PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=427194}

Zakazane imperium

Boardwalk Empire
2010 - 2014
8,1 49 tys. ocen
8,1 10 1 49062
7,7 14 krytyków
Zakazane imperium
powrót do forum serialu Zakazane imperium

ponieważ w sumie zaskakuje. Nucky powinien wykończyć Eliasa bo prawie każdy widz,zapewne tego by chciał więc HBO zrobiło niespodziankę i Elias wciąż żyje, Richard zdobył serca widzów ze względu na honorowe zachowanie i próbę bycia normalnym,no ale był złym człowiekiem ponieważ zabijał,też życzyłem mu dobrze,no ale jak ciągnąć jego wątek dalej?no może zamiast śmiercią mógłby się skończyć jakimś wyjazdem do innego kraju lub miasta,no ale śmierć dodała dramaturgii.

ocenił(a) serial na 10
gjapmg1

Harrow to chyba najbardziej ludzka postać z serialu... człowiek, który jest zabójcą - rzemieślnikiem, jednak nienawidzi tego zajęcia. Kilkakrotnie chce się rozstać z fachem (zakopuje broń, oszczędza człowieka którego miał zabić, próbuje pracować w kuchni), jednak życie ciągle sprowadza go na drogę zła. On jedyny jest tutaj obrońcą sprawiedliwości, człowiekiem który zabija kogo widzi sens zabić (Horwitza - za Angelę, a Nucky'ego za Darmody'ego nie, bo wie że James sam zadzierał nosa), oszczędza kogo chce. Jest niczym Bóg, który osądza kto zasługuje na życie, a kto na potępienie. Jego smutny koniec pokazuje, jak bardzo wyszedł z wprawy, jak bardzo nie chciał już zabijać - i w jaki sposób szary świat, w którym się obracał, ściągnął go na dno. Swoją drogą, zakończenie z Harrowem przychodzącym do rodziny i mającym całą twarz, jest piękną i zaskakującą metaforą powrotu do Itaki, Arkadii, Pól Elizejskich czy jak ktoś tam zinterpretuje :)

Bruce_Lee

Mnie ta postać przynosi na myśl Żelaznego drwala z Dorotki. Świetna postać i chociaż życzyłem mu dobrze, podobało mi się zakończenie jego wątku.