PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=427194}

Zakazane imperium

Boardwalk Empire
2010 - 2014
8,1 49 tys. ocen
8,1 10 1 49065
7,7 14 krytyków
Zakazane imperium
powrót do forum serialu Zakazane imperium
ocenił(a) serial na 10
babariba

Wiem, że to mało satysfakcjonująca odpowiedź, ale premiera USA ma być 8 września. Z tego co mi wiadomo w Polsce można będzie zobaczyć Boardwalk Empire max do 13, bodajże HBO będzie go emitować. Ja jednak będę oglądał po angielsku bo nie wytrzymam nerwowo do Polskiej premiery :D
Jeśli angielski to dla Ciebie nie problem, też polecam zasadzić się na wersje anglojęzyczną na jednym z portali przeznaczonych do oglądania filmów\seriali.

Falconett

problem to nie jest, ale oglądanie w jakości HD na 42 calowym telewizorze bardziej mnie przekonuje niż ekran laptopa ;) ale jeśli polskie hbo się nie pokwapi, to chyba juz długo nie wytrzymam. dzięki ;)

ocenił(a) serial na 10
babariba

Wiesz co, jest też inna sposobność... Możesz zrobić tak jak ja czyli (doczytaj do końca): Gdy pojawi się na jakimś serwisie oferującym pliki .torrent, pobierasz odcinek w rozdzielczości 1080p - jeśli takiego niema - 720p. Oglądasz i cieszysz się nieskalanym obrazem i dźwiękiem, ale to nie koniec! PO obejrzeniu, wdrapujesz się na stronę gdzie przegląda się filmy\seriale itp, i co by sumienie było szczęśliwe i producenci serialu również - wysyłasz smsa wykupując możliwość obejrzenia odcinka w rozdziałce HD. Czy go obejrzysz jeszcze raz czy nie, Twoja sprawa. Chyba, że potrafisz podłączyć laptopa pod TV, wtedy bez nielegalnego źródła możesz takim smsem wykupić dostęp do HD i obejrzeć go na swoim ogromnym 42" telewizorze leżąc na kanapie :) Zawsze można czekać na HBO ale jeśli nie masz HBO HD, to wyczekiwanie chyba mija się z celem. Pozdyrawiam.

ocenił(a) serial na 9
Falconett

Po tym co napisałeś zaczynam doceniać swojego pendrive'a i telewizor z wejściem USB.

ocenił(a) serial na 9
babariba

HBO na swej stronie polskiej podaje 9-września sezon 4, odcinek pierwszy. Mowa tu o HBO GO.

ocenił(a) serial na 8
iraz75

Niestety, ale w polskim HBO serial będzie miał premierę dopiero 4 listopada. Szkoda, że tyle trzeba będzie czekać :(

ocenił(a) serial na 10
domino

Zawsze każdy epizod z lektorem pojawiał się już dzień po amerykańskiej premierze. Teraz będzie tak samo.

giant enemy crab

Wiadomo coś,czy sezon 4ty będzie ostatni,czy w zanadrzu jeszcze 5ty?Mam nadzieję,że 4ka to nie będzie koniec..bo uwielbiam ten serial.

ocenił(a) serial na 10
avosette

Na pewno nie będzie to ostatni sezon. W serialu będzie dopiero rok 1924, a choćby do jednego z najważniejszych wydarzeń tamtych czasów , czyli konferencji w Atlantic City gdzie powstał zalążek Syndykatu brakuje 5 lat. Nie wiem jak długo HBO zamierza ten serial ciągnąć, ale jeśli nie przyspieszą wydarzeń, to mogą kręcić jeszcze dobre kilka sezonów.

ocenił(a) serial na 10
giant enemy crab

Pozostało też 4 lata życia Arnolda Rothstein'a. Uwielbiam tą postać, jest tak rewelacyjnie przedstawiona i grana przez tego Michael'a Stuhlbarg'a, że głowa mała. Uwielbiam ten serial i pewnie gdyby zrobili z niego drugą modę na sukces też bym się cieszył :) A tak poważnie, to nudny do bólu był jeden odcinek ale nie pamiętam który natomiast całokształt.. Dla mnie równy z moją oceną - 10. I uważam, że Boardwalk Empire w pełni zasługuje na każdy z tych 10 punktów.

ocenił(a) serial na 10
giant enemy crab

Zapomniałem wspomnieć o wpatrywaniu się w piękną wg mnie Panią Margaret Thompson :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 10
Samson_Szatan

Napisałem tylko o jej urodzie, a to, co robi jako Margaret Thompson.. Heh, gdyby mi kobieta robiła takie rogi jak Margaret Enochowi, Olivier czy jak on tam miał na imię, skończyłby w podobny sposób jak ten z serialu z tą różnicą, że ja bym go tak urządził :) Swoją drogą, nigdy nie byłem gangsterem i moja kobieta nie musiała sobie radzić z takimi problemami. Margaret w BE co prawda zachowuje się jak mała ***** ale z drugiej strony nie wiem jak to jest żyć w strachu przed gniewem mafii, w obawie o życie swoich dzieci. Na domiar złego, jeśli dotarło do niej, że to Enoch stał za zabójstwem jej męża.. Jaki by on nie był, był ojcem jej potomstwa to aż prosi się o jakąkolwiek zemstę.
Niemniej jak dla mnie jest bardzo atrakcyjną kobietą, dodatkowo lubię starsze od siebie więc przyjemnie ogląda mi się jej buźkę :)

Falconett

Tylko nie chodzi o zdradę, bo on ją też zdradzał z tą aktoreczką z twarzą Myszki Mickey, ale raczej o to, że chciała uciec, mimo tego, że powinna być mu wdzięczna, nawet za to, że usunął jej męża.

ocenił(a) serial na 10
Samson_Szatan

Wiesz, to co napisałeś nasuwa mi myśl o niewolnictwie w myśl czegoś takiego "ja tobie pomogłem, to na zawsze jesteś moja". Jak dobrze pamiętam to Nucky został przyłapany przez Margaret w sklepie z odzieżą, nie pamiętam jak długo po tym zadecydowała, żeby go opuścić. Enoch jej pomógł, poprawił status społeczny ale kobieta nie ucieka od mężczyzny "bo tak", zawsze są jakieś powody. Pamiętasz jak na początku znajomości pomiędzy Nuckym i Margaret, przyszła pani Thompson lała w siebie jakiś płyn (ten co go prostytutki do antykoncepcji używały)? Wspominam o tym, bo być może Margaret od początku była z Nuckym tylko przez wzgląd na poprawę życia swoich dzieci a gdy status był już wysoki i bogactwo było na wyciągnięcie ręki, postanowiła z powrotem zaznać miłości...
Nieco to chaotyczne, ale skoro poruszyłeś ten temat to tak sobie w rozmyślałem nad nim pisząc odpowiedź :)

ocenił(a) serial na 10
babariba

A wie ktoś o której godzinie mają go wyemitować?

ocenił(a) serial na 10
wafel4

Na HBO GO miałem zawsze odcinek odkodowany jak wracałem ze szkoły :P

ocenił(a) serial na 10
babariba

Na exsite jest już nowy odcinek z lektorem.

ocenił(a) serial na 10
babariba

Tak obserwuje ten wątek, nieźle się rozwinął jak na jedno pytanie w temacie :)

Falconett

hahah faktycznie :D
a co do tego ILE jeszcze będzie serii ZI to nie oszukujmy się - nie zależy to od tego, czy będą pomysły na odcinki, bo wiadomo, że ich nie zabraknie. zależy to tylko od tego, jak długo serial będzie przynosił zyski :).
To oglądał ktoś już odkodowany 1 odc IV serii ? :D

ocenił(a) serial na 10
babariba

Ja wczoraj oglądałem :) Jest styl, są pomysły na to co stanie się dalej, ale po takiej przerwie jeden odcinek to zdecydowanie zbyt mało!
Czekam na następny z niecierpliwością :)