PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=427194}

Zakazane imperium

Boardwalk Empire
2010 - 2014
8,1 49 tys. ocen
8,1 10 1 49062
7,7 14 krytyków
Zakazane imperium
powrót do forum serialu Zakazane imperium

Jak na razie chyba obejrzalem 3 odc. Jestem rozczarowany. W sumie to je nie ogladam a mecze ;]. Dialogi banalne. Sceny przemocy maja je zastapic chyba:). Bohaterowie sa nijacy. Scenografia oczywiscie na plus ale to za malo. Przerost formy nad trescia jak dla mnie. Zobacze jak dalej. Nie poddam sie latwo:).

ocenił(a) serial na 10
adi200022

Śmiem twierdzić że serial nie jest dla Ciebie, jest spore grono osób które po prostu nudzą się na tym serialu. Mnie na przykład bohaterzy zachwycają swoją prawdziwością. Na szczególną pochwałę dla scenarzystów przemawia postać Jimmiego Darmody.. chyba jedna z najlepiej wykreowanych postaci serialowych ostatnich lat - spokojnie stawiam koło Dextera Morgana i Dr. House'a. Bardzo podoba mi się także pojawienie się postaci autentycznych takich jak Al Capone, Lucky Luciano, Meyer Lansky. Dla osób choć trochę interesujących się Mafią z tamtego okresu ten serial to prawdziwa uczta. Nie narzekam też na powolny rozwój fabuły bo dzięki temu kariera Jimmiego nabiera idealnego tępa, nie za szybko nie za wolno.. tak jak to jest w dzisiejszych produkcjach że chłopiec dopiero co wchodzi w szeregi Mafii i zostaje od razu kapitanem.

Pozdrawiam