PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=427194}

Zakazane imperium

Boardwalk Empire
2010 - 2014
8,1 49 tys. ocen
8,1 10 1 49062
7,7 14 krytyków
Zakazane imperium
powrót do forum serialu Zakazane imperium

powiem tak

ocenił(a) serial na 8

Mogę zgodzić się z niektórymi,że serial bywa nudny. No ale też nie można spodziewać się,że będzie to jakaś wielka strzelanina w każdym odcinku. W tamtych czasach porachunki mafijne załatwiało się troszkę inaczej. No ale to jest akurat nieważne. Obejrzałem 3 sezony,mnie też czasem niektóre odcinki nudziły,no ale fabuła jest naprawdę wciągająca i jeśli lubi się kino gangsterskie to w tym serialu znajdzie się coś dla siebie.

ocenił(a) serial na 9
gjapmg1

Dokładnie, nawet w Rodzinie Soprano nie było co chwilę wielkich strzelanin, a do tych którzy lubią "wielkie rozpierduchy" to wojna w Chicago może im to wynagrodzić.

ocenił(a) serial na 9
gjapmg1

To prawda, ale finał 3 odcinka wynagradza wszystkie męczarnie, które można było przed tym serialem przeżyć. Coś niesamowitego. :)

użytkownik usunięty
gjapmg1

W Ojcu Chrzestnym też nie było wielu strzelanin, a Zakazane Imperium nie umywa się do kina gangsterskiego. Przeciętny serial, zasługujący na uwagę ze względu na Buscemiego.

ocenił(a) serial na 10

Dla mnie jest to najlepszy serial gangsterski, szczególnie dlatego, ze ma miejsce w latach 30. czyli najlepszych dla 'mafii' ;] mega klimat, mega serial :)

ocenił(a) serial na 9
neus3zp

ale on ma miejsce w latach 20tych...

ocenił(a) serial na 10
EveningTwilight

Wiem, ale, że serial wciąż trwa i 4ty sezon moż enie być ostatnim, więc akcja może się potoczy i w latach 30, gdzie działy się baaardzo ciekawe rzeczy jeśli chodzi o historię mafii ;)

p.s. może napisałem w latach 30 dlatego, że najbardziej lubię te lata i dlatego, że Nucky Johnson władał Atlantic City w latach 20. i 30., mała pomyłka ;)

ocenił(a) serial na 9
neus3zp

Mi tez sie strasznie podoba ten serial i żadko kiedy bywa nudny są ciekawe dialogi samo odtworenie tamtych lat tak dokłądnie jest niesamowite.

A na horyzoncie coś co może zaciekawić fanów "Mob City"

http://www.filmweb.pl/video/trailer/nr+1-31519