PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=427194}

Zakazane imperium

Boardwalk Empire
2010 - 2014
8,1 49 tys. ocen
8,1 10 1 49065
7,7 14 krytyków
Zakazane imperium
powrót do forum serialu Zakazane imperium

Serial kostiumowy, już w poprzednich coś tam mi nie pasowało, ale dałem sobie spokój. A w 1 odcinku trzeciego sezonu na samym wstępie co widzę? Styropianowe kubki. :D
Dla nie wiedzących styropian wynaleziono gdzieś w 1950 roku dopiero.

myrevin

Skąd wiesz, że były ze styropianu? Nie próbuj zabłysnąć, czepiając się nie mając pojęcia.

http://kwasnicki.prawo.uni.wroc.pl/pliki/Dziatlowicz%20Naczynia%20jednorazowe.pd f

Arg

Oczywiście że nie wiem z czego były.. Uważasz że próbowałem zabłysnąć ... cóż każdy sądzi wg siebie. No to TY napisz nam z czego były.
Pokrywki do tych kubków też wyglądają na nowoczesne. Też to nie ich czas, ale... Pierwszy McDonald to gdzieś 1940 rok.. no jednak też odległy od czasów tego serialu.. No skąd była dostawa śniadania dla gngsta? Lata 30, kto produkował takie kubki, nadmienię że plastik też oficjalne narodziny ma późniejsze niż lata w których osadzony jest ten odcinek serialu.

myrevin

Skoro nie wiesz z czego, to czemu stwierdzasz, że są styropianowe? Jakbyś kliknął w link, który podałem to byś się dowiedział, z czego mogły być w tamtych latach - z papieru.

Teraz wyskakujesz z McDonaldem , którego nie pokazano w serialu.

Lata 20 jeśli już, a dokładniej 1923 na początku 3 sezonu.

Arg

Stwierdziłem bo tak te kubki wyglądały, obejrzałem tą scenę teraz trzy razy przyglądając się kubkom, faktycznie można uznać że są z papieru. Wieczka wyglądają na papierowe. Ot scena zupełnie jak z dzisiejszych czasów. Stąd zaskoczenie. Pierwszy fast food to 1916 rok więc wszystko się zgadza.

ocenił(a) serial na 10
myrevin

Hm, ciekawa obserwacja. W sumie te kubki rzeczywiście dość nowocześnie wyglądały. Z drugiej strony ponoć Scorsese baaardzo naciskał na jak najlepsze odwzorowanie tamtych lat i wydawał na to kupę kasy [jest o tym mowa w ciekawostkach na FW], więc aż nie chce mi się wierzyć w takie przeoczenie.