mam pytanie czy ktos moze orientuje sie ile seri bedzie mial ten serial?
czy bedzie tylko ta?
Poki co HBO zamowilo 2 sezony,czyli obecny i nastepny,a co dalej to pewnie sie okaze niebawem i bedzie glownie zalezalo od popularnosci i odbioru przez widzow//krytykow kolejnych odcinkow.Z tego co wiem 1 sezon sie zakonczy na 11 odcinkach...Po cichu licze na 3-4 sezony....Serial nie zawodzi i swietnie sie go oglada,ale ogromne koszty produkcji (tylko 1 odcinek to okolo 20mln.$,a caly S01 jakies 65mln$) moga sprawic,ze predzej niz pozniej zniknie ten serial z ramowki HBO,a generowanie przychodow granicach 50-100mln.$ z kazdego sezonu jest obecnie bardzo trudne dla kazdej serii w TV.Na biednych jednak nie trafilo,wiec miejmy nadzieje,ze zarzad HBO doczlapie do solidnego poziomu 3-4 sezonow.
Serial naprawdę świetny już po pierwszym odcinku(pilot)było wiadomo że powstanie 2 sezon.Również liczę na 4 sezony,jak nie na więcej.
Uważam że 4 sezony mogłyby spokojnie powstać.
Mam nadzieje że niebawem pojawią się takie postacie jak Frank Costello & Bugsy Siegel
Jeżeli producenci pójdą tą drogą,to myślę że spokojnie 4 sezony będą.
Masz racje serial jest na podstawie książki w której nie było dużo tematu o Luciano i reszcie tak słyszałem,osobiście książki nie czytałem.
Z tymi kolejnymi postaciami i watkami scenarzysci musza uwazac,jezeli moza sie do czegos przyczepic(i robia to krytycy) to wielowatkowsc w niemal kazdym odcinku.Nie zeby mi to przeszkadzalo,ale sami przyznacie ze sa odcinki,w ktorych jest bardzo duzo "informacji" do ogarniecia,a przecietny amerykanski widz nie jest zbyt kumaty i moze to w dalszej przyszlosci przesadzic o krotszym zywocie tego serialu,no ale poki co serial ma najwyzsze ratingi w HBO od lat,wiec ja bym zaryzykowal,ze 3 sezony beda na 99%,a 4 na jakies 80%.
Stawiam na 4.Wiem że nie mogą przesadzić z wątkiem mafii, ale ja bym widział nawet Maranzanno i Masseriie w dalszych sezonach.
chyba jednak nie zakończy się na 11 odc na stronie już widać ze będzie 12 a z reszta obejrzałem ostatnio 10 odc i jak by się miało skończyć na 10 to kaszana bo cala impreza dopiero się rozkręca;)
Ja podejrzewam, że serial podzieli los Deadwood, Carnivale i Rzymu. Przychody z drugiego sezonu nie zrekompensują kosztów produkcji, więc utną serial, ponieważ nie osiągnie zadowalających wyników finansowych.
Pierwsza seria ma po swojej stronie efekt świeżości, więc utrzyma zainteresowanie szerokiej widowni ale druga może już tylko utrzymać fanów. Jakość i poziom realizacji nie mają tu wiele do rzeczy, ponieważ już wspomniane wcześniej seriale były bardzo dobre, lecz do kolejnego sezonu nie dociągnęły. Rekordzista Deadwood zaliczył trzy pełne sezony, więc możemy liczyć na to, że w najlepszym razie taki wynik Boardwalk Empire osiągnie.
Wygląda na to, że seriale o takiej czy innej tematyce historycznej finansowego szczęścia nie mają.
No tak jak juz napisalem koszty produkcji sa dosc duze,obsada tez jest bardzo szeroka i za darmo nikt tu nie gra przeciez...Deadwood wlasnie zaczynam 3 sezon i tam fatalne zakonczenie niby jest,no dzis w nocy sie przekonam:)...szkoda,ze tylko 3 sezony,bo bardzo fajnie sie oglada.
Też się tego obawiam. Mam nadzieje, że twórcy wyciągną wnioski ze swoich poprzedników i historie przygotują na 3 sezony, by w razie cancela zamknąc całą opowieśc. Na dodatek w przyszłym roku, startują 2 seriale o równie dużych budżetach co BE...czyżby powtórka z historii?
No właśnie, sytuacja taka, że w jednym roku muszą na siebie zarobić BE plus Gra o Tron plus Lucky praktycznie gwarantuje zawał serca każdego księgowego w firmie, bo jak to zbilansować?
Z takimi produkcjami jak Pacyfik sprawa prostsza: promocja, emisja, edycje dvd i blu-ray, sprzedaż do innych stacji i już można liczyć kasiorę.
Szczerze, to już wolałbym, żeby skupili się nawet na takich miniseriach, byle dociągali historię do końca, bo inaczej będziemy mieli kolejny kultowy niedokończony serial.
- Gra o Tron
- Luck - na ten serial czekam w szczególności. Michael Mann będzie producentem i reżyserem pilota. Scenarzystą będzie David Milch ("Deadwood"). "Serial koncentrować się będzie na świecie wyścigów konnych i związanym z nim przemysłem hazardowym. Hoffman wcieli się w postać starego wygi, który zna ten świat od podszewki zarówno jego legalną stronę jak i mniej legalną, związaną z praniem pieniędzy. Po 4-letniej odsiadce z więzienia wychodzi na wolność i szykuje skomplikowany plan. W jego realizacji pomoże mu Gus Economou, jego były szofer i ochroniarz oraz Turo Escalante, trener o niezbyt czystej reputacji."
Nie znalazłem informacji w jakich latach będzie. Podejrzewam, że będą to czasy współczesne.