PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=697645}

Zadzwoń do Saula

Better Call Saul
2015 - 2022
8,4 87 tys. ocen
8,4 10 1 87006
8,7 32 krytyków
Zadzwoń do Saula
powrót do forum serialu Zadzwoń do Saula

s1e08 "Rico"

ocenił(a) serial na 10

Ktoś chętny do rozpoczęcia dyskusji?:D

ocenił(a) serial na 8
ocenił(a) serial na 10
GonZala

Był jakiś błąd na Filmwebie, dlatego dwa razy odpisałem.

ocenił(a) serial na 8
1_3_3_7

nudny nudny bardzo.
Coraz bardziej meczy ten serial

ocenił(a) serial na 9
karimnaf

Jak to nie Twój styl, to nie ma po co się katować. Nie każdy serial musi być wypchany akcją po brzegi, ja wręcz uwielbiam takie seriale: Nie rozkręcają się za szybko, można się łatwo skupić na ocenie postaci, do tego wybitne zdjęcia i muzyka, nieco humoru, stare gęby i ich przeszłość... Swoją drogą zauważyłem coś ciekawego. Tytuł "Breaking Bad" oznacza mniej czy bardziej "schodzić na złą drogę". W BB na złą stronę zszedł Walter Senior oraz Skylar. Tutaj natomiast ten tytuł też idealnie pasuje ze względy na Jimmy'ego i Mike'a. Zastanawia mnie, czy gdyby BB nie osiągnęło aż tak dobrych ocen, to czy Gilligan nie skusiłby się na wrzucenie skróconej wersji BCS i losów Mike'a do Breaking Bad...

ocenił(a) serial na 6
1_3_3_7

wszystko spoko, ale kto dzwonił do McGilla na końcu siódmego odc się nie dowiedzieliśmy...

Mauna_Kea

Wydaje mi się, że to był zabieg mający na celu podkręcenie dramatu bohatera chcącego wciąż bezskutecznie uczciwie wybić się w prawniczym światku. Tutaj mu się nie udaje, krew burzy się i ręce mu opadają; Jimmy ledwie powstrzymuję płacz, a tu znów odbiera telefon i udaje własną sekretarkę... To nie był ważny telefon dla fabuły serialu - tylko podkreślenie beznadziejnej sytuacji bohatera, w której końca nie widać.

ocenił(a) serial na 6
1_3_3_7

chyba, że to Mrs Landry chciała sporządzić testament ... i zadzwoniła. Ale sądząc po pozwie na 20 mln USD obstawiam, że kancelaria HHM przejmie całą sprawę, ale James wraz z bratem dostaną jakieś ochłapy, które pomogą w przemianie w Saula

ocenił(a) serial na 10
1_3_3_7

Im dalej brnę w BCS, tym bardziej się zastanawiam jakim cudem w BB scenarzyści zapewnili taką porąbaną śmierć Mike'a, no przecież w porównaniu z jego życiorysem, to scena jego śmierci to jawna komedia... Może nie myśleli że ta postać tak się odznaczy?

ocenił(a) serial na 8
1_3_3_7

Odcinek bardzo dobry doczekać się nie mogę następnego wciąga ten serial bardzo .

1_3_3_7

Jest może ktoś w stanie naprowadzić mnie na muzykę z momentu, w którym Jimmy próbuje posklejać do kupy papiery "znalezione w publicznym miejscu" nieopodal Sandpiper Crossing? Jeśli miałoby się okazać, że to tylko kawałek na potrzeby serialu, może jest jakiś fachura, który dałby radę jakoś go zdobyć (oczywiście nie twierdzę, że ktoś mógłby go wyciąć z tego odcinka w postaci pliku na dysku twardym:P ale może jednak ktoś?) Proszę o info w sprawie.

smalec120

Przepraszam, już mam

http://www.filmweb.pl/serial/Better+Call+Saul-2015-697645/discussion/1x08+Najlep szy+odcinek+do+tej+pory,2621942