PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=427194}

Zakazane imperium

Boardwalk Empire
2010 - 2014
8,1 49 tys. ocen
8,1 10 1 49322
7,6 16 krytyków
Zakazane imperium
powrót do forum serialu Zakazane imperium

Witam kinomaniaków. Na wstępie chciałbym tylko zaznaczyć iż będę poruszał kwestie związane z fabułą, więc osoby, który nie widziały wszystkich części raczej powinny ten wątek ominąć.

Sprawa 1: Richard Harrow

Dziwi mnie dlaczego on nie chce zabić Nuckyego. Przecież jest świadkiem w drugim sezonie jak Jimmy odbiera telefon i mówi, że Nucky ma tego Munyę. Harrow na stówe wie, że jego przyjaciela zabił Thompson ale mści się tylko na Munyi, dlaczego ?

Sprawa 2: Doyle

W ostatnim odcinku dzwoni do A.R i mówi mu o rozlewni. Myślicie, że zlecił to Nucky, wiedząc, że pazerny żydek zechce dostac rozlewnie w swoje łapska, a Thompson dzięki temu uwolni się od Masery i załatwi Gypa?

ocenił(a) serial na 9
Mayiles

Sprawa 1: Richard nie ma zamiaru mścić się za Jimmiego, jak powiedział w jednym z odcinków Jimmy był żołnierzem i wiedział na co się pisze, za to Manny zamordował żonę Jimmiego, a jak było widać Richard bardzo ją lubił.

Sprawa 2: To raczej oczywiste, że Nucky zlecił Doylowi wkręcenie AR w przejęcie Overholt nie tylko, żeby uwolnić się od Masseri, jego ludzi i Gypa, ale właśnie głównie po to, żeby udupić AR.

ocenił(a) serial na 10
RustyJames

+1
1. Tak jak mówij Rusty Richard wspominał o tym w jednym z odcinków, Jimmy był żołnierzem a jego żona cywilem.
2. Doyle nie zrobiłby nic za plecami Nuckiego bo dostałby kulkę w łeb. Poza tym świetna postać ;] niby głupi, nierozgarnięty ale wie z kim trzymać i jak pozostać przy życiu

ocenił(a) serial na 8
Mij

ad 2. Doyle to taki Psikuta"S" bez S!
Zrywałem boki jak go Harrow zgarnął za przechwalanie się, że to on (Mickey) stuknął Horvitza. Czekałem aż pokażą jego zmoczone gacie, ale chyba mu oszczędzili tego detalu ;-))