PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=427194}

Zakazane imperium

Boardwalk Empire
2010 - 2014
8,1 49 tys. ocen
8,1 10 1 49060
7,7 14 krytyków
Zakazane imperium
powrót do forum serialu Zakazane imperium

Jak z arcydzieła można przejść w taką szmirę....?KAŻDY odcinek ostatniego sezonu to DNO.Pod każdym względem.

ocenił(a) serial na 8
brunus

Każdy odcinek tego sezonu jest nieziemsko klimatyczny i przewspaniały. Serial cały czas trzyma ten sam, wybitny poziom.

drzewo_topola

No to jak jest w końcu? super czy dno, zdecydujcie się?

ocenił(a) serial na 9
Hnyszard

Wystarczy spojrzeć na nasze profile...Ja preferuję DOBRE kino rozrywkowe.Kolega "drzewo_topola" kino bardziej hmmm,ambitne,oryginalne i klimatyczne.
Tobie pozostaje decyzja.......
PS.
"de gustibus non est disputandum"

ocenił(a) serial na 8
Hnyszard

Każdy ma swój gust i trzeba się przekonać samemu ; )

ocenił(a) serial na 9
drzewo_topola

Zgadzam się. Nie rozumiem osób, które krytykują 5 sezon. Jest klimatyczny jak poprzednie, a i widać, że finał będzie epicki. Zapowiada się masa trupów i zemsta Nucky'ego.

brunus

Dla mnie niepodwazalny GIGANT ,KRÓL seriali

Od poczatku do konca swietnie sie oglada,kazdy odcinek to dla mnie swieto i uczta dla duszy

Amen

Rrrr

Potwierdzam, zawsze mam ciary kiedy słucham muzyki przy napisach końcowych każdego odcinka :D

ocenił(a) serial na 7
Rrrr

""Dla mnie niepodwazalny GIGANT ,KRÓL seriali"""

Nawet w swoim gatunku przegrywa z Breaking Bad, The wire czy Sopranos.

returner

Swoja opinie wystawilem nie ogladajac te trojcy o ktorej napomniales.Przymierzam sie do Breaking Bad ale boje sie ze mnie wciagnie, wiec wole nie probowac.Swoje wolne chwile rozdzielam na zakazane,homeland,the knick, i gotham ktory jestem prawie peny ze odstawie bo nie trzyma sie logiki i jest bzdurny.Po zakazane mooooze wezne sie za Breaking Bad,tymczasem Zakazane u mnie króluje.Wiem ze serial godny polecenia, ale nie wszyscy maja czas serialomanie.

ocenił(a) serial na 9
returner

niezłym trzeba być ignorantem i deklem żeby porównywać Zakazane Imperium (serial w dużej mierze oparty na autentycznych wydarzeniach) do któregokolwiek z wyżej wymienionych seriali i jeszcze pisać o jakimś podobnym gatunku. Już lepiej nic ignorancie nie pisz bo jedynie kompromitujesz się tego typu bzdurami.

ocenił(a) serial na 7
Piotrekk_2

Gatunek jest ten sam na każdym portalu filmowym dramat//kryminał znawco od siedmiu boleści :)
Różnica jedyna to taka, że Zakazane imperium ma scenariusz oryginalny, a pozostałe wymienione scenariusz adaptowany.

ocenił(a) serial na 9
returner

żaden to argument. Na filmwebie jest wiele tego typu kwiatków. Przykładowo film "Ostrożnie z dziewczynami" jest wg filmwebu komedią romantyczną <sic>. Zawsze mnie zastanawiało gdzie w tym filmie choćby odrobina romantyzmu- pewnie w ostatniej scenie scenie z niefortunnym blowjobem- hahaha. Dramat/kryminał to bardzo ogólnikowa kategoria do której można wrzucić połowę obecnie kręconych seriali. Reszte to komedie. Prawda jest taka że oprócz wątku mafii Zakazane Imperium nie ma nic wspólnego z Sopranos. o Breaking Bad nie wspominając. I żeby była jasność wszystkie te 3 seriale również są moim ulubionymi ;) przy czym Breaking Bad absolutnym nr1.

ocenił(a) serial na 7
Piotrekk_2

Nieładnie. Przecież jest też niezastąpiony "The wire". Czy też bardzo solidny "The shield".
Moim zdaniem Breaking Bad > The wire > Sopranos > Zakazane imperium.
A z takich typowych kryminałów:
Twin Peaks > Dexter > True Detective > Fargo > The Killing

użytkownik usunięty
Piotrekk_2

>"Prawda jest taka że oprócz wątku mafii Zakazane Imperium nie ma nic wspólnego z Sopranos. o Breaking Bad nie wspominając"
Chyba niezbyt uważnie oglądałeś wymienione seriale. Mają wiele cech wspólnych, w tym najistotniejsze - wyraziści i moralnie niejednoznaczni główni bohaterowie o dość zmiennym charakterze i bezpardonowe ukazanie tematyki związanej ze światem przestępczym nie obfitującym w radosne zakończenia.
Czym Twoim zdaniem się różnią? Scenerią, czasami, rodzajami przestępstw? Historią i muzyką? xD

ocenił(a) serial na 9
returner

Breaking Bad to gniot dla dzieci jarających się narkotykami (podobnie jak przeceniany film "Nietykalni"), ta sama półka co Dexter czyli popkulturowa serialowa papka dla mas.

ocenił(a) serial na 9
brunus

niby pod jakim względem dno?? Przecież 5 sezon póki co najbardziej bliski prawdziwej historii. Nie można było lepiej ulokować finałowego sezonu serialu opowiadającego o czasach prohibicji jak właśnie w czasach jej zakończenia Jeśli ktoś płacze nad tym że nie zastały domówione wątki z 4 sezonu to chyba nie ma bladego pojęcia o burzliwej historii tamtych czasów.

ocenił(a) serial na 9
Piotrekk_2

Akurat ,,znawco" serial opuścił przez ten przeskok najważniejsze wydarzenia tamtych czasów. Nie wypowiadaj się jak nie wiesz o czym piszesz.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Andeddu

Ja z wielka checia zobaczyl bym polaczenie Chicago i Nowego jorku i jak Capone i Lansky & Luciano dochodza do wladzy + konferencje w Atlantic bo tego przebolec nie moge ze nie pokazali. Serial do konca 3 sezon SUPER 4 sezon DNO 5 tez trzyma poziom DNA

ocenił(a) serial na 10
Andeddu

Ale mnie to nieobchodzi :))) ja tylko pisze ze ktoś chce zjechał i tyle . Ps. Jak tam twoja praca mafijna:p

ocenił(a) serial na 9
mateuszz27

,,Zaczełeś"

ocenił(a) serial na 9
mateuszz27

,,Nieobchodzi"

ocenił(a) serial na 10
Andeddu

Jak już coś to pisze sie nie obchodzi haha