PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=697645}

Zadzwoń do Saula

Better Call Saul
2015 - 2022
8,4 87 tys. ocen
8,4 10 1 87037
8,7 32 krytyków
Zadzwoń do Saula
powrót do forum serialu Zadzwoń do Saula

s1e7 "Bingo"

ocenił(a) serial na 9

Zapraszam do dyskusji.

ocenił(a) serial na 10

Nie wiem ale twoja stara ma włosy na klacie.
Rozmowę sobie wklejaj do upojenia, ja co prawda nie korzystam z Pejsbuka ale masz moje zezwolenie, możesz publicznie pochwalić się tam swoją głupotą - co mi tam!
W zamian za copyright żądam tylko kilograma trufli wyrytych przez twoją starą.

użytkownik usunięty
ElRio

załatwię ci 1 kg ziemniaków

ocenił(a) serial na 10

Trufle! Poproś swoją starą - niech wykopie.

użytkownik usunięty
ElRio

Makowiec jest ładny z majonezem

ocenił(a) serial na 10

Trufle - wyślij swoją starą, niech ryje!

ocenił(a) serial na 9
ElRio

To prawda że 1 sezon będzie miał tylko 10 odcinków? Bo jeśli tak, to pierwszy sezon póki co jeszcze bardzo mało wniósł, w porównaniu do tego co jeszcze przed nami ;)

użytkownik usunięty
litwosxd

Zdecydowanie najlepszy odcinek do tej pory, sojusz Mike & Saul się zawiązuje i będą na pewno ciekawe sytuacje w przyszłości.

litwosxd

Widzę, że tu coraz więcej gimbusów, którzy narzekają "że jest nudno i nie ma akcji". Dzieci, odpuście sobie ten serial, bo Better Call Saul najwyraźniej nie jest dla was.

Monstro

Może zbyt dosadnie, ale dobrze powiedziane. Mnie każdy odcinek trzyma w napięciu, a pozornie powolna akcja doskonale pokazuje głębię postaci. Jak patrzę na Saula z BB i Jimmiego z BCS nachodzi mnie jedna myśl - jak nieszczęśliwy musiał być ten facet. I ta walka pomiędzy dwiema strona jego osobowości jest póki co fenomenalnie prezentowana.

No i Mike - im więcej tego faceta, tym lepiej, jak dla mnie może dostać kolejny spin off na własność. Moja zdecydowanie ulubiona postać obu serii.

ocenił(a) serial na 9
ptr_89

No właśnie, to jest świetne - wesołek z Breaking Bad jest bardzo nieszczęśliwym człowiekiem.

ocenił(a) serial na 8
ptr_89

Tak. Aż smutno patrzeć jak ten biedny Jimmy, który jest fajnym, dobrym gościem, stara się, zmaga się i kombinuje, żeby sobie jakoś to życie ułożyć, gdy wiemy jak to się dla niego w przyszłości skończy. A ten ciul - wspólnik Chucka, który nie jest nawet w połowie tak inteligentny i błyskotliwy jak Jimmy, zarządza sobie firmą Chucka i żyje jak pan!

ocenił(a) serial na 9
boogie_woogie

Ciekaw jestem co będzie z Kim...

ocenił(a) serial na 8
litwosxd

No pewno (jak to zawsze), coś się schrzani i ich ścieżki się rozejdą.

Pewnie to ona będzie gwoździem do trumny Jimmy'ego, czyli przyczyni się do narodzin Saula. Będzie tak, że po "wygranej" sprawie Kettlemanów, Kim zacznie robić zawrotną karierę w firmie Chucka. Sława, ogromne pieniądze, wizyty w zakładach pracy- to wszystko sprawi, że z sukcesu woda sodowa uderzy jej do głowy i stanie się kolejną upierdliwą żeńską postacią rodem z seriali Gilligana. To dla Jimmy'ego będzie ogromny cios i sytuacja nie do wytrzymania. Ponieważ w przeciwieństwie do Walta i Hanka, Jimmy nie przywykł do zrzędzenia i w przeciwieństwie do tamtych dwóch, Jimmy potrafi wychodzić z opresji w 7,5 sekundy, postanowi on wyeliminować się z życia tej kobiety i zmienić tożsamość i stać się Saulem Goodmanem. ;)

litwosxd

ten telefon kończący epizod..
a co jeśli to Pinkman? :D
przecież wiadomo, że przed Breaking Bad już miał dużo kłopotów z prawem, a teraz Jimmy zrobił się popularny w mieście więc może serialowy 'BITCH!' potrzebuje pomocy?

byłoby zacnie ;)

ocenił(a) serial na 9
Adin93

Nieee, Jesse nie znał go przed akcją BB.

Adin93

Człowieku Pinkman już jest w tym biurze i to nie tylko on!
To jest niesamowite jaka scena odgrywa się w tle tej dramatycznej rozpaczy Saula. Tą drugoplanową akcję możemy dostrzec wpatrując się w lewe górne okno od 45:31 do 45:38, te detale, te smaczki ukryte dla fanów BB, coś wspaniałego!

Co do odcinka, w porównaniu do poprzedniego, ten był słaby.

ocenił(a) serial na 10
justmentol

http://i.imgur.com/jD5Ru6X.jpg

http://imgur.com/a/U8H6e#3

Kasiek_haz

Dokładnie ;)

ocenił(a) serial na 10
justmentol

tylko pytanie, czy to nie ktoś z pracowników planu się załapał :)

ocenił(a) serial na 8
Kasiek_haz

Wiedząc jak Vince i ska dbają o szczegóły, to zaiste ciekawe. Choć z drugiej strony kto oprócz Kim wiedziałby o nowym biurze Jamesa? Nie przyjmował tam jeszcze interesantów. Nacho go wyśledził? Ale i po co, skoro i tak zna biuro w salonie piękności.

Może to tylko jakieś zwidy fanów, jak ten grzyb (plama? nie pamiętam dokładnie) na ścianie, który objawił się babce Kiepskiej, w którymś tam odcinku Kiepskich ;)

ocenił(a) serial na 10
boogie_woogie

:D

Moim zdaniem to ktoś z planu tak niefortunnie usiadł, że odbiciem znalazł się w kadrze, bo widać, że ta osoba w pewnym momencie schyla się.

ocenił(a) serial na 10
justmentol

Chyba widzisz za dużo:-), jak dla mnie, błąd na planie.

Adin93

Póki co do McGilla może zadzwonić co najwyżej umierająca na raka ciotka Pinkmana, żeby przepisać mu dom - pamiętaj, że Jimmy jest znany, ale jako specjalista od pomocy prawnej dla starszych ;)

ptr_89

ciekawe czy pojawi się Walt, chociaż jako przypadkowy klient w sklepie.

ocenił(a) serial na 10
Adin93

może pojawi się ta parka, której Jesse dzieciaka niechcący pilnował
Saul mówił, że reprezentował męża

poza tym, w odcinku Better call Saul w BB jak Walt i Jesse wywożą go na pustynię mówi: to nie ja! to był Ignacio (Nacho to skrót od Ignacio), to on! (później coś po hiszpańsku, teraz nie pamiętam), to nie kartel was przysłał? Lalo? Jesteście ludźmi Lalo? (wolne tłumaczenie z pamięci :D)

czyli Nacho wróci i wplącze Saula w kartel, w między czasie Saul musi wyciągnąć z więzienia Emilio, a przecież jeszcze Hank po drodze werbuje Krazy8 na wtykę,
moim zdaniem Gus pojawi się na 99%, i kto wie, może don Eladio i wujcio Salamanca

ocenił(a) serial na 8
Adin93

To ta babka która wygrała BINGO zadzwoniła żeby sporządzić testament. Przynajmniej jak tak wnioskuje po obejrzeniu zajawki 8 odcinka ;p

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 9
litwosxd

Serial zajebisty. Teraz zaczyna się rozkręcać, będzie ogień!!!

ocenił(a) serial na 8
litwosxd

Odcinek świetny bardzo mi się podobał serial się rozkręca dopiero ma ten swój klimat nie jest złe .