PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=427194}

Zakazane imperium

Boardwalk Empire
2010 - 2014
8,1 49 tys. ocen
8,1 10 1 49062
7,7 14 krytyków
Zakazane imperium
powrót do forum serialu Zakazane imperium

Rewelacja!

ocenił(a) serial na 10

Jeden z lepszych serialów jakie widziałem, duch Maritna Scorsese obecny choć rezyserowął chyba tylko pilota a wyprodukował całość (wraz M. Wahlbergiem), czasy prohibicji, Ala Capone'a, Lucky Luciano, wiele watków i wszystko dopieszczone i wysmakowane w detalach, widać tutaj rozmach kina, po "Grze o tron" drugi kapitlany serial i czekam na drugą cześć a paskudny z wyglądu S. Buscemi wygląda tutaj nawet nawet ;), kapitalna także rola Pitta, Michaela, niej urodziwego niż Brad ale niemniej utalentowanego.

ocenił(a) serial na 10
ryssiook

zgoda !

ryssiook

Czy ja wiem,czy Michael Pitt mniej urodziwy od słynnego Brada?;) Brad owszem przystojny,ale ma typowo słodką,lalusiowatą buźkę,z kolei w Michaelu jest pewna doza tajemniczości..głębia,aktor,który może grać zarówno romantycznego,nieśmiałego kochanka,jak i twardego,bezwzględnego przestępcę:] A rola Jimmiego w serialu jakby skrojona wporst pod niego.Co do samego serialu,to faktycznie czuć ducha epoki..Wyjątkowo nie przeszkadzają mi te kłęby papierosowego dymu na ekranie oraz hektolitry wypijanego alkoholu:D S.Buscemi-dobra rola,widać tu doskonale,jak mężczyzna u władzy działa na kobiety;) Bardzo denerwuje mnie Miss Danziger w roli kochanki Buscemiego-bardzo irytująca osóbka.Trochę zaskoczył mnie A.Capone.Oglądałam niegdyś film o nim i wydawało mi się wówczas,że był całkiem inną postacią.Tu jawi się wręcz jako mały,awanturniczy człowieczek,który ciągle chciałby kogoś "lać".W każdy razie jestem dopiero na 5tym odcinku,więc pewnie z czasem jego postać ewoluuje.

ocenił(a) serial na 10
avosette

Ogólnie rewela (muzyka, scenografia, obsada, fabuła), ale a propos dopieczonych szczegółów - jedna pierdółka jest - babka sprzedająca kiecki po ok 500 baksów jęczy, że nie wyrabia z czynszem na promenadzie ale wróżka za 25 centów funkcjonuje na luzie:)
Ale to poważnie pierdółka może ma duży ruch. Jak na wstępie: zajebiaszczy serial w dodatku oparty na faktach więc jak dla mnie ma jeszcze większy smaczek.
Polecam gorąco.

gesior79

Hheh,wróżka i pani od kiecek to już naprawdę niuans,kto by tam zauważył;D Chociaż możliwe jest,że babka ze sklepu z ciuchami bezczelnie wykorzystała tę Schroeder,by po prostu zaoszczędzić,a tak naprawdę wcale nie miała problemów z czynszem.Okazja czyni złodzieja ponoć;)
Muzyka,kłęby dymu urzekają najbardziej,a zaraz potem cała reszta:] Genialna produkcja.Oby więcej takich seriali..jak patrzę,co majstruja w polskiej telewizorni,to ręce opadają..Chociaż z tych historycznych,to "Czas honoru" jest bardzo ok w sumie.