PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=427194}

Zakazane imperium

Boardwalk Empire
2010 - 2014
8,1 49 tys. ocen
8,1 10 1 49065
7,7 14 krytyków
Zakazane imperium
powrót do forum serialu Zakazane imperium

Wasza opinia

ocenił(a) serial na 9

Chciałbym poznać waszą opinie na temat vendetty Harrowa z końcówki 3 sezonu. Myślicie, że działał sam, spontanicznie czy może dogadał się z Nucky T.? W końcu później Nucky razem z bratem wchodzą do burdelu sami przeciwko niezłej obstawie Gypa (fakt, że już nie żyli), ale skąd mogli o tym wiedzieć?

ocenił(a) serial na 6
mariben85

Też mnie zastanowił ten motyw. Richard według mnie działał na własną rękę, nic nie sugeruje, by porozumiał się z Nuckym. Tym bardziej, że jak bracia Thompson wchodzą do burdelu, to wyglądają na zaskoczonych masakrą. Dziwi mnie tylko fakt, że w takim układzie zdecydowali się pójść tam w dwójkę. Po co White i Capone rozwalali ludzi Masserii na drodze, zamiast zająć się Gypem? Trochę niedopracowana ta końcówka.

ocenił(a) serial na 9
Dwight_

Dokładnie, przecież Nucky mógł zabrać ze sobą paru ludzi od White'a i Capone, a resztę zostawić na zasadzkę w lesie. Może w 4sezonie coś się wyjaśni w tej sprawie, bo po tych krótkich trailerach widać, że Harrow nadal będzie kluczową postacią serialu, tylko pytanie dla kogo będzie pracować.

ocenił(a) serial na 6
mariben85

Właśnie nie bardzo wiem jaka rola przypadnie teraz Richardowi. Jakoś nie widzę dla niego miejsca w samodzielnym wątku. Myślałem, że w tym sezonie będzie chciał się zemścić na Nuckym za śmierć Jimmy'ego. Tymczasem szybko okazało się, że zemsta go nie interesuje i właściwie przez cały sezon albo niemrawo kręcił się po burdelu Gillian albo chodził na randki z jakąś laską, która zapewne nie odegra żadnej większej roli w fabule. Myślę, że jedyne rozwiązanie to "przypiąć" go do któregoś z głównych graczy jako cyngla, czy ochroniarza. Ciągnięcie wątku z Gillian (chyba też mi mignęła w trailerze, więc zapewne żyje) i małym Tommym nie ma moim zdaniem sensu - ciężko się przez to brnęło.

ocenił(a) serial na 9
Dwight_

Ja strzelam, że albo się dogada z Thompsonem albo wróci do Chicago, gdzie odegra jakąś role w konflikcie Capone'a z O'Banionem. Też nie widzę sensu ciągnąć wątku "ochroniarza" małego Tommiego, a Gillian faktycznie mignęła w trailerze, ale pewnie dalej będzie prowadzić swój burdelik. Za to nie widziałem Margaret, co trochę napawa optymizmem, że już nie będzie odgrywać takiej pierwszoplanowej roli.

ocenił(a) serial na 10
Dwight_

SPOILERY FINAŁU SEZONU 2
SPOILERY FINAŁU SEZONU 2
W rozmowie z kimś tam Richard mówił że nie żywi urazy do Nuckiego za zabicie Jimmiego.. Jimmy był żołnierzem, odwrócił się od Nuckiego i działał przeciwko niemu, podjął ryzyko i dostał kulkę.. Natomiast Angela była cywilem nie uczestniczącym w tych wojnach o pieniądze, tereny i wpływy. Dlatego Harrow zabił Manniego Horvitza