Obejrzałem do tej pory 2 sezony. Czy serial trzyma poziom? NIe interesują wątki obyczajowe, w szczególności romanse, których jest podobno więcej. Odpowiada mi wolne tempo i przede wszystkim sposoby rozwiązywania problemów przez Thompsona z wykorzystaniem układów.
dla mnie 3 sezon...lekko obniżył lotty, ale 4 mi się bardzo podoba :))) chodz nie ukyrwam ze 2 sezon jest dla mnie numerem 1 :)) , oczywiście ze warto ! naprawdę dużo się dzieje i dużo zgonów :) układy są teraz na każdym kroku :))
Nigdy nie zrozumiem ludzi, którzy opuszczają sezony... Musisz zobaczyć 3 sezon.
Z 2 powodów:
- nie chcę marnować czasu
- dla zasady
Czy sezon 4 jest porównywalny do 2 pierwszych czy może do 3?
Sezon 4 bardziej do dwóch pierwszych. Co nie zmienia faktu, że każdy sezon trzyma poziom. 3 sezon jest inny niż inne, co nie umniejsza jego wartości. A nie znać postaci Gypa Rosetiego to grzech.
Gyp Rosetti to taki Tommy DeVito z Goodfellas. Na pewno jedna z najlepszych kreacji w tym serialu.
Powinieneś się odnaleźć, ale mimo wszystko jest parę wątków, które mają swoją kontynuację w 4 serii. No i warto go obejrzeć choćby tylko dla Gypa, od bardzo dawna nie widziałem tak dobrego i wyrazistego czarnego charakteru.
ja bym nie pomijał na twoim miejscu bo jest kilka naprawde dobrych momentów, śmierć jednego z moich ulubionych bohaterów i konkretna sieczka z udziałem richarda pod koniec sezonu , może obejrzyj przynajmniej od 8 odc do końca żebyś wiedział co się dzieje bo trochę się pozmieniało np. co do relacji między postaciami
Każdy ma inne zdanie i wg mnie powinieneś obejrzeć te sezony i wyrazić swoją opinię, zamiast sugerować się zdaniem innych. Co z tego, że ktoś napisze, że 3 i 4 są słabsze od pierwszych dwóch? To nie znaczy, że są słabe! Każdy ma swój urok i nie powiedziałbym o żadnym, że jest słaby i warto go opuszczać.
Moim zdaniem 4 jest najlepszy.
Dla mnie 3 sezon jest świetny, trzyma ten sam poziom a nawet jest bardziej zaskakujacy i brutalny niż poprzednie. Polecam. Zabieram się za 4.
p.s. 3 sezon gry o tron to straszna lipa, nie dali rady
4 sezon Zakazanego imperium jest świetny !! ...a odcinki 8 i 9 to poezja !!! gwarantuje ze sie nie zawiedziesz :)))
Skorzystałem z Waszych rad, obejrzałem 3 sezon w całości. Zagrania Rothsteina w ostatnim odcinku są genialne (pomijając już jak na tym wyszli Thompson i sam Rothstein).
ja z kolei chyba miano najlepszego sezonu zmieniam z 2 na 4 ! : D...dla mnie genialny! ostatnie odcinki to potwierdzają.
Okazał się dobry, a myślałem, że będzie słabszy. Kilka ostatnich odcinków naprawdę świetnych - bazowały na tych poprzednich, które były dłuższym wprowadzeniem. Nie irytował mnie nawet wątek ze szpitalem ani Giillian, jedynie ten z kolejną kobietą Thompsona - mam nadzieję, że większych dawek romansów, obyczajówki twórcy nam oszczędzą i jednocześnie będą kontynuowali ukazywanie zmagań z wykorzystaniem układów - można tam odnaleźć sporo ruchów z uniwersalnej sztuki wojennej.
Zabieram się za sezon 4. ;)
Sezon 4 dość wolno się rozkręca, ale nie zniechęcaj się - im dalej w las tym lepiej :) W trzecim sezonie było dość podobnie, tam też najlepsze odcinki zaserwowali na koniec, choć trójka miała bezapelacyjny atut w postaci Gypa, który miażdżył w każdej scenie, w jakiej się pojawił. Jego konflikt z Nuckym był osią całego sezonu. W czwórce fabuła jest bardziej "rozdrobniona" - więcej wątków i postaci, brakuje też kogoś równie wyrazistego jak Rosetti. Ale obejrzyj i sam oceń. Mimo wszystko trzyma poziom.