PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=427194}

Zakazane imperium

Boardwalk Empire
2010 - 2014
8,1 49 tys. ocen
8,1 10 1 49062
7,7 14 krytyków
Zakazane imperium
powrót do forum serialu Zakazane imperium

Kolejny odcinek, sezon rozkręca się... chociaż od początku był w sumie rozkręcony. Cała masa świetnych scen. Znakomita scena, kiedy Nucky przerywa kolacyjkę poprzez wywrócenia talerza komandora. Iście genialne odzywki o "lubieniu" dzieci i sprowokowanie Jimmy'ego. Powrót Lucy, która pokazała inne oblicze niż to znane z poprzedniego sezonu. Na plus powrót Capone - kolejny dobry dialog z Nucky'm.
No i na koniec jestem mega zaintrygowany tym całym Owenem Sleaterem. Pokazał sięw jednej z ostatnich scen.

Ogólnie nie mofę siędoczekać następnych odcinków, będzie siędziać.

Jak wasze wrażenia?

ocenił(a) serial na 7
darson_s

Mnie osobiscie zainteresowal wątek Margaret ktora chyba najwidoczniej od 12 lat zyje pod przybranym nazwiskiem i nie kontaktuje sie z rodzina dla ktorej jest martwa....Ciekawi mnie o co w tym chodzi.Najwyrazniej Margaret skrywa jakas tajemnice albo musiala kiedys cos odwalic niezlego :)

ocenił(a) serial na 8
Troll23

Troll23 chyba trochę nadinterpretujesz ten wątek. W końcu "Peggy" to zdrobnienie od imienia "Margaret", a "Rohan" to jej nazwisko panieńskie. Nie pamietam już jak to dokładnie było w 1 sezonie, ale pewnie Margaret uciekła ze swoim mężem, co nie spodobało się jej rodzinie i zaczęli ją traktować jak martwą. Ja przynajmniej tak zrozumiałam tę scenę :).

ocenił(a) serial na 7
Rinoa_Sin

Tego nie wiedziałem ale dlaczego służąca była tak podekstytowana tym że odkryła to że peggy rohan to tak naprawde Margaret?Z tego wywnioskowałem że to dwa różne imiona.Jak by nie było dowiemy się wszystkiego w nadchodzących odcinkach :) Myślę że ten wątek będzie bardziej rozwinięty...

ocenił(a) serial na 10
darson_s

Już miałem nadzieję, że Lucy rzuci się z tych schodów, bo po prostu ciężko znieść tą jej "grę aktorską". A odcinek rewelacyjny. Sezon dzięki Bogu ma tendencję zwyżkową. Najlepsza scena w Babbette's i konfrontacja "o homara". Już się nie mogę doczekać aż Nucky zniszczy Komandora.

ocenił(a) serial na 10
Bauer0

w wiki pisza, ze pierwowzor Nucky'ego "zalatwil" pierwowzor Komandora (obie postaci istnialy naprawde - choc w serialu maja zmienione nazwiska).... "wrogie przejecie" nie udalo sie. Jesli beda sie trzymac realu, to pewnie tak bedzie :/....zreszta - Nucky jest "osia" serialu, wiec pewnie nie bedzie inaczej... Mnie rowniez ciekawi watek Irlandczyka - wyglada na to, ze odegra spora role, stajac po stronie Nucky'ego. Ciekawe tez beda dlasze watki zwiazane z Jimmym - ktory zaczyna miec coraz wieksze watpliwosci co do wlasnych wyborow - oraz z Margaret-Peggy... No i moze niedoceniony watek Richarda-Frankensteina - jego odpowiedz na sugestie Capone daje do myslenia... Zreszta - co tu pisac - ciekawych opcji w ch... i troche :)...zarabisty serial!

ocenił(a) serial na 10
sat666n

Witam wszystkich fanów Zakazanego :)

Moich zachwytów nad tym serialem nie ma końca,mógłbym ogladac go na okrągło...

Czwarty odcinek,zresztą jak każdy pobudza wyobrażnie, zapewne każdy z Nas snuje wizje dalszych losów bohaterów....
Najbardziej intrygującą osobą w serialu na ten moment jest dla mnie Richard... Nie moge tego gościa rozgryzc.... pod tą maską kryje sie cos wiecej niz tylko blizna fizyczna tylko pytanie brzmi co dokładnie? Może macie jakies swoje spostrzeżenia,tezy które nakierowały by mnie na właściwy tor ???? Chalky tez zaczyna świrować, Nucky będzie miał co robić hehe. Co Wy sądzicie,jak rozwinie sie sytuacja???? Najprosciej poczekac na kolejne odcinki,lecz co zrobić gdy ciekawość nie zna granic :):):):)

Z góry dzięki za Wasze odp

Pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 8
darson_s

czy wie ktoś co to za piosenka na koniec odcinka? w napisach nie mogę znaleść. google też nie wie.

ocenił(a) serial na 10
gielnik

youtube wie... Wystarczy wpisać "Boardwalk empire music" jest na 2 pozycji..
Regina Spektor - My Man
http://www.youtube.com/watch?v=-kTCE5Sc7F8