Czy ten chłopak który będzie pracować dla Doyla nie będzie przypadkiem synem Darmodiego ?
Ciekawe to z tego wyniknie , na plus sojusz Nuckego z Magharet , małżeństwo z rozsądku ;)
Chucky pragnie zemsty i zmierza do Atlantic City , ciekawe jak zareaguje Doktorek na masakrę ?
Jaki udział bedzie miał Nucky w zamachu na Maranzano , i co sie stanie z van Aldenem po
zamknięciu Capona ?
Odcinek może być. Chociaż myślałem że Buck jakoś dłużej pożyje, pozatym powrót Doyla i Narcisa
wojna tego drugiego z Lanskym i Luciano a dodatkowo kipiący rządzą zemsty Chulky nie wróży doktorkowi najlepiej
brakowało ekipy Capone i ogólnie wątku Chicago. Wątek młodego Nuckyego zaczyna mieć podtekst kryminalny
nareszcie a stary Nucky nie może się napić żeby sobie nie zszargać opini u ojca jakże szanowanego JFK.
Ogólnie 7/10
Ten wątek kryminalny to taki przekłamany nieco, ogólnie było tak, że Komandor kupował głosy od afroamerykanów, na tym się opierała jego wysoka pozycja. Dodatkowo ustawiał prokuratorów, Władzę sprawowali republikanie. Wszyscy przynależeli do partii, od pracowników kolei, po pracowników browaru. Każdy dostawał pracę, żywność, ubiór, opał, kawałek domu w zamian za głosy.
Tutaj się zgodzę, brakowało spraw Chicago. Staram się przyzwyczaić do myśli, że to ostatni sezon, ale za nic nie potrafię nie zauważyć, że każdy odcinek obecnej serii jest uboższy od poprzedniego. Niby wszystkie wątki są łączone w jedną całość, ale dla mnie osobiście to takie lekkie kąsanie każdej sprawy. Brakuje mi tego napięcia, które narastało z każdym kolejnym odcinkiem. Wiedzieliśmy, że ktoś może zginąć, ale mimo to podnosił się i ruszał dalej do przodu. Zostało tylko 5 odcinków co jest cholernie przytłaczające. Twórcy zabili ten świat.....
raczej niemożliwe moim zdaniem. Syn Darmodiego w 1931 miałby z 11 może 12 lat.
Raczej 14 15 lat , z tego co jest napisane na wikii to urodził w się w 17 wiec to by sie zgadzało .Skoro mówił skończy 16 to trochę bajerował
Moje przewidywania na temat kolejnych odcinków :
Van Alden może zgniąc z rąk Nessa - odcinek King of Norway - Ness miał pochodzenia norweskie ,
Zginie Doyl- Nucky z Margharet podzielą się pieniędzmi z jego polisy z zoną Rothseina watek z 4 sezonu , może to zrobić Tommy
Sally- raczej nie widzę szczęśliwego zakończenia
Doktorek zginie ale z rąk Chalkiego bądź jego polecenia
Na razie to tyle , jakie są wasze typy