PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=427194}

Zakazane imperium

Boardwalk Empire
2010 - 2014
8,1 49 tys. ocen
8,1 10 1 49065
7,7 14 krytyków
Zakazane imperium
powrót do forum serialu Zakazane imperium

Gyp się rozkręcił i to nieźle, już myślałem, że jatka będzie pod koniec. Widać, że ogarnięty koleś, choć specyficzny. Ciekawe, jak Nucky sobie z nim poradzi.

użytkownik usunięty
cold_whisper

Nudy i nic wiecej, Nucky z dziwka caly odcinek + rodzinne "perypetie" White`ow, jedyne godne uwagi wydarzenia , to 1minuta i ostatnie 5

ocenił(a) serial na 10
cold_whisper

właśnie obejrzałam ten 2 odcinek-nic specjalnego, jedynie ciekawy wątek był z Chalkym Whitem i jego potencjalnym zięciem.....wkurza mnie Gyp...miesza niepotrzebnie, nie pasuje mi gościu.

ocenił(a) serial na 8
MrsDean

No przecież ktoś musi mieszać, inaczej byłaby telenowela. Zgadzam się, że odcinek średniawy. Ale to dopiero początek sezonu. Na pewno się rozkręci.

cold_whisper

żadnego trupa :C

ocenił(a) serial na 10
SmakOranzady

ja miałem nadzieje, że będzie trup a mianowicie chodzi mi o tą dziwkę co Nucky z nią czas spędzał cały odcinek.. czekałem tylko aż ją kropnie a on się zachowuje jak by się w w tej k*rwie zakochał, chyba się chłop starzeje

ocenił(a) serial na 10
k17mil

albo chociaż jej przy*ebie z otwartej, trochę akcji by było, bo taki lekki niedosyt w tym drugim odcinku

k17mil

w scenie w łazience jak wziął do ręki maszynkę do golenia myślałam, że jej twarz pochlasta :)
ona go traktuję jak zabawkę, jednego z wielu a on faktycznie się chyba zakochał;p

ocenił(a) serial na 10
SmakOranzady

chyba, że ... to taka cisza przed burzą. Może się w Nuckym kumuluje to wszystko i któregoś pięknego odcinka będzie ostroooo ;)

ocenił(a) serial na 9
cold_whisper

ktoś wytłumaczy o co chodziło w tej scenie z Nucky'm i tym gościem z NY, któremu dawał kasę?

adam_87_filmweb

taki sobie, w sumie gdyby tu nie było Gypa to byłoby nudno jak nic.

adam_87_filmweb

Ten gosc ma przyjmowac lapowki dla tego polityka.

ocenił(a) serial na 8
cold_whisper

Jeden ze słabszych odcinków tego serialu.

ocenił(a) serial na 10
cold_whisper

Brak vendetty Harrowa to największy minus, facet od 2 sezonów czeka na odpowiedni wątek a scenarzyści dalej nie dają mu rozwinąć skrzydeł. W tym sezonie ma potencjał żeby naprawdę namieszać. Podobna sytuacja z Van Aldenem, pierwszy odcinek postawił go w ciekawej sytuacji, a tu cisza.
Ale tak ogólnie to nie jest źle, akcja się dopiero rozwija.

ocenił(a) serial na 5
cold_whisper

Jak to nic ciekawego, zablokowali wyplyw gozoly z Atlantic City wiec zaczyna sie nowa wojna - i jakie zakonczenie - kto dzwoni do kochanki Nuckiego ? - to moze byc tylko jedna osoba - facet bez twarzy :) - ktos sie zgadza ?

ocenił(a) serial na 8
SadSam

Jeszcze zastanawiam się nad Rothsteinem. Sam wspomniał, ze wynajmuje mieszkanie pannie Kent, więc na pewno znali się wcześniej. Chociaż to tylko gdybanie z mojej strony.

ocenił(a) serial na 8
cold_whisper

Coś mi się wydaje, że kroi się romans między Margaret a doktorkiem, w każdym razie chemia była. Iskrzy też pomiędzy Eliaszkiem i Doylem, ich konwersacja jest doprawdy urocza. Chalky jak zawsze świetny. Gyp nad wyraz opanowany tym razem, aż trudno uwierzyć, jaki był grzeczny w tej jadłodajni, gdzie mu podano makaron "lepszy niż u mamy". Najnudniejszy moment odcinka (przewijam przy kolejnym oglądaniu) to spotkanie szeryfa Thompsona z synem.

ocenił(a) serial na 10
cold_whisper

Czy Nuckyemu się przypadkiem nie upiekło? Była scena, że mówił Rothsteinowi, że napływ gorzały "ma być dzisiaj" ale Arnold go poprawił i powiedział, że jutro. Jak widzimy jednak samochody wyjechały dzień wcześniej bo Nucky uwierzył, że jego pracownicy będą lepiej wiedzieli niż on. Co było później, wiemy...

lestek190

Z tego wychodzi że tak upiekło się mu. Ale pewnie będzie kolejne starcie bo bez paliwa nie dojadą do Nowego Jorku.
Coś mi się wydaje że ta dziwka co kręci z Nuckym pracuje dla Gypa.

madmax707

Moim zdaniem odcinek w miare dobry. Zdziwiło mnie zachowanie Nuckyego przy tej dziwce, taki nieobecny ciągle był, jakby chciał ją zabić. Ździwiłem się, jak aktor grający Eliasa schudł. Wątki z Gypem bardzo mi się spodobały, w pierwszym odc. zachowywał się tragicznie, ciągle nerwy mu puszczały, a w tym coraz lepiej, zwłaszcza w kawiarni.

cold_whisper

Liczę na to, że w końcu rozwinie się wątek z Capone, bo czas najwyższy...

ocenił(a) serial na 5
rev1337

o Capone to byl serial "nietykalni"

SadSam

i co z tego ?

ocenił(a) serial na 5
rev1337

wydaje mi sie iz Capone gra jedynie epizodyczna postac, najwiecej o nim bylo jak sie kumal z Jamesem, a ze Jimmy zszedl - to bedzie spokojniej. Wlasnie rozwija sie watek Atlantic - NY. Nie wiem czy Capone cos mieszal w NY albo Atlantic (tak z historii) i nie wydaje mi sie iz ktos go tam bedzie na sile wciskal - to tylko moje przemyslenia, czy 3 seria jest oparta n aksiazce itd, nie wiem - jak ktos wie niech mnie poprowi

ocenił(a) serial na 7
cold_whisper

Mnie dziwi dlaczego Gyf nie zajebał tej całej wódki z tych ciężarówek i puścił wolno. I tak jest na czarnej liście NUcky'ego i tak, ja na jego miejscu rozwaliłbym wszystkich ludzi Nucky'ego i zabrał cały alkohol. I tak ma wroga, a miałby dużo pieniędzy z alkoholu i trochę ludzi NUcky'ego mniej.

ocenił(a) serial na 5
Banan1311

aby pozbycsie Nuckiego potrzebne jest zezwolenie innych bosow, inaczej Gyf poszedl by w piach nastepny. Onnarazie bada sytuacje i miesza. Kupil stacje - to jest legalne. Nucky oznajmil iz wycofuje sie z handlu alkoholem w sposob bezposredni, teraz wszystko idzie przez NY i Arnolda - Metlenie oslabia pozycje Nuckiego wzgledem Arnolda a zarazem nie skupia calej uwagina Gyf-ie. Miesza bowiem Nucky odmowil mu ostatniej dostawy i powiedzial aby zglosil sie do Arnolda - ten to uznal jako obelge i opuscil przyjecie - nie jest to jednak powod aby kogos zabijac - to jest business is on chcac czy nie chcac gdzies to Whisky musi kupic. Ostatnia stacja benzynowa daje mu karte przetargowa i szanse na wynegocjowanie czegos - bo zyskal juz zainteresowanie :)

na obecna sytuacje moga sie dogadac, Gyf zostanie zgnojony albo rozpeta sie mala wojenka. Jak napisalem wczesniej - ciekawy odcinek mimo iz trupy nie padaly - nadal twierdze iz tejemniczym kochankiem dziwki Nuckiego jest Richard (bez twarzy) - dosc znaczaco zwrocili na siebie uwage gdy wprowadzala sie do burdelu (oprowadzana przez matke Jimmiego) moze to byc tez wspomniana wczesniej siostra - niemniej jednak mam nadzieje ze cos sie wyjasni w nastepnym odcinku