Zastanawiam się, co na promenadzie w Atlantic City robi duża reklama piwa Budweiser w czasach prohibicji. Gafa?
Reklama widoczna jest już w pilocie. Czas około 01:12:19. Ostatni duzy bilbord po prawej od reklamy Coca-Coli. Później przewijała się jeszcze kilka razy(co prawda na samym początku nie było jeszcze prohibicji) w późniejszych odcinkach więc uznaję to raczej za gafę.
Budweiser w trakcie prohibicji produkował napoje bezalkoholowe (czy sprzedawali nielegalnie piwo nie wiem, nie chwalą się). Wystarczyło poczytać trochę o historii marki zanim się walnęło bezmyślnie posta.
Ok, możesz twierdzić, że post jest bezmyślny, ale nie musiałem tego chyba wiedzieć, nieprawdaż? Poza tym nie napisałem, że twórcy popełnili gafę, jedynie wyraziłem swoją wątpliwość, niemniej dziękuję za informację, nie chciałbym tu wywoływać jakiejś kolejnej wojny na słowa. Pozdrawiam.
w porządku. wiesz, budweiser znalazł po prostu sposób na to żeby nie znikać z bannerów - oficjalnie produkowali napoje bezalkoholowe, a czy korzystali z usług mafii do sprzedawania prawdziwego alkoholu, to nie wiem.
i sorki za ten najazd, myślałem że to kolejna próba czepiania się na siłę żeby zdyskredytować twórców serialu...
Faktycznie jest tam reklama Budweisera, pełen szacun za spostrzegawczość;)
W sumie ciekawe, czy w latach prohibicji Budweiser wchodził w układy z przestępczym podziemiem czy tylko produkowali oranżadki?