PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=427194}

Zakazane imperium

Boardwalk Empire
2010 - 2014
8,1 49 tys. ocen
8,1 10 1 49062
7,7 14 krytyków
Zakazane imperium
powrót do forum serialu Zakazane imperium

w oczekiwaniu na kolejny sezon Boardwalk a przed powrotem Californication co mozna obejrzeć

Jaki serial jest wart rozpoczęcia? Homeland, czy Miasto cudów

Jakie seriale oglądam możecie zobaczyć na moim profilu

peeszet

house of cards

ocenił(a) serial na 9
deenes_filmweb

już obejrzałem, warto było ;)

peeszet

Pojutrze premiera nowego serialu "Mob City", którym też możesz się zainteresować ;)

ocenił(a) serial na 10
peeszet

polecam Peaky blinders

peeszet

shameless US

ocenił(a) serial na 9
peeszet

dzięki Panowie za odpowiedzi :)

Peaky blinders wygląda smacznie

ocenił(a) serial na 9
peeszet

Polecam Breaking Bad fenomenalny serial :)

ocenił(a) serial na 9
Marcin30

obejrzany :P

czy fenomenalny to nie wiem, raczej dobry

Wire było dla mnie dużo dużo lepszym serialem

w BB strasznie zaczęli kombinować przez ostatni sezon i ten dodatek po kilku msc, zniszczyli świetne poprzednie sezony

ocenił(a) serial na 8
peeszet

Nic nie przekombinowali. The Wire jest świetne, ale brakuje w nim pewnego pazura, który sobą coś prezentuje. BB nie dość, że opowiada o bardzo ważnej rzeczy, to jet kapitalnie zrealizowany, zagrany i wyreżyserowany. Ostatni sezon ( 8 odcinków) to jest kompletne arcydzieło, nie dało się tego zrobić inaczej ani lepiej. Jeśli uważasz, że przekombinowali to oznacza, że to po prostu serial nie dla Ciebie i nie przyjąłeś konwencji, jaką narzucił twórca.

ocenił(a) serial na 9
drzewo_topola

pierdu pierdu

ale grunt że serial był dla Ciebie

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 8
peeszet

Otóż to, ten serial powinien skończyć się wraz ze śmiercią Fringa. Ostani sezon zrobiony na siłę.

Natomiast the Wire bez dwóch zdań wybitny, arcyserial.

ocenił(a) serial na 9
skorn

mam podobne zdanie :)

peeszet

"w oczekiwaniu na następny sezon serialu" :) a może najwyższy czas na zastanowienie się nad własnym życie, Twoje życie widzę kręci się tylko wokól seriali. Już nawet nie pytam ile odc Mody masz za sobą. Weź się za siebie i nie pracuj na etacie na kogoś. pamiętaj. pozdrawiam

ocenił(a) serial na 9
stiff100

ważne słowa ale nie na to forum

a odcinków mody z mamą obejrzałem setki w dzieciństwie :)

pozdrawiam

ocenił(a) serial na 7
peeszet

Hmm najlepsze seriale jakie widziałem to:
Północ-południe, Robin of Sherwood ,Miasteczko Twin peaks, Archiwum X,
Oz, Sopranos, Kompania braci, The Wire, Rzym, Dexter, Tudors,
Breaking Bad, Spartacus, Walking dead, Gra o tron, Zakazane imperium

ocenił(a) serial na 8
returner

Zdecydowanie polecam za przedmówcą Breaking Bad. Problem przynajmniej dla mnie z tym filmem jest taki, że po nim żaden serial nie jest już tak dobry :D

peeszet

Polecam: White Collars, Scandal i Graceland - niestety na razie tylko 1 sezon

ocenił(a) serial na 8
peeszet

Peaky Blinders. Homeland, no cóż, po tym co zrobili w 3 sezonie...
Zresztą, nic nie przebuje BB.

ocenił(a) serial na 8
peeszet

BB jest dobry, ale the wire zdecydowanie lepszy:)
z całego serca polecam deadwood, jak dla mnie genialny i myślę, że CI się spodoba.
Z zupełnie innej bajki Firefly, Misfits i jeśli shameless to tylko UK nie US (amerykanie robią kiepskie podróbki;)
Sherlock też jest całkiem niezły - warto spróbować, ciekawe podejście do prozy Arthura Conan Doyle'a, dodatkowo wciągające:)

Jestem również serialomaniakiem i po imperium zabieram się za "Utopię" - uważam, ze anglicy robią świetne seriale, myślę, że warto sprawdzić jeżeli jeszcze nie próbowałes;)

ps. zajrzałam na Twój profil, jednak widziałeś sherlocka i misfits i Skins, więc myślę, że shameless powinieneś zacząć od wersji UK:) Widzę sporo podobieństw w serialach, które nam się podobają, więc podejrzewam, że Deadwood przypadnie ci do gustu, a jeśli chodzi o komedie, to dla mnie najlepszy serial to Jess i chłopaki (New GIrl) (przynajmniej z ostatnich lat;)

ocenił(a) serial na 9
abnegacja

dzięki za odpowiedź :)

będę miał na uwadze zarówno Utopię jak i Shameless

coś takiego jak New Girl mnie nie interesuje w ogóle

Pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 8
peeszet

a Deadwood oglądaleś? podobny klimat jeśli chodzi o politykę, i działania poza prawem jak the wire i zakazane imperium, jak dla mnie serial z tej samej kategorii:)

ocenił(a) serial na 10
peeszet

moze podlacze sie do tematu ? jak sie nazywaja seraile ktore sa 1 historia przez caly sezon ? a nie kazdy odcinek o czym innym.
Glownie takie mi sie podobaja , wyjatkiem moze jest supernatural ale to ogladam z przyzwyczajenia :)
boardwalk empire, lost, prison break, breaking bad,house of the card, homeland,spartacus, i wiele innych widzialem :)

ocenił(a) serial na 9
peeszet

sons of anachy

ocenił(a) serial na 10
michalBialystok

z Samcro jestem na biezaco tez :) niestety nie dodalem tego.

ocenił(a) serial na 10
peeszet

Polecam Bashee, serial kręcony dla cinemax

ocenił(a) serial na 10
Ghost6

Banshee oczywiście. Literówka.