Jak z arcydzieła można przejść w taką szmirę....?KAŻDY odcinek ostatniego sezonu to DNO.Pod każdym względem.
Każdy odcinek tego sezonu jest nieziemsko klimatyczny i przewspaniały. Serial cały czas trzyma ten sam, wybitny poziom.
Wystarczy spojrzeć na nasze profile...Ja preferuję DOBRE kino rozrywkowe.Kolega "drzewo_topola" kino bardziej hmmm,ambitne,oryginalne i klimatyczne.
Tobie pozostaje decyzja.......
PS.
"de gustibus non est disputandum"
Zgadzam się. Nie rozumiem osób, które krytykują 5 sezon. Jest klimatyczny jak poprzednie, a i widać, że finał będzie epicki. Zapowiada się masa trupów i zemsta Nucky'ego.
Dla mnie niepodwazalny GIGANT ,KRÓL seriali
Od poczatku do konca swietnie sie oglada,kazdy odcinek to dla mnie swieto i uczta dla duszy
Amen
""Dla mnie niepodwazalny GIGANT ,KRÓL seriali"""
Nawet w swoim gatunku przegrywa z Breaking Bad, The wire czy Sopranos.
Swoja opinie wystawilem nie ogladajac te trojcy o ktorej napomniales.Przymierzam sie do Breaking Bad ale boje sie ze mnie wciagnie, wiec wole nie probowac.Swoje wolne chwile rozdzielam na zakazane,homeland,the knick, i gotham ktory jestem prawie peny ze odstawie bo nie trzyma sie logiki i jest bzdurny.Po zakazane mooooze wezne sie za Breaking Bad,tymczasem Zakazane u mnie króluje.Wiem ze serial godny polecenia, ale nie wszyscy maja czas serialomanie.
niezłym trzeba być ignorantem i deklem żeby porównywać Zakazane Imperium (serial w dużej mierze oparty na autentycznych wydarzeniach) do któregokolwiek z wyżej wymienionych seriali i jeszcze pisać o jakimś podobnym gatunku. Już lepiej nic ignorancie nie pisz bo jedynie kompromitujesz się tego typu bzdurami.
Gatunek jest ten sam na każdym portalu filmowym dramat//kryminał znawco od siedmiu boleści :)
Różnica jedyna to taka, że Zakazane imperium ma scenariusz oryginalny, a pozostałe wymienione scenariusz adaptowany.
żaden to argument. Na filmwebie jest wiele tego typu kwiatków. Przykładowo film "Ostrożnie z dziewczynami" jest wg filmwebu komedią romantyczną <sic>. Zawsze mnie zastanawiało gdzie w tym filmie choćby odrobina romantyzmu- pewnie w ostatniej scenie scenie z niefortunnym blowjobem- hahaha. Dramat/kryminał to bardzo ogólnikowa kategoria do której można wrzucić połowę obecnie kręconych seriali. Reszte to komedie. Prawda jest taka że oprócz wątku mafii Zakazane Imperium nie ma nic wspólnego z Sopranos. o Breaking Bad nie wspominając. I żeby była jasność wszystkie te 3 seriale również są moim ulubionymi ;) przy czym Breaking Bad absolutnym nr1.
Nieładnie. Przecież jest też niezastąpiony "The wire". Czy też bardzo solidny "The shield".
Moim zdaniem Breaking Bad > The wire > Sopranos > Zakazane imperium.
A z takich typowych kryminałów:
Twin Peaks > Dexter > True Detective > Fargo > The Killing
>"Prawda jest taka że oprócz wątku mafii Zakazane Imperium nie ma nic wspólnego z Sopranos. o Breaking Bad nie wspominając"
Chyba niezbyt uważnie oglądałeś wymienione seriale. Mają wiele cech wspólnych, w tym najistotniejsze - wyraziści i moralnie niejednoznaczni główni bohaterowie o dość zmiennym charakterze i bezpardonowe ukazanie tematyki związanej ze światem przestępczym nie obfitującym w radosne zakończenia.
Czym Twoim zdaniem się różnią? Scenerią, czasami, rodzajami przestępstw? Historią i muzyką? xD
Breaking Bad to gniot dla dzieci jarających się narkotykami (podobnie jak przeceniany film "Nietykalni"), ta sama półka co Dexter czyli popkulturowa serialowa papka dla mas.
niby pod jakim względem dno?? Przecież 5 sezon póki co najbardziej bliski prawdziwej historii. Nie można było lepiej ulokować finałowego sezonu serialu opowiadającego o czasach prohibicji jak właśnie w czasach jej zakończenia Jeśli ktoś płacze nad tym że nie zastały domówione wątki z 4 sezonu to chyba nie ma bladego pojęcia o burzliwej historii tamtych czasów.
Akurat ,,znawco" serial opuścił przez ten przeskok najważniejsze wydarzenia tamtych czasów. Nie wypowiadaj się jak nie wiesz o czym piszesz.
Ja z wielka checia zobaczyl bym polaczenie Chicago i Nowego jorku i jak Capone i Lansky & Luciano dochodza do wladzy + konferencje w Atlantic bo tego przebolec nie moge ze nie pokazali. Serial do konca 3 sezon SUPER 4 sezon DNO 5 tez trzyma poziom DNA
Ale mnie to nieobchodzi :))) ja tylko pisze ze ktoś chce zjechał i tyle . Ps. Jak tam twoja praca mafijna:p