Pamiętamy, że James pracował dla Torrio, znał się dość dobrze z Capone'm i Luciano. Do
tej pory nikt z nich nie wspomniał o Jimmym ani słowa, nawet Harrow. Jest to jedyny detal
jaki naprawdę mi wadzi w tym sezonie..
w 3 odcinku Luciano nawija o Jimmym do jego matki, że to jego lokal i coś tam bo ta chce od niego kasę na jakieś naprawy bo jimmyego nie ma, najwyraźniej chyba gdzieś "wyjechał" :] ale skoro Richard wie że to Nucky to jak możliwe jest że NY i Chicago tego nie wie...?? też się zastanawiam
oni w ogóle wiedzą, że on nie żyje? Nie rozumiem czemu producenci to tak rozwiązali..
Przecież Richard wie. Albo się przynajmniej domyśla - w końcu niegłupi chłopak jest. W scenie, w której zaprowadza Mickey'ego pod muszką pistoletu do Nucky'ego mówi, że sam zastrzelił Munię z zemsty za zabójstwo Angeli. Gdy Nucky pyta o Jimmy'ego, Richard odpowiada, że ten był żołnierzem, no i taka robota, że akurat przegrał i nie zamierza się mścić z tego powodu.
Luciano trzyma sztamę z matką Jimmy'ego, więc po co ma się przejmować byłym wspólnikiem. Może nawet dobrze wie zarówno Luciano jak i Torio co się stało, ale im się nie opłaca wszczynać dymu z tego powodu. Nie przecieniajmy znowu Jimmy'ego. Był płotką przy Nucky'm i nie warto się o niego nadmiernie dopytywać.
A mi tak brakuje Darmodieg ta postać miała charakter szkoda no ale widać ze Nucky tez sie juz nie pierd... :p
nie pamiętam jak z NY ale z Chicago to tam była taka akcja że Torrio przestał kupować alko od Nuckyego i sam Capone wpadł mu to powiedzieć więc nie dość że zabili im dostawcę i dobrego koleżkę, mieliby się o co wkurzyć... :] a poza tym to wszyscy młodzi się zgadali że trzeba zacząć przejmować rynek (nie pamiętam w którym odcinku) Capone, Jimmy, Luciano, Meyer, więc też powinni się czegoś donyślać. a zresztą zwalili scenarzyści że nie wyjaśnili tego odrazu, chyba że mają jakieś plany odnośnie tego
to świat gangsterki, myślę, że nawet jak wiedzą, że nie żyje, to nikt się nad tym nie rozpływa, każdy z nich może być następny.... nie był w końcu aż taką osobistością
No a poza tym pod koniec poprzedniego sezonu było coś, że Jimmy się "zaciągnął do wojska z powrotem" :P matka wierzy, że on wróci...
nie mówił tak Nucky pod koniec ostatniego odcinka 2 sezonu??? podczas kolacji z Margaret.
mówię, że puścił plotkę, może się przyjęła? :P
nawet Margeret wiedziała ocb. Dla mnie jest po prostu dziwne, że nikt nie wspomina od Jimmym. Jedynie sumienie Enocha.
dokładnie też nie czaje tego w końcu zaczął być już jakąś siłą w AC i jego zniknięcie nie powinno się obyć bez echa. gdyby był szeregowym cynglem to tak no ale rządził w jakiś sposób i się liczył. może teraz te retrospekcje, ten włoch coś się rozwinie że może matka Jimmyego podzieli się tym sekretem z nim i będą się starać zemścić na Nuckym, przynajmniej jego matka wykorzystując Włocha. nie wiem taki tylko mój pomysł na następne odcinki :]]] ale poczekamy zobaczymy co dla nas przygotowali scenarzyści :]
źle sformułowałem, richard wie, ale capone? torrio? fakt torrio i luciano mają w dupie. Luciano żył bo James mu pozwolił, torrio był jego protektorem przez czasy zaszywania się w ch.c. Ale bez jaj, nikt nie wspomina postaci która nas wprowadziła i dała i dała kopa temu serialowi jakże słabemu w stosunku do soprano - a jakże silnemu w momencie kiedy główny bohater nam macha, pod koniec (dopiero!) drugiego sezonu, to właśnie kocham w hbo
Ale przez te pół roku jak czekałeś na odc. nikt Ci nie pokazał jak znajomi Darmodyego to odczuli. Nie chce płaczu, zemsty, ale ku**a słowo uznania To darmody ich pchnął w kierunku "róbmy coś sami, bez starych" jakże proste i 'na czasie' a jakże stare i błagające o piedestał
Tak, ja także liczę, że w trzecim sezonie pojawią się odcinki retrospekcyjne w stylu tego z 2x11, dla mnie jednego z najlepszych.
Na chwilę obecną trzeba przyjąć, że wszystkie "szoki" i akcje z tym związane już się rozegrały. Przecież nikt nie wróci do wydarzenia sprzed półtora roku. Życie toczy się dalej, rynek czeka na alkohol, kasa ciągle do wzięcia. Nie ma co wracać do "zwykłego" porachunku na szczytach.
W bodajże drugim odcinku trzeciego sezonu Charlie rozmawia z matką Jimmy'ego i tam, bodajże matka mówi że Jimmy wyjechał i żeby Charlie nie przejmował, bo ona go zastępuje. Czy jakoś tak ;-)
W bodajże drugim odcinku trzeciego sezonu Charlie rozmawia z matką Jimmy'ego i tam, bodajże matka mówi że Jimmy wyjechał i żeby Charlie nie przejmował, bo ona go zastępuje. Czy jakoś tak ;-)