Chciałbym poznać waszą opinie na temat vendetty Harrowa z końcówki 3 sezonu. Myślicie, że działał sam, spontanicznie czy może dogadał się z Nucky T.? W końcu później Nucky razem z bratem wchodzą do burdelu sami przeciwko niezłej obstawie Gypa (fakt, że już nie żyli), ale skąd mogli o tym wiedzieć?
Też mnie zastanowił ten motyw. Richard według mnie działał na własną rękę, nic nie sugeruje, by porozumiał się z Nuckym. Tym bardziej, że jak bracia Thompson wchodzą do burdelu, to wyglądają na zaskoczonych masakrą. Dziwi mnie tylko fakt, że w takim układzie zdecydowali się pójść tam w dwójkę. Po co White i Capone rozwalali ludzi Masserii na drodze, zamiast zająć się Gypem? Trochę niedopracowana ta końcówka.
Dokładnie, przecież Nucky mógł zabrać ze sobą paru ludzi od White'a i Capone, a resztę zostawić na zasadzkę w lesie. Może w 4sezonie coś się wyjaśni w tej sprawie, bo po tych krótkich trailerach widać, że Harrow nadal będzie kluczową postacią serialu, tylko pytanie dla kogo będzie pracować.
Właśnie nie bardzo wiem jaka rola przypadnie teraz Richardowi. Jakoś nie widzę dla niego miejsca w samodzielnym wątku. Myślałem, że w tym sezonie będzie chciał się zemścić na Nuckym za śmierć Jimmy'ego. Tymczasem szybko okazało się, że zemsta go nie interesuje i właściwie przez cały sezon albo niemrawo kręcił się po burdelu Gillian albo chodził na randki z jakąś laską, która zapewne nie odegra żadnej większej roli w fabule. Myślę, że jedyne rozwiązanie to "przypiąć" go do któregoś z głównych graczy jako cyngla, czy ochroniarza. Ciągnięcie wątku z Gillian (chyba też mi mignęła w trailerze, więc zapewne żyje) i małym Tommym nie ma moim zdaniem sensu - ciężko się przez to brnęło.
Ja strzelam, że albo się dogada z Thompsonem albo wróci do Chicago, gdzie odegra jakąś role w konflikcie Capone'a z O'Banionem. Też nie widzę sensu ciągnąć wątku "ochroniarza" małego Tommiego, a Gillian faktycznie mignęła w trailerze, ale pewnie dalej będzie prowadzić swój burdelik. Za to nie widziałem Margaret, co trochę napawa optymizmem, że już nie będzie odgrywać takiej pierwszoplanowej roli.
SPOILERY FINAŁU SEZONU 2
SPOILERY FINAŁU SEZONU 2
W rozmowie z kimś tam Richard mówił że nie żywi urazy do Nuckiego za zabicie Jimmiego.. Jimmy był żołnierzem, odwrócił się od Nuckiego i działał przeciwko niemu, podjął ryzyko i dostał kulkę.. Natomiast Angela była cywilem nie uczestniczącym w tych wojnach o pieniądze, tereny i wpływy. Dlatego Harrow zabił Manniego Horvitza