PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=427194}

Zakazane imperium

Boardwalk Empire
2010 - 2014
8,1 49 tys. ocen
8,1 10 1 49062
7,7 14 krytyków
Zakazane imperium
powrót do forum serialu Zakazane imperium

Świetny serial .

ocenił(a) serial na 10

Bardzo rzadko oglądam seriale ale ten jest rewelacyjny .
Klimat , kostiumy , scenografia jak na serial to sporo trupów i wyważonej akcji .
Widać ten wysoki budżet . Aktorstwo na wysokim poziomie . Fajne postacie jak : Nucky , Al czy agent Van Alden .

Wada dwa antypolskie akcenty : w sklepie u francuski i z tym bimbrownikiem .

W drugim sezonie mam nadzieję że pojawią się Tommy Guny bo bez nich mafia to nie to samo .

użytkownik usunięty
Kofwit

Zgadzam się w 100%, aż do wymienionych wad: może jednak piszemy o innym serialu bo w Zakazym Imperium widzę po prostu wierne przedstawienie realiów a, że Polacy byli pomiatani to tak to wygląda, bez upiększania i bez specjalnego gnojenia polonusów.

Poza tym idąc twoim tokiem myślenia serial roi się od elementów anty: irlandzkich, włoskich, afroamerykańskich, francuskich, żydowskich, niemieckich itd itp i każdy przedstawiciel tych nacji mógłby mieć o 'coś tam' pretensje. Jeśli tak źle na to reagujesz to radzę oglądać tylko filmy typu: Popiełuszko, Karol który został papieżem, Papież który został Karolem i inne narodowo- patriotyczne gnioty, tam nic nie powinno cię urazić.

ocenił(a) serial na 10

Nie przeszkadza mi jak śmieją się z żydków czy włochów ale gdy śmieją się z Polaków to mnie to wkur.... .

użytkownik usunięty
Kofwit

No tak, wybory coraz bliżej to i różnoraka aktywność pisowskiej hołoty coraz większa.

ocenił(a) serial na 10
Kofwit

Rewelacja po prostu. Śmieją się z Żydów? Ha, dobrze im tak! Parszywy naród! Śmieją się z Irlandczyków? Dobrze im tak! Niech się tym swoim zielonym piwskiem zadławią. Wyśmiewają się z Włochów? A czemu by nie, przecie to głupie makarony. Ale co to? W złym świetle przedstawiono raptem dwie postacie polskich imigrantów? Nieeeeee, tak być nie może. Waszmościowie, szabla w dłoń i na koń! My tu zaraz obronimy nasz doskonały naród przed tym anty-polskim badziewiem!

Tak można w skrócie przedstawić polaczków-malkontentów na tym forum, którzy są wielce obrażeni, że poniekąd prawdziwie przedstawia się polskich emigrantów z początku XX wieku. Nie mówię wprost o tobie, Kofwit, ale o innych narzekaczach, którzy potworzyli różniaste tematy głównie ze względu na kwestię Polaków w BE. Naprawdę, zero dystansu do siebie...

ocenił(a) serial na 10
Bauer0

Wielki_K ale z ciebie idiota . Myślisz że jak ktoś broni polaków i polskości to jest za Pisem .
To tylko świadczy o twojej głupocie i prymitywizmie . Jak widać pojęcie nacjonalizm ci jest obce .

użytkownik usunięty
Kofwit

Nie jest mi obce. Jest mi znane i znany jest mi fakt, że jest ono typowe dla różnorakich debili, któych najłatwiej znaleźć w PiSie. Ty już, zaledwie w kilku linijkach, zdążyłeś udowodnić, że takowym debilem jesteś.
Jako Polak zaręczam ci, że nie potrzebuję żebyś mnie przed czymkolwiek bronił.