczego on wszedł do kontenera w garniturze i na dodatek białym?"

ocenił(a) serial na 10
GonZala

To było bardziej "Dlaczego on wszedł w garniturze do kontenera i to jeszcze w białym na dodatek?" aniżeli "Dlaczego on wszedł akurat w białym garniturze?"

ocenił(a) serial na 10
biboktymon

Akcja była raczej spontaniczna - droga po odzież ochronną odpada a nurkowanie na golasa w czarodziejskim flecie jednak wykracza poza gatunek filmu.